GT: Mensen hebben niets gemerkt

2016-11-14-gt-mensen-hebben-niets-gemerkt

Er is iets buitengewoon gaande in de wereld
– en de meeste mensen hebben het niet gemerkt
door Gustavo Tanaka

14 november 2016

De meesten van ons hebben het nog niet beseft, maar er is iets buitengewoon gaande.

Een paar maanden geleden heb ik mijzelf vrijgemaakt van de ‘maatschappij naar gebruikelijke maatstaven’. Ik heb de ketenen van angst verbroken die mij in het systeem vasthielden. Sindsdien zie ik de wereld vanuit een ander standpunt: het inzicht dat alles onderhevig is aan verandering en dat de meesten van ons dat niet beseffen.

Waarom verandert de wereld? In dit bericht zal ik de acht redenen uitleggen, waardoor ik tot deze vaststelling ben gekomen.

1. Niemand wil of kan nog voldoen aan het tewerkstellingsmodel

We bereiken onze grens. Mensen die werken voor grote bedrijven haten hun werk. De uitzichtloosheid dringt zich op, alsof het van binnenuit kwam als één grote wanhoopskreet.

De mensen willen dit niet meer. Ze willen alles achterlaten. Kijk eens naar hoeveel mensen er bereid zijn om een eigen bedrijf op te starten, mensen die een jaar sabbatical nemen, mensen met arbeidsgerelateerde depressie, mensen met een burnout.

2. De manier van ondernemen verandert ook

In de voorbije paar jaren – met de opkomst van tegemoetkomingen voor startende ondernemers – hebben duizenden mensen hun garage omgebouwd tot een kantoor, om hun miljarden dollar-droom na te streven. Het belangrijkste voor ondernemerschap was het vinden van een investeerder die de fondsen wou bieden – zo iemand vinden was het hoogste doel.

‘Is het niet absurd dat wij, met 7 miljard mensen op dezelfde Planeet,
steeds verder uit elkaar zijn gegroeid?’

Maar wat gebeurt er als die geldschieter is gevonden?

Dan wordt je weer een werknemer. Misschien heb je mensen binnengehaald die uw droom niet delen, die niet instemmen met uw doel … en al snel draait het weer allemaal om geld. Het financiële doel wordt de belangrijkste drijfveer van uw bedrijf.

De mensen lijden daaronder. Veelbelovende beginners kwamen ten val, omdat de winstdoelstelling eindeloos is.

Er is een nieuwe werkwijze nodig. Sommige mensen volgen die al.

3. De toename van samenwerking

Velen hebben ontdekt dat het geen zin heeft om in je eentje verder te gaan. Veel mensen zijn ontwaakt uit de ‘ieder voor zich’ waanzin-mentaliteit.

Stop, doe een stapje terug en denk na. Is het niet absurd dat wij – met 7 miljard, levend op dezelfde Planeet – steeds verder uit elkaar zijn gegroeid? Wat heeft het voor zin om de duizenden, misschien zelfs miljoenen mensen de rug toe te keren terwijl zij in dezelfde stad wonen als uzelf? Elke keer als ik daaraan denk voel ik me ongelukkig.

Gelukkig verandert dit. Delen, samenwerkende economische ideeën worden doorgevoerd en dit alles wijst in een nieuwe richting. De richting van samenwerking, van delen, van helpen, van eenheid.

Dat is mooi om te zien. Het raakt me.

4. We ontdekken eindelijk wat het Internet is

Het Internet is een onvoorstelbaar spectaculair iets … en nu pas – na zoveel jaren – begrijpen we de macht ervan. Het Internet heeft de wereld geopend, de grenzen neergehaald, een einde gemaakt aan de afscheiding, eenheid gebracht, samenwerking doen opbloeien en hulp mogelijk gemaakt.

Sommige landen hebben ware revoluties zien ontstaan die gebruik maakten van het Internet als voornaamste speler, denk aan de Arabische Lente. Hier in Brazilië beginnen we nog maar pas met dit geweldige werktuig beter te gebruiken.

Het Internet rekent af met onderdrukking van de massa. De grote mediabedrijven die het nieuws beïnvloeden naargelang de boodschap die zij willen overbrengen en wat zij ons willen laten lezen, beschikken niet langer als enige over informatie. U zoekt zelf op wat u wilt weten. U legt contact met wie u maar wilt. U ontdekt alles wat u maar wilt.

Met de komst van het Internet moeten de gewone mensen niet langer zwijgen. Ze hebben een stem. Het onbekende wordt bekend. De wereld komt samen. En dan zal het systeem wellicht ineenstorten.

5. De afname van overmatige consumptie

Al veel te lang werden we gemanipuleerd tot het zoveel als mogelijk consumeren, om ieder nieuw product te kopen dat op de markt kwam – de nieuwste auto, de nieuwste iPhone, de topmerken, veel kleren, schoenen, veel, véél en nog méér van eigenlijk alles wat er te krijgen was.

Ondanks de gangbare gang van zaken, hebben veel mensen ingezien dat dit niet meer kan. Minderen, minder gehaast leven en aandacht geven aan ons voedsel, dat zijn een paar dingen die nu aandacht krijgen en die de tegenstelling duidelijk maken van hoe absurd we ons leven en onszelf trachten te regelen.

‘Met de komst van het Internet moeten de gewone mensen niet langer zwijgen.
Ze hebben een stem. Het onbekende wordt bekend. De wereld komt samen.’

