BTR: Lessen voor de Ziel – deel 1

BTR: Vader/Bron begint een programma van Lessen voor de Ziel. Kom allemaal!
25 februari 2015

BTR 2015 02 25 PeachTree
Transcriptie van de radio-uitzending

Begintune: Imagine van John Lennon

Meg: O, ik zou dat hele liedje zo de hele dag door kunnen beluisteren. Goedenavond iedereen en welkom bij de BTR-uitzending ChannelPanel van dr. Kathryn May. Vandaag is het woensdag 25 februari 2015. In ons programma van vanavond hebben wij een hele bijzondere gast, die door de Hemelse Schare ‘Vader’ wordt genoemd en die wij kennen als ‘Bron’.

Eerder vandaag kregen wij via Kathryn een bericht met als titel ‘Vader Bron begint een programma van Lessen voor de Ziel’. Sta mij toe een paar regels van dat bericht aan te halen.

Een bericht van Bron als voorproefje op datgene waarop wij vanavond getrakteerd zullen worden. Dit komt van Bron:

‘Ik zal met u allemaal praten over het vertrek van de Cabal-zielen en wat dat betekent voor u op de grond. U zult te horen krijgen over het zielenproces waardoor de duisteren zich opnieuw kunnen verheffen naar het Licht en zij zich na duizenden jaren zonder mijn leiding of mijn troost weer kunnen verzoenen. Het zal u een inzicht geven op de innige verbinding die wij met u hebben. De energieën die u nu voelt helpen u naar Ascentie, en een deel van dat proces is de toenemende toestroom van Liefde en steun, die wij allemaal sturen naar ons Hoger Zelf. Voor de eerste keer ervaart u de mogelijkheid van een gelijkwaardige relatie met uw Hoger Zelf en de Hemelse Schare.

Hallo iedereen, dit is Meg. Mede-presentator voor de uitzending van vanavond. Ik bel vanuit Georgia waar ik luister naar de regen die overgaat in natte sneeuw en sneeuw, terwijl wij vanavond het eerste winterweer van dit jaar krijgen. Kathryn, tezamen met Christine en Eleanora bellen vanuit hun huis in New York en daar heeft de winter echt al toegeslagen, in High Falls.

Hallo, goede avond vrienden.

Kathryn: Krijgen jullie nu pas winter (lacht)?

Meg: Ja, we krijgen onze eerste hint van smeltende sneeuw, kun je het geloven?

Kathryn: Nee, als je bekijkt wat wij hier al gehad hebben … Dit is zo spannend … opwindend … wauw … wauw! Inderdaad: wauw!

We kijken zo uit naar deze uitzending. Ik ben een groot deel van de dag aan het praten geweest met Vader/Bron. Dit is niet degene die wij Vader/God noemen – dit is Bron. De Schepper van alle schepping … en wij hebben een heel interessant gesprek gehad. Hij geeft onvoorstelbare nieuwe … hij ontrafelt de hele tijd geheimen voor ons en biedt nieuwe informatie.

Ik heb hier een prachtig verhaal dat hij mij heeft gegeven, dat ik al heb ontvangen. Het is een inleiding op wat hij vandaag gaat zeggen. Maar het meest spannende – opwindende – voor mij is … (lacht) … is dat … velen van u weten al dat mijn lieve vrienden Eleanora en Christine nu bij mij inwonen en wij werken voortdurend samen.

We maken plannen voor onze retraite die hier zal doorgaan en ik moet hierbij melden dat we een afmelding hebben gehad voor onze eerste workshop en dat er nog een paar plaatsen zijn voor de tweede workshop. Alle info staat op www.whoneedslight.org. Er is een brochure die een beschrijving geeft van alles en de eerste workshop begint op 1 maart, de 2de begint op 5 maart.

Daar hebben we dus aan gewerkt en we hebben ook heel veel opruiming gedaan … en een heel diepgaand onderzoek gedaan naar wat er gaande is in de Hogere dimensies en met onze energieën hier op de grond. Daar willen we het even over hebben. We zullen u een update geven van wat wij ontdekt hebben en ik denk dat er heel veel mensen zijn, die zich hierin zullen herkennen. Ik heb ook een aantal mails gekregen van mensen die mij vertellen wat zij ervaren – en dat is heel, heel boeiend.

