MBM 3: Het Programma volgen

Mini-bericht van Moeder nr. 3:
Het Programma volgen: Als een salade geen salade is

5 juni 2015

Roos 3
Hallo lieve Meesters, onze kinderen, kom dicht bij ons.

Stel u eens voor dat u voor het avondeten een grote salade heeft gemaakt met allemaal lekkere dingen erin, en dat u die op tafel zet. Dan kom ik naar u toe en vraag u om de salade terug te brengen naar de keuken en hem uiteen te halen. Misschien zegt u dan tegen mij ‘Maar Moeder, ik heb honger en mijn salade is al klaar en ik heb na mijn drukke werkdag tijd gemaakt om deze salade te maken. Kan ik niet eerst iets ervan eten?’ Ik zeg dan tegen u ‘Vertrouw me, alsjeblieft.’

Dus stommelt u terug naar de keuken met uw heerlijke salade en begint hem uiteen te halen. U begint met de dingen die u het minst lekker vindt, terwijl u denkt ‘dit wou ik er eigenlijk toch al niet in hebben.’ De hele tijd terwijl u aan het werk bent, vraagt u zich van alles af en twijfelt u, hetgeen ertoe leidt dat u nogal langzaam en slordig te werk gaat. U straalt de energie uit van ‘verontwaardigd opvolgen’. U haalt de ingrediënten van de salade uit elkaar en doet ze in aparte kommetjes, en wanneer u halfweg bent stopt u en vraagt mij ‘Wilt u dat ik hiermee verder ga? Ik vertrouw u, Moeder, maar dit begrijp ik echt niet. Waarom doe ik dit?’ Ik stuur u een golf van warme bemoediging.

Als u eenmaal alles in aparte kommetjes heeft gedaan, draait u zich om en vraagt mij of het zo goed is. Ik wijs u er vriendelijk op, dat alles nog bedekt is met sladressing. U reageert met een gemaakte glimlach, maar vanbinnen moppert en beklaagt u zich ‘dat was mijn laatste fles met sladressing, wat moet ik nu doen: alles afspoelen misschien?’

Zodra u klaar bent met het afspoelen, vraag ik u om te kijken naar uw werk en mij te vertellen wat u ziet. U denkt bij uzelf ‘ik zie twee verspilde uren. Ik zie dat ik hele erge honger heb en dat mijn avondeten om zeep is. Ik zie een nutteloze oefening. Ik zie onzin’. Naar buiten toe zegt u gewoon ‘Ik zie dat ik gedaan heb wat u vroeg’.

Ik vraag u of u wilt weten wat ik zie? U haalt onverschillig uw schouders op en zegt ‘Ja, natuurlijk’. Ik herinner u aan uw eigen recente verzoek om een gezond lichaam, een heldere geest en een liefdevolle instelling te hebben … en ik zeg u dat u nu een grote stap heeft gezet om die wensen te vervullen. Wel, daar begrijpt u niets van. Was u tenslotte niet al daarmee bezig door een salade te maken – die zoveel tijd van uw stressvolle dag had gevraagd – terwijl u eigenlijk heel iets anders had willen eten?!

Voordat ik een andere manier belicht van te kijken naar uw maaltijdsalade geef ik u een knipoog en moedig u aan om een beetje humor te bewaren, opdat u nog makkelijker een helder beeld zou krijgen, zonder zelfverwijt. Heel mild zeg ik u ‘U werd afgeleid en bent vergeten om de schadelijke toxines van uw groenten te wassen. Veel van uw groenten komen voort uit genetisch gemanipuleerde zaden (GMO), die bijzonder gevaarlijk zijn voor uw brein en lichaam en die u ook emotioneel onevenwichtig maken.

De dressing die u heeft gebruikt bevat maisstroop met een hoog fructosegehalte, waardoor uw brein ertoe wordt aangezet om te verlangen naar suiker. De tofu die u heeft gebruikt is niet biologisch, dus is hij geweekt in hexaan – dat is een bijproduct van petroleum. In uw poging om minder vlees te eten heeft u enkel wat spekreepjes toegevoegd. Deze zitten vol met nitraten en chemicaliën en helaas komen zij van dieren die een bijzonder slecht leven hebben gehad. Wanneer u hun vlees eet, dan krijgt u hun antibiotica en hun groeihormonen binnen, maar ook hun ellende.’

