Parabel van de terugkerende Zoon

De Parabel van de terugkerende Zoon

parabel johan

Vader en Moeder God hadden veel zonen. De jongste zoon zei tegen zijn Ouders: ‘Laat me naar de Blauwe Planeet gaan. Ik heb een plan. Alles zal daar toegelaten zijn. Alleen moet ik wel de gevolgen van mijn keuzes dragen. Wat ik zaai, moet ik oogsten. Met de maat waarmee ik mijn broeder vorige keer mat, zal ik nu zelf gemeten worden. Als ik het zwaard trek, zal ik door het zwaard omkomen … Als ik vandaag bloemen zaai in de tuin van mijn broeder, zal ik mij morgen verheugen dat ik zoveel liefde van mijn broeder krijg. Maar als ikzelf in mijn hart gekwetst ben door glas en bramen, dan ken ik de reden niet meer.

Want, Vader en Moeder, we gaan over de Aarde lopen lijk in een tropisch oerwoud bij een maanloze nacht. In duisternis. We gaan de ene broeder liefdevol aaien en de andere zullen we slaan met een knots, een lans, een geweer, een bom, een drone … We zullen vergeten wie we zijn en wie de andere is. We zullen zeer diep gaan in de duisternis van het lijden. Maar omdat we uw zoon zijn kunnen we uiteindelijk niet mislukken’.

Vele andere broers knikten bewonderend. ‘Broer, dat is geweldig! We volgen je en komen wel naar je Blauwe Planeet met nieuwe kaarsen wanneer alles uitzichtloos is. Maar… we zullen je keuze respecteren’.

En Vader en Moeder zegden: ‘We zegenen je Plan, dappere zoon. We zullen op de uitkijk staan en wanneer we je in de verte zien komen, zo gehavend, zo uitgeput, zo beurs geslagen door eeuwen verdriet, hopeloze haat, zo verward in je geest, zo vernederd tot wormen door leiders die spraken over Ons maar wolven in schaapsvacht waren … wel, lieve zoon, als we je dan zien komen, dan rennen we naar je toe, samen met je broeders van andere Planeten. Ze zullen komen met hun luchtschepen, met hun healingkamers, met hun licht en hun warmte en hun wetenschap en ze zullen roepen: Proficiat, broer, voor die marathon van 42 000 jaren’.

En als ik in mijn versleten kleding door mijn knieën zak om vergiffenis te vragen – want ik werd gehersenspoeld door ‘leraars’ die me geboden: ‘Zeg 3000 keren: Mea culpa!’ – dan zullen Vader en Moeder me oprichten, en zullen broers van andere Planeten een prachtige mantel aan Vader reiken die hem liefdevol om mijn magere schouders spreidt: ‘Jij bent mijn Zoon, jongen, en ik ben fier op je!’.

En iedereen wil mij mijn sandalen aangespen. Die voeten die ik zovele keren gestoten heb tegen de ruwe kanten van het leven: verlaten zijn, kanker, hopeloosheid, armoede… En Moeder God zal fluisteren: ‘Ga nooit meer weg’.

Dan schuift Ze zachtjes de ring om mijn vinger: We zijn allemaal één, jongen! Dan barsten de ‘Koren der Engelen’ los in Goddelijke muziek en Beethoven dirigeert zijn Hymne aan de Vreugde, en Amadeus Mozart speelt zo verheven dat de mensen van Binnen-Aarde naar boven komen luisteren. En vanuit het Multiversum komen golven van applaus aangewaaid voor de grote, moedige ziel Terra omdat ze volgehouden heeft. En de leeuw zal grazen met de ooi. En het lam zal dartelen met het tijgerjong. En de dolfijnen zullen balletten dansen in de reine zee.

En Sananda zal voor de miljoenste keer met dezelfde warmte zijn arm om weer een andere schouder leggen voor de zoveelste selfie. Jesus, we love you! Daarna zal hij dansen met zijn Maria. ‘Herinneren jullie je mijn parabel nog?’ zal hij roepen. Wat zei ik op het eind: ‘En het was feest!’. ‘Liefde is het feest ‘ fluistert Magdalena. En Gandhi en Mandela keuvelen over bevrijding samen met andere Verheven Meesters van alle tijden.

En miljoenen moeders wenen tranen met tuiten. Van blijheid. ‘In smarten zult ge kinderen baren.’ Al hun zorg is niet voor niets geweest. En de harde kaken en diepe groeven van de mannen verzachten. ‘In het zweet uws aanschijns zult ge de grond bewerken’ hoeft niet meer.

En als de avond valt, geven de Sterren een lichtshow en uit de luchtschepen komt zo een ontroerende, romantische muziek zodat ieder dichter bij elkaar schuift en zachtjes fluistert: We zijn allen ÉÉN !

Johan
28 januari 2016

* * * * *

Website: www.spiritueellezen.org
Facebook: Spiritueel Lezen (non-profitorganisatie)
Google+: Spiritueel Lezen
Instagram: spiritueellezen

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.