Daar hadden we het dus over en tijdens het avondeten vertelde ik hen over mijn geliefde grootvader, die het Lichtpunt in mijn leven was. Hij is overgegaan toen ik 11 jaar was en toen hij vertrok was ik volledig van de kaart … ons gezinsleven was niet zo gemakkelijk en hij was het Lichtpuntje. Ik bracht de weekeinden en de zomermaanden bij hem door … hij leerde mij vissen. Ik zei tegen Christine dat ik in een boot zat, op een meer, met Grootvader – en hij leerde mij vissen. Hij leerde mij om een worm aan een haak te doen en om nooit vies te zijn van dingen (lacht).

** er komt een bericht door dat de opname gestart is en Kathryn zegt dat Eleanora daarvoor zorgt. Zij zorgt ervoor dat de mensen die inbellen ook contact kunnen maken en later in de uitzending kunnen komen. Kathryn is heel blij dat er nu iemand met technisch inzicht bij haar woont – dat maakt alles zoveel gemakkelijker en ze bedankt Eleanora **

Kathryn gaat verder: ik heb gesproken met mijn vader, mijn moeder, mijn neven, mijn nichten – iedereen die is overgegaan, zelfs een vroeger vriendje – maar nooit met mijn grootvader. En hij was zo belangrijk voor mij … dat heb ik me altijd afgevraagd: ik heb iedereen gechanneld, maar ik heb nooit meer iets van mijn grootvader gehoord.

En Christine kreeg een wat afwezige blik in haar ogen en toen kwam haar glimlach … en ze glimlachte breed en nog breder … en de sprankeling in haar ogen werd onvoorstelbaar. Dus ik zei: ‘Oké, wat is er?’ En zij zei: ‘Hij is nog hier. Je bent nog steeds in die boot (lacht) … hij is hier altijd geweest, want hij was … Bron!’

En ik was totaal verbaasd! Ik vergat zelfs te eten (lachend) en ik zei van ‘O, hij was zulk een Licht, zo zacht en geduldig en geweldig’ … en toen had ik zoiets van:’ Ja natuurlijk, zo is Bron! Hij is zacht, geduldig … hij is een helder Licht en hij houdt van ons!’ En ik wist dat mijn grootvader oprecht van mij hield en ik was gewoon in een staat van … sindsdien ben ik in een staat van verbazing en vreugde en plezier … sinds ik dit weet.

Dus degene die wij Bron noemen en die ik beschouw als opa – en hij zei: ‘Dat is goed, jij mag mij opa noemen!’ (iedereen lacht en Kathryn zegt dat dit perfect is).

Grootvader was niet alleen een houthakker op een hele natuurlijke manier, maar hij was ook boer. Hij had een weekendboerderij en dan nam hij mij mee en dan mocht ik in de perzikboom zitten en perziken eten, terwijl hij met de tractor op het veld werkte. Hij was ook medisch onderlegd, hij was radioloog – één van de eersten op dat gebied. Dus toen ik 6 jaar was nam hij mij mee naar de donkere kamer en leerde hij mij om röntgenfoto’s te ontwikkelen. En daarna hing hij die foto op de lichtbak en leerde mij ‘dit zijn de ribben, dit is het hart, hier is de ruggenwervel’ … ik leerde dus om röntgenfoto’s te lezen toen ik nog maar 6 jaar was! Later kwam dat heel goed van pas, toen ik mijn medische opleiding volgde. Dus mijn herinneringen aan mijn grootvader zijn gewoon pure Liefde – zelfs aanbidding – en eerbied … en precies zo voel ik ook voor Vader, voor Bron.

We hebben dus vandaag gesproken en hij zei dat hij zou komen om vanavond een programma te beginnen dat een vervolg zou krijgen. Hij zou het verhaal van de schepping vertellen en hij gaf mij een inleiding om voor te lezen. Dat is dus mijn voorkennis van wie er vandaag gaat komen. Ik heb hem nog nooit eerder in de uitzending gechanneld, maar toen we spraken was het heel helder en gemakkelijk, dus ben ik er zeker van dat hij helder en duidelijk zal doorkomen.

Maar laat ons eerst een korte update geven van wat er zich afspeelt in de wereld. Hij zei om te beginnen met te vertellen over wat er de voorbije week gebeurd is en om iedereen een update te geven over de vijf miljoen Cabal die naar de Hogere dimensies zijn overgebracht – naar de Tempel van Licht … hoe zij het stellen en om daarover dus een update te geven. Want gisteren op het middaguur was het de laatste mogelijkheid voor hen allemaal om ervoor te kiezen, om ofwel naar het Licht te komen of te worden opgelost.

De mensen hebben in hun mail een geschreven bericht gekregen van Nada, waarin zij beschrijft en uitlegt waarom dit helemaal eerlijk en redelijk en genadig was. Het is helder: ze hebben allemaal elke mogelijke kans, elke mogelijke aanmoediging gekregen om de keuze te maken – om het duister op te geven en zich bij het Licht te voegen.

En afgelopen dinsdag tegen 12 uur ’s middags (18 uur in B en NL – V) hadden ze allemaal – op een paar enkelingen na – ermee ingestemd om naar het Licht te gaan. Ik heb geen precies aantal gekregen, maar de dag daarvoor was er nog maar 5% die hun keuze nog moesten maken. Dus op het laatste moment had bijna iedereen besloten om naar het Licht te gaan. Dat is een grote opluchting voor ons allemaal: we kunnen hen beter vernieuwd terugkrijgen en dat ze terugkomen als Lichtwerkers, aangezien velen van hen echt invloedrijke posities bekleedden – het zal dus een groot voordeel zijn wanneer juist zij terugkomen als Lichtwerkers

Zo hebben wij uiteindelijk enorme golven van energie gevoeld, energie van onrust en angst – soms zelfs heel intense angst – verwarring, totale verwarring naarmate de einddatum naderde … en vandaag voelt alles heel anders! We hebben gewoon gevoeld hoe het gewicht van enorme duisternis werd weggenomen en omdat wij – u weet, ze bevonden zich in 4D en dus nog heel dicht bij ons, heel dicht bij ons bewustzijn – het was dus niet zo vreemd dat wij hun energieën nog konden voelen. Ze waren nog daar – in de Tempel van Licht – en wij waren nog hier, ook in de Tempel van Licht (lacht), dus wij voelden alles heel duidelijk.

Christine zei dat ze vandaag een bepaalde soort van uitdaging had gevoeld. Zij gaat ons uitleggen wat er vandaag gebeurd is. Daarna zal ik een paar regels voorlezen die geschreven werden door mijn goede vriendin Betty Riley. Zij is heel gevoelig en afgestemd en heeft een paar dingen heel mooi verwoord en ik denk dat het anderen misschien kan helpen begrijpen wat er aan de hand is. Maar eerst gaan we naar Christine luisteren.

Ik ga vertellen wie Christine is (lacht). We hebben dit gaandeweg gedaan … Christine is de Tweeling Vlam van AE Michael en zij staat in voortdurend contact met … Mike (Christine lacht) … zoals Sananda hem noemt.

Zij is heel nauw verbonden met Galactische energieën en met het Netwerk. Zij heeft dus als het ware een ‘zicht van bovenaf’, dus ik ga haar vragen om ons te vertellen wat zij vandaag heeft ‘gezien’. Zij kan dat heel mooi beschrijven … ik ga dus het woord geven aan Christine of zoals ze genoemd wordt … aan Faith … (ze lachen).

Christine/Faith: Dank je wel, Kathryn. Hallo iedereen! Dit is zo goed. Ik kan ieder van u voelen en het is fantastisch dat ik met deze uitzending bij u kan zijn, vanavond. Ik wil u een kleine inkijk geven in ons leven, omdat het zoiets groots is om naar uit te kijken. Ik weet dat ik heb uitgekeken naar dit moment … altijd al …

Op het moment zijn Eleanora en Kathryn en ik hier in huis, en onze dagen … wij worden wakker, wij staan op en wij zijn opgewonden … wij weten niet wat de dag zal brengen of wat er komen gaat … het is alleen zo … zo opwindend en vreugdevol om samen te zijn.

Kathryn gaf echt een hele mooie beschrijving van de voorbije week en de intensiteit ervan. Wat ze zei, was ‘nagel op de kop’. Soms was het heel moeilijk en was de energie zo intens – terwijl wij allemaal ons doorheen de gevoelens werkten die kwamen vanuit de Tempel van Licht in 4D, welke zo dicht bij ons was.

Wel, zoals zovelen van u hebben wij vaak ’s nachts gewerkt. We werden ’s nachts wakker en er spoelden heel veel intense emoties over ons heen. Maar vandaag voelde het totaal anders. Er was zulk een gevoel van Lichtheid in de lucht … het voelde alsof we diep konden ademhalen en niet zozeer een gevoel van feestvieren maar gewoon een diep, borrelend gevoel van ‘er is iets op komst, alles gaat gemakkelijker’ … en naarmate de dag vorderde waren er golven en golven van verschillende soorten energieën, en in de loop van de dag waren we aan het werken aan projecten en alles voelde zo … prikkelbaar … mijn gevoelens stonden op scherp, ik was prikkelbaar … ik keek naar Eleanora en ja hoor: zij was ook prikkelbaar!

Wij voelden het gewoon … en toen merkte ik dat – wanneer ik als het ware toegaf aan die gevoelens – en het leek alsof ik geïrriteerd was, zomaar zonder reden … ik lette niet echt op mijn gedachten … ik zat midden in dat project en alles liep door elkaar en ik was niet echt in staat om een lijn te volgen. Daardoor raakte ik verveeld met mezelf, ik ergerde me aan mijzelf en niets voelde soepel … dus heb ik eens diep ademgehaald, ben even gaan zitten en ben gaan lachen! Want in deze dagen merk ik dat velen van ons het gevoel ervaren, dat zelfs wanneer er – zeker in vergelijking met vroeger – een ‘vlekje’ optreedt, als er zich een kleinigheid voordoet die niet goed voelt … we hebben allemaal zo hard gewerkt om alles op te ruimen en onze trilling te verhogen …

En nu … kan dat éne kleine voorval zo ongemakkelijk voelen en zulk een slechte smaak nalaten, dat je niet anders kunt dan ernaar kijken, ermee omgaan, het afhandelen. Als we ons zo voelen is dat ook een aanwijzing dat er waarschijnlijk iets groters aan de hand is. Dus … natuurlijk … op ons verenigde Christusnetwerk en overal waar ik kon zien was deze enorme opruiming van deze … kleverige energieën.

En dan wordt het voor mij leuk, want dan ga ik onderzoeken! Ik heb mij geaard in het centrum van de Aarde en ik heb mij opengesteld voor het Licht van Vader en dan keer ik echt helemaal in mijzelf en ga ik naar het Netwerk en ik heb het volgende ontdekt: wij zijn zo gewend aan het opruimen en schoonmaken van buitengewoon zware en diepe en dikwijls zo duistere energieën, en wij als Lichtwerkers verrichten als overbrengers voortdurend een zuivering van die energieën.

Door ons handelen, door ons hart, met onze intenties … maar dit was anders: deze kleverige, prikkelbare, irriterende energie bleek eigenlijk heel licht te zijn en zolang je niet verstrikt raakte in het kleverige en er alleen maar mee lachte, zag ik dat wij een veel, veel lichtere energie aan het opruimen zijn – een minder ‘dicht’ deel van het energieveld … en dat is héél opwindend nieuws, want in plaats van alleen maar het weghalen van zware energie ruimden wij nu een veel minder zware, minder ernstige laag van energie weg. Dus: gefeliciteerd allemaal! We hebben héél hard gewerkt om zover te komen!

