SB: Vervolging bankiers begint

2016-09-13-sb-vervolging-bankiers-begint2

De vervolging van bankiers begint in het Verenigd Koninkrijk
door Steve Beckow

Het Verenigd Koninkrijk volgt het voorbeeld van IJsland, begint met massale arrestaties van bankiers – Jacky Murphy, Neon Nettle, 13 september 2016

Het VK maakt zich op om IJslands voorbeeld te volgen, nu de eerste groep van topbankiers voor het gerecht wordt gebracht. De autoriteiten zijn nu begonnen met de arrestatie en vervolging van de bankiers die verantwoordelijk waren voor de crisis van 2008. De eerste groep die wordt opgepakt zijn de HBOS bankiers. Hen wordt frauduleus handelen, witwassen en corruptie ten laste gelegd.

Dit eerste proces in zijn soort zal plaatsvinden in de Southwark Crown rechtbank. Sommigen voorspellen dat hiermee de deuren wijd open zullen worden gezet voor rechtszaken in het VK en over de hele wereld.

Presstv.com doet verslag: Twee voormalige senior HBOS-managers en zes andere aangeklaagden zullen deze maand voor de rechter verschijnen. Het meermaals uitgestelde proces stond oorspronkelijk gepland voor het begin van dit jaar. De beklaagden werden reeds aangeklaagd in 2013.

Bij de aangeklaagden zijn ook de bankiers David Mills en Michael Bancroft en hun echtgenotes. Zij worden ervan beschuldigd dat ze geld en ‘ontelbare dure geschenken’ hebben gegeven aan HBOS-managers, in ruil voor gunsten.

De vermoedelijke oplichting werd aan het licht gebracht door de Thames Valley Police, na een onderzoek dat twee jaren duurde en de codenaam Operation Hornet (Operatie Horzel) droeg.

HBOS stortte ineen in 2008 en werd opgekocht door Lloyds TSB, een bank die gesteund wordt door het VK. Het toenmalige hoofd van de afdeling bedrijfskredieten – Peter Cummings – kreeg een boete van £500,000 (€ 588 738) en werd verbannen uit de bankwereld.

De Britse regering heeft op het hoogtepunt van de financiële crisis in 2008 steun gegeven aan Lloyds voor een bedrag rond £20 miljard (€ 23,5 miljard), in ruil voor een aandeel van 43% in de bank.

Origineel bericht: klik HIER

* * * * *

RICHTLIJNEN OM TE DELEN: Wij verzoeken u om onze teksten niet te kopiëren en te plakken op uw website, Blog, FB-pagina, Tumblr, Pinterest, Instagram. Hoewel al deze teksten bedoeld zijn om verspreid te worden naar zoveel mogelijk mensen, vinden wij het met onze vertalingen wettelijk en ook moreel onze plicht om alle bijbehorende informatie correct door te geven.

OM TE DELEN: U kunt de rechtstreekse link gebruiken voor het hele bericht, of u kunt er stukjes uit overnemen mits u met (” “) aangeeft dat het uit een bestaande tekst komt en erbij vermeldt wie het bericht heeft geschreven, met een link naar www.spiritueellezen.org waar het bericht te vinden is. Dank u voor uw steun aan ons werk!

Vertaling: www.spiritueellezen.org
Facebook: Spiritueel Lezen (non-profitorganisatie)
Google+: Spiritueel Lezen
Instagram: spiritueellezen

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.