Hou van uzelf zoals ik van u hou

Ziet u? In uw poging om ‘het goede te doen’, om te proberen ‘gezond’, ‘slank’ en ‘spiritueel correct’ te zijn, heeft u een nieuw – al even schadelijk – programma geschapen om het oude te vervangen en daarbij voegt u dan ook nog eens gevoelens van ontbering en rechtschapenheid, alsof u ‘iets opgeeft’. Het lijkt een beetje op een heroïneverslaafde die uren doorbrengt in de sportzaal en alleen maar kunstmatige vitaminedrankjes drinkt.

Begrijp nu alstublieft dat ik u vraag om evenveel om uzelf te geven, als ik dat doe. Het doet me verdriet om de schade te zien die u allemaal heeft opgelopen – en de schade die u blijft toebrengen aan uzelf, uw lieve planeet en uw gezinnen.

U bent niet opzettelijk uit op zelfvernietiging. U heeft een liefdevol hart. Ik vraag alleen dat u het zou gebruiken om te houden van uzelf en van uw kostbare lichaam en ziel. Om dat te bereiken moet u de waarheid zien. U zou er niet aan denken om uit een modderpoel te drinken, maar u drinkt uit plastic flessen die chemisch gezien gevaarlijker zijn dan die poel.

U heeft niet deze eenvoudige waarheid aanvaard: als het een insect doodt, zal het ook u doden.

Kinderen, natuurlijk bedoelen wij hier niet salades en waterflesjes. Ik zeg u nogmaals ‘Kom dicht bij ons’ en ik verzamel u om mij heen. Deze voorbeelden geven de diepte aan van de vele lagen van programmering, waar u vanuit uw goede intenties het ene programma vervangt door het andere. Ga niet op zoek naar een nieuwe reeks van gedragsregels of filosofische normen. Doe waar uw Vader en ik u toe uitnodigen. ‘Haal uw salade uit elkaar’ betekent: haal uw programmering uit elkaar. Deze bestaat uit uw gedachten, gevoelens, normen en overtuigingen. Doe ze in aparte kommetjes op uw aanrecht. Zie ze voor wat ze zijn. Loop er omheen, prik erin, daag ze uit, kijk waar ze van gemaakt zijn en waar ze vandaan kwamen.

Lijken ze bij daglicht nog even aantrekkelijk en belangrijk? Als u eenmaal deze zo belangrijke en onvermijdelijke stap heeft gezet, dan en slechts dan keert u uw stralende gezicht naar Vader en mij en laat u ons u vullen met echte voeding. Dan zullen wij samen uw nieuwe leven en onze nieuwe wereld gaan scheppen. Er is geen weg terug. Wij zullen u ontmoeten aan de andere kant van dit Salade-Project.

Ik ben Moeder (en natuurlijk is Vader hier bij mij).

Gechanneled door Christine Burk en Kathryn E. May, 5 juni 2015
http://www.whoneedslight.org

* * * * *

Vertaling: www.spiritueellezen.org
Facebook: Spiritueel Lezen (non-profitorganisatie)
Google+: Spiritueel Lezen

Alle verdere (Engelstalige) informatie over Berichten, Boeken, BlogTalkRadio-uitzendingen en Archieven kunt u vinden op whoneedslight.org en op de FB-pagina: Who Needs Light.

© Kathryn E. May, PsyD. Deze berichten mogen vrijelijk worden overgenomen en gedeeld, mits zij volledig en zonder toevoegingen of weglatingen worden aangeboden en met vermelding van het channel en de website, www.whoneedslight.org. Gesproken opnames via de computer zijn niet toegestaan. Vertalingen en transcripties dienen per keer te worden goedgekeurd door de auteur en de schrijver.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.