Dan, wat verder op de dag was Kathryn in gesprek met Vader/Bron. Ik liep even haar kamer in en ik zei: ‘Hé, ik voel schepen dichtbij’. Zij vroeg wat er dan gebeurde. Ik heb toen mijn aandacht gericht en mijn hart opengesteld voor onze Galactische familie en ik zei: ‘Ze zijn aan het ‘hoovering’! Kathryn vroeg nog: ‘hovering’? Maar ik zei: ‘nee, ‘hoovering”!

(‘Hoovering’ is de uitdrukking voor stofzuigen, afgeleid van het merk Hoover dat als één van de eersten in Amerika op de markt kwam met een elektrische stofzuiger. ‘Hovering’ betekent ‘ergens boven zweven, blijven hangen’ – en dat is wat de Schepen boven de Aarde meestal doen. – V)

Gewoonlijk zou ik denken dat ze ‘hoveren’, maar ze zijn echt aan het ‘hooveren’. Ze tonen mij dat ze werken als grote stofzuigers, vlak boven ieder van ons en over de hele wereldbol – op een heel nabije … een héél nabije ‘plek’ … ze tonen mij iets wat wij kunnen beschouwen als een ‘plek’ … bij ieder van ons over de hele Aarde – en ze waren echt in staat om heel eenvoudig en ongehinderd de duistere trillingen op te zuigen. Ik zag ook dat er zich – terwijl ze dat deden – wolken en clusters van duistere energieën vormden. Er wervelen nog steeds oude gedachtevormen rond, we hebben hier op Aarde nog steeds dingen op te ruimen die ontstaan zijn door onze eigen gedachten en gevoelens en handelingen, maar er was een enorm verschil te zien.

Dit is voor vandaag mijn verslag … en dank je wel Kathryn, dat je mijn identiteit hebt verteld! Het is een Zegen! Ik kijk ernaar uit dat wij allemaal meer zullen toegroeien naar onze Hogere Zelven en onze Tweeling Vlam. Dit is een Vreugde en een Vrede die ik nooit eerder gekend heb en ik wens voor ons allemaal dat wij op deze weg kunnen verder gaan.

Dus, wees allemaal gezegend, ik hou van u!!

Kathryn zegt: Dank je, dat was prachtig … en zo helder! Ik heb dat ook gevoeld en wat zij ‘prikkelbaar’ noemt, dat noem ik ‘lichtgeraakt’ (ze lachen). Het lijkt op het gevoel van die blootliggende zenuw … of het beeld wat ik erbij heb: dat van een druppel op een gloeiende plaat. Dat was de laag die vandaag werd weggeruimd! Yahoooo!! Het is zo geweldig!

Ik heb een aantal e-mails ontvangen van mensen die mij laten weten dat zij het ook zo duidelijk voelen. Deze is van Betty Riley en ik lees er een stukje uit voor … Ze heeft heel veel geschreven en het was allemaal mooi en goed. Ik zal trachten er zoveel mogelijk van voor te lezen:

‘Stel je voor: de duistere energieën … méér dan vijf miljoen Cabal-zielen … en al de duistere energieën die zij meedroegen worden nu opgelost. Alle bedreigingen zijn weg … de hele planeet wordt gereinigd! Dat is wat ik voel … omdat wij nu allemaal één zijn, is er echt maar één van ons voor nodig om dit te verankeren en tot stand te brengen in de fysieke wereld. Maar als iedereen dit omarmt, dan verbeteren wij de wereld en ervaren wij die veel beter … het is hier voor ons … NU.

Dit schreef ze vandaag heel vroeg in de morgen en rond 6 uur vanmorgen schreef ze: ‘nog iets meer over wat ik deze ochtend voel’. Ze beschrijft dit zodat anderen het misschien ook kunnen herkennen. Ze is altijd heel gevoelig geweest voor de energieën en de mensen om haar heen.

