Foto: Grand Teton – Chip Fillips

4 februari 2016

Lieve mensen,

dit is de eerste blog van dit nieuwe jaar – waarvan inmiddels alweer 1 maand voorbij is!

Wat is de tijd snel gegaan en wat had ik veel willen doen … wat is er nog veel blijven liggen … wat staat er nog veel op de planning!

Er was tijd nodig om tot rust komen, voor bezinning, voor samenzijn met gezin en familie, voor terugblikken op wat gedaan werd – en om gewoon te genieten van het Leven in deze prachtige, spannende en voorbijvliegende tijden!

Als Dreamteam hebben we ook tijd genomen om het voorbije jaar te evalueren en om vooruit te kijken naar wat er nog te gebeuren staat … waar we heen willen met ons Lichtwerk, met de vertalingen en de verschillende media waarmee we werken.

Zo hebben we ondervonden dat de inleidende teksten op Facebook wel worden bekeken, maar dat de mensen ze niet aanklikken om ze volledig te gaan lezen op de website. Misschien zoeken ze de betreffende tekst daarna alsnog op de website – want daar neemt het aantal lezers wel toe – maar waar wij op hoopten en de reden waarom wij Facebook gebruiken is toch dat de mensen de berichten zouden delen, zodat ze verder verspreid kunnen worden en méér mensen kunnen lezen wat ons vanuit de Lichtrijken wordt aangereikt. Dat is nu duidelijk niet het geval en we gaan bekijken hoe we dat kunnen bevorderen.

Op Google+ hebben we al een grotere groep bereikt, dit is dan ook een medium dat gebruikt wordt door mensen die wat beter bekend zijn met de mogelijkheden van het internet. Toch is er geen speciale kennis voor nodig … dus misschien wilt u zich er ook wel eens aan wagen?

De website wordt vrij goed bezocht en de reacties zijn overwegend positief en lovend – waarvoor onze oprechte dank! – maar toch denken wij dat het nog beter kan.

In de komende weken en maanden zullen we gaan werken aan de nodige verbeteringen en aanpassingen. In principe zou de werking en bereikbaarheid van de website hierdoor geen hinder moeten ondervinden. Mocht dat toch het geval zijn dan zullen wij trachten om daarvan tijdig bericht te geven – en als dat niet lukt, dan vragen wij u om het te blijven proberen!

Wat we willen gaan doen en hoe we dat gaan doen, dat is nog in de ontwerpfase. Er liggen genoeg ideeën, maar we moeten natuurlijk ook bekijken wat haalbaar is! Mocht u nog suggesties hebben, is er iets wat u graag zou zien of heeft u het idee dat u iets mist op de website, laat het ons dan weten – wellicht kunnen we het meenemen als we aan de slag gaan!

We denken er ook aan om – als daar voldoende interesse voor is – een meer persoonlijke benadering mogelijk te maken. De precieze vormgeving kennen we nog niet, maar wellicht is een soort van ‘webinar/podcast’ in de toekomst mogelijk.

Wat een webinar/podcast is? Goeie vraag! Ik kende het namelijk eerst ook niet, maar onze onvolprezen admin Annemie heeft het me uitgelegd ;-)!

Het komt erop neer dat ik rechtstreeks met u kan spreken, al dan niet met beeld erbij. Zo kan ik dieper ingaan op onderwerpen uit de blog, maar het kan bijvoorbeeld ook de vorm krijgen van ‘onderricht’ aan de hand van berichten, teksten of vragen die de lezers insturen.

Ikzelf zou het geven van webinars/podcasts héél leuk vinden – dat geeft toch weer méér het persoonlijke contact met de mensen, zoals  ik dat vroeger tijdens de Lessen had. Een dergelijk contact biedt veel méér mogelijkheden om met en voor het Licht te werken … en om op heel korte tijd héél direct kennis over te dragen.

Bovendien hoeft niemand zich ervoor te verplaatsen, u kunt het gewoon bij u thuis volgen op uw eigen computer of laptop! Hoe één en ander precies werkt, zullen we u vertellen als we weten of en wanneer het allemaal doorgaat.

Als u – of mensen die u kent – hier interesse in hebben, laat het ons dan alstublieft weten! Zo weten we of we hier verder aan moeten werken of dat we ons moeten richten op andere werkwijzen.

Uiteraard ligt de nadruk van ons werk nog steeds op de vertalingen en krijgen die altijd voorrang op alle andere activiteiten.

Ik loop achter met het beantwoorden van vragen van lezers (voor de redenen hiervoor verwijs ik u naar het begin van deze blog), maar ik ben bezig met die achterstand weg te werken. Momenteel liggen er een paar mails met bijzonder interessante vragen (met dank aan JvdB) en ik kijk er echt naar uit om die te beantwoorden!

De vragen van deze lezer (er waren al eerdere mails) zijn boeiend en veelzijdig en ik ben van mening dat de antwoorden ook van belang kunnen zijn voor andere lezers. Daarom wil ik ze (uiteraard altijd zonder privégegevens) ook beschikbaar maken op de website. Als het zover is, krijgt u zoals gewoonlijk een berichtje in uw mail!

Intussen willen we met grotere regelmaat een beschouwelijke tekst plaatsen die dieper ingaat op verschillende onderwerpen. Dat kan gaan over een vertaalde tekst, een gebeurtenis uit de actualiteit, een voorval uit het dagelijks leven, een vraag van een lezer … alles waarvan een verdieping gepast of geschikt is voor onze lezers. Uiteraard mag u ook onderwerpen hiervoor aanreiken, graag zelfs!

We hebben dus een heel aantal plannen, waarvan we hopen dat er in de loop van dit jaar – in elk geval een aantal – ook daadwerkelijk vorm zullen krijgen.

Het zijn spannende tijden voor de Aarde en de mensheid en wij – uw Dreamteam – vervullen graag de taak om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden van alles wat er gaande is en te gebeuren staat!

Liefs,
Veerle