Minder mensen nemen de auto. Minder mensen geven teveel geld uit. En steeds méér mensen ruilen hun kleding, kopen tweedehands spullen, delen hun bezittingen, auto’s, appartementen, kantoren.

We hebben niet alles nodig wat ze ons hebben opgedrongen. En dit bewustzijn van ‘het nieuwe consumeren’ zal de bedrijven ten val brengen die profiteerden van de winsten uit die overdaad.

6. Gezond en biologisch voedsel

We waren zo gek gemaakt, dat we zelfs bereid waren om alles te eten! Het hoefde maar goed te smaken en dan waren we tevreden.

We zijn zo losgeslagen dat de bedrijven ons voedsel zelfs feitelijk gingen vergiftigen – en nog zegden we niks!

Maar toen werden er een paar mensen wakker en gingen zich inzetten voor gezond en biologisch voedsel. Dit zal alleen maar toenemen.

Maar wat heeft dat te maken met economie en werk? Vrijwel alles, volgens mij.

Voedselproductie is één van de hoekstenen van onze maatschappij. Als we onze insteek, onze eetgewoonten en onze manier van consumeren gaan veranderen, dan zullen de bedrijven daarop moeten reageren en zich aanpassen aan de nieuwe markt.

De kleine landbouwer wordt weer belangrijk in het hele productieproces. De mensen kweken zelfs planten en zaden in hun eigen huis of tuin.

Dat hervormt de hele economie.

7. Het ontwaken van spiritualiteit

Hoeveel vrienden kent u die yoga beoefenen? Of die mediteren? Denk eens terug aan 10 jaar geleden. Hoeveel mensen kende u toen die dit deden?

Spiritualiteit was lange tijd alleen iets voor ‘zweverige mensen’, voor een beetje raar en mysterieus volk.

Maar gelukkig verandert dit ook. We komen eindelijk tot bezinning en verstand. We kunnen nu beseffen, dat wij met enkel ons bewust denkvermogen niet alles kunnen begrijpen in de wereld. Er is nog iets anders gaande, en ik weet zeker dat u daar ook benieuwd naar bent.

U wilt begrijpen hoe dat in zijn werk gaat – hoe het leven in elkaar zit, wat er gebeurt na de dood, wat die energie is waar de mensen het steeds over hebben, wat quantumfysica is, hoe gedachten gematerialiseerd kunnen worden en ons nieuwe inzichten over de wereld kunnen brengen, wat toeval en synchroniciteit zijn, waarom meditatie echt werkt, hoe het mogelijk is om bepaalde ziekten te genezen met niets meer dan je blote handen, hoe die alternatieve therapieën – die vaak niet erkend worden door de reguliere geneeskunde – toch soms kunnen werken.

Bedrijven bieden meditatie aan voor hun werknemers. Zelfs scholen leren aan de kinderen hoe ze kunnen mediteren. Sta daar eens bij stil.

8 . Een trend naar minder ‘schools’ onderwijs

Wij hebben een model ontwikkeld dat de volgers van het systeem in stand houdt en namaakt, dat de bevolking opkweekt tot gewone menselijke wezens.

Wie heeft het huidige onderwijsmodel bedacht? Wie koos voor de lessen die u moest volgen? Wie koos voor de lesstof die we krijgen in de geschiedenislessen? Waarom hebben ze ons niet de waarheid verteld over andere, oude beschavingen?

Waarom zouden kinderen moeten voldoen aan bepaalde regels? Waarom zouden ze alles in stilte in zich moeten opnemen? Waarom moeten ze een uniform dragen? Waarom niet een test om aan te tonen wat je echt geleerd hebt?

Gelukkig zijn veel mensen nu bezig met het uitwerken van ideeën zoals het minder schools onderricht, gedeeltelijke scholing of thuisonderricht.

Misschien heeft u hier nog nooit bij stilgestaan en bent u hierdoor geschokt. Maar het gebeurt wel.

Heel stilletjesaan worden er mensen wakker, en zij gaan beseffen hoe waanzinnig het is om in deze maatschappij te leven. Kijk eens naar al het nieuwe wat nu wordt ondernomen en denk dan eens aan alles waarvan wij geleerd hebben dat het ‘zo hoort’.

Ik denk niet dat dit klopt.

Er is iets buitengewoon gaande.

Origineel bericht: klik HIER

* * * * *

RICHTLIJNEN VOOR HET DELEN: Wij verzoeken u om (delen van) onze teksten niet te kopiëren en te plakken op uw website, Blog, FB-pagina, Tumblr, Pinterest, Instagram. Hoewel al deze teksten bedoeld zijn om verspreid te worden naar zoveel mogelijk mensen, vinden wij het met onze vertalingen wettelijk en ook moreel onze plicht om alle bijbehorende informatie correct door te geven.

OM TE DELEN: U kunt de rechtstreekse link gebruiken voor het hele bericht, of u kunt er stukjes uit overnemen mits u met (” “) aangeeft dat het uit een bestaande tekst komt en erbij vermeldt wie het bericht heeft geschreven, met een link naar www.spiritueellezen.org waar het bericht te vinden is. Dank u voor uw steun aan ons werk!

Vertaling: www.spiritueellezen.org
Facebook: Spiritueel Lezen (non-profitorganisatie)
Google+: Spiritueel Lezen
Instagram: spiritueellezen

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.