Uit de mail van Betty: ‘Wat er anders is aan dit ogenblik in het NU, is dat het dunner worden – of zelfs het niet meer aanwezig zijn – van de Sluier nu heel duidelijk is. De zwaarte van de meeste duistere energieën, is weggenomen of is verdreven uit het elektromagnetische veld. Ik kan het verschil voelen en voor mij is het tastbaar, omdat ik letterlijk de trillingen in mijn fysiek lichaam voel – in die zin, dat sluimerende energieën een energie voortbrachten die ik alleen maar kan betitelen als ‘dreigende stress’, die ik kon voelen in het functioneren van mijn gezichtsvermogen en mijn derde oog. En dat is nu zoveel minder. Ik voel dat de energieën die ik raak en die mij raken … dat de energieën om mij heen lichter en helderder zijn en dat de energieën van de Tsunami van Liefde nu beter in staat zijn om ons – de mensen – te bereiken. Misschien zullen we dus binnenkort echt wel mensen gaan zien die echt gaan handelen vanuit hun Liefdevolle aard, beter in overeenstemming met elkaar. De energetische trillingen zijn echt wel verhoogd de voorbije uren van het NU.

Liefs, liefs, liefs,
Betty’

Kathryn: Hier heb ik nog een bericht en dit is van nog wat eerder.

Uit de mail van Betty: ‘Het is heel vroeg in de morgen hier in Californië en ik zoek naar de woorden om te beschrijven wat ik voel … Ik werd gisteravond rond 23 uur wakker (in New York is het dan ongeveer 2 uur na het verlopen van de ‘laatste kans’) en toen viel ik terug in slaap en iets later werd ik weer wakker en ik voelde héél duidelijk het verschil in de energieën die nu bij ons zijn. Het Licht is onvoorstelbaar! Ik kan echt voelen dat de dichtheid beduidend minder is en ik voel ook de helderheid … en dat heb ik al heel lang niet meer gevoeld! Het is heel moeilijk om dat in de juiste bewoordingen te vatten.’

Kathryn legt uit: ‘Ze zei: ‘het moest zo zijn’ en ze verwijst daarmee naar de manier waarop ze naar de Tempel van Licht zijn gebracht en daar konden enkelen ervoor kiezen om niet te blijven voortbestaan als zielen.

Uit de mail van Betty: ‘Het MOEST op die manier gaan, omdat het respecteren en eerbiedigen van de Vrije Wil van eenieder, de Weg is naar Vrede’. Dat is werkelijk monumentaal en ik weet dat mettertijd iedereen de kans zal krijgen om de Waarheid te aanvaarden van het bestaan van onze geliefde Vader/Bron en de Hemelse Schare en ook al de menselijke Aarde-Engelen – die standhouden omdat zij weten dat Liefde de sterkste kracht in het Universum is.

Deze verschuiving in onze harten – het ons afkeren van wijzende vingers en beschuldigingen – waarbij we echt voelen dat die ander een deel is van ons ware Zelf … de verantwoordelijkheid van Zelf bij het verbinden met mededogen en dankbaarheid … is de nieuwe manier van Leven.’

Kathryn zegt: ‘Het is zo mooi. Ik ga nog wat voorlezen …’

Uit de mail van Betty: ‘Ik heb dit bericht meerdere keren gelezen en herlezen – over de Cabal die vertrok – en ik heb het met mij meegedragen terwijl ik mijn dagelijkse werk deed. Ik heb geprobeerd mij niet zozeer te richten op de woorden, dan wel op de Waarheid van de energie van de plannen en op de aanwijzingen.

Ontnuchterend? Ja! Maar echt de enige genadige weg en ik ben dankbaar voor de steun en de leiding van Vader/Bron en de Hemelse Schare, met hun toewijding aan het bijeenbrengen dat nu op gang is gekomen. Zoals met alles wat ik voel bij deze eerste ronde, weet ik zeker dat komende rondes van Liefdevolle doorbraken een nog directer resultaat zullen leveren, dat gemeten kan worden. Wij zullen allemaal de bewijzen zien in ons 3D-leven …’

Kathryn: Ik wil ook meegeven dat – tijdens de uitzending waarin wij het Zuilportaal van Vrede hebben gevestigd – Marlène belde en ons meedeelde wat zij kon zien. Ik wil nu ook vertellen wie Marlène is. Ze heeft mij gezegd dat wanneer ik voelde dat het er de juiste tijd voor was ik het mocht vertellen, ten behoeve van het Grotere Goed. Marlène is de incarnatie van Athena. Zij is de Tweeling Vlam van Ashtar. Daarom heeft zij natuurlijk zoveel informatie van de Galactische Federatie van Licht en van de Schepen!

Zij beschreef dus wat zij kon zien en volgens mij heb ik gezien wat zij beschreef. Ik zag beelden … onbeperkte beelden van … linten van Licht die uitstraalden van ons hier op Aarde. Het leek op uitbarstingen van kleine Lichtexplosies, een beetje zoals de vuursterretjes (die kinderen met Nieuwjaar vasthouden) … zachte beelden van energieën en het leek ook op wat zij beschreef als de Lichtdeeltjes die – zoals Marlène het zei – niet alleen de mensen hielpen maar ook de zielen in de Tempel van Licht.

Uit de mail van Betty: ‘Gedurende jaren heb ik de volgende oefening gedaan, waarbij ik uitreik – vanuit het Weten in mijn hart – dat wij allemaal in ons die Godsvonk hebben. Ik reik vanuit mijn hart, doorheen Moeder Terra, doorheen het Kristallijnen- en het Energienetwerk naar iedereen op de planeet. Maar soms ook barst mijn hart gewoon uit en reikt naar de harten van alle anderen. Ik zie ons dan allemaal verbonden als één, de handen in elkaar in Eenheid.

De gevoelens die nu naar mij terugkomen zijn bekrachtigd met nog grotere Liefde en misschien ook meer tastbare gevoelens van positieve verandering. Wat wij nu doen WERKT ECHT! Ik stuur jullie eindeloze Liefde.
Betty’

Kathryn: Joehoe Betty, ik had het niet beter kunnen zeggen! Dit is prachtig! Dus dank je wel Betty voor die prachtige beschrijving van wat wij allemaal voelen. Het maakt het makkelijker om te begrijpen, wanneer je een dusdanig heldere beschrijving hebt van iemand die dit ook voelt.

Laat ons verder gaan … Meg, ben je er nog?

Meg: Absoluut! Ik luister naar elk woord en ik vind het zo opwindend en het was een prachtige tekst die je gelezen hebt.

Kathryn: Ik wou dat ik wat vaker kon voorlezen uit de mails die ik krijg, maar dan zou een uitzending 4 uur duren, als ik al die prachtige en interessante berichten zou toevoegen. Maar we stellen ze allemaal op prijs en ik hoop dat we straks aan het einde van de uitzending nog wat tijd zullen hebben, om een paar mensen aan het woord te laten over hun ervaringen tijdens deze uitzending.

Terwijl ik aan het praten was met Vader – of zoals veel mensen hem noemen ‘Bron’ – zei hij: ‘Ik wil jullie de inleiding geven over waarover wij straks gaan praten.’ Dat zal ik nu voorlezen, daarna geef ik het woord weer aan jou Meg en dan roep ik Hem erbij. Ik ga het lezen, maar hij wou dat ik een deel ervan al vooraf kreeg (voor de uitzending) en u zult zien waarom: omdat het zulk een prachtig verhaal is … ontroerend ook … en ik wou zeker weten dat ik elk van Zijn woorden juist weergaf.

Dit is dus wat Vader mij eerder op de dag vertelde over de uitzending. Eerst zei hij: ‘We zullen iedereen in grote lijnen doorheen het proces leiden, vanaf de Schepping tot nu – en dan met name de creatie en de evolutie van zielen.’

Toen vertelde Hij zijn verhaal.

‘Sommigen zeggen dat er behalve op planeet Aarde geen leerproces is voor zielen. Maar dat is niet zo. Elke ziel in het Multiversum – elk bewust wezen – is betrokken bij het proces van schepping, en van Ascentie naar hogere trillingsniveaus. Het klopt dat het afdalen vanuit hogere dimensies naar een menselijk lichaam in 3D niet echt een ‘afdaling’ was van de ziel – die daar dan weer uit omhoog moest klimmen. Helemaal niet. Iedereen – Meesters, Engelen en zelfs ik – kon zielenincarnaties uitsturen om een leven op planeet Aarde door te brengen. Dit betekent niet dat wij ‘vielen’. Het betekent dat wij besloten om onze trilling bij te stellen tot de lagere niveaus, zodat wij de dichte omgeving van de Aarde konden ervaren.

Laat mij u iets over mijzelf vertellen. Ik ben tenslotte uw Schepper, dus heeft u allen er recht op om te weten wie ik ben. Ik zal u vertellen wat ik doe, hoe alles begon, hoe ik leerde om te scheppen en hoe ik de Universa en u – mijn kinderen – heb geschapen.

De Universele Wetten bestonden al toen ik ontwaakte. Ik ontdekte ze al snel – met vallen en opstaan. Ik was als een kind dat wakker werd op een eindeloos strand, maar er was geen zand, geen oceaan, geen vis en zo meer.

Ik zag toen niet zo heel veel, maar ik voelde energieën, ik wist dat er een zeker potentieel was in alles om mij heen. Ik voelde een leidende warmte en Liefde (al had ik er toen geen naam voor) en de gedachten kwamen tot mij, over wat ik zou kunnen doen om iets te maken van wat ik waarnam. Ziet u, ik heb altijd gevoeld dat ik niet alleen was, maar ik wist nooit hoe ik ontstaan was. Ik kan me slechts voorstellen dat er een Schepper is – veel groter en vermogender dan ik – die dit hele prachtige project heeft opgezet.

Ik ben de Schepper van alles wat u ziet in uw Universum – en van nog 7 andere bewoonde Universa en nog 2 nieuwe Universa waar u weldra meer over zult te weten komen. Die welke ik zelf geschapen heb zijn de enigen waar ik weet van heb, hoewel er misschien voorbij de sluier die mij en mijn Scheppingen omringt, nog ander leven kan zijn – en andere Universa.

Vanaf het begin voelde ik – maar was ik mij niet echt ervan bewust – dat ik een tweede bewustzijn had – een soort van metgezel die een dusdanig deel van mij was dat ik geen afscheiding merkte, maar enkel genoot van het gevoel van avontuur in mijn handelingen en gedachten, en ik merkte dat die gelijktijdig werden gedeeld met mijn andere helft.

Met toenemend bewustzijn begon ik opzettelijk zo te bewegen dat er heldere kleuren ontstonden en ik ontdekte dat Zij plezier had in dit spel en dat ze aanvullende kleuren en bewegingen schiep. U kunt onze beginperiode vergelijken met de manier waarop tweelingen in de baarmoeder elkaar ontdekken, en leren om elkaar te aanvaarden en te genieten van elkaars gezelschap, alsof ze één zijn.

Zwemmend in de energieën zoals een vis in het water, begonnen we met de eerste bewegingen, gedachten en gevoelens te oefenen. Ik zag dat wanneer ik bewoog de ruimte om mij heen in beweging kwam, met iets wat u kleuren zou kunnen noemen. Het waren prachtige golven die van mij uitdijden op de meest prachtige wijze. Ik voelde dat ik een deel was van de energieën rondom mij, maar dat ik een bepaald vermogen had om dingen te DOEN. Langzaamaan ontdekte ik mijn intelligentie, mijn gevoelens en mijn verwondering voor alles wat ik om mij heen voelde en ‘zag’ gebeuren, en wat werd veroorzaakt door mij, maar niet van mij afkomstig was.

Ik leerde gaandeweg om de energieën om mij heen te gebruiken en ze samen te brengen in groepen en patronen. Ik ontdekte dat ik de energieën kon verplaatsen en aansturen, door mij voor te stellen wat ik wilde scheppen. Het was een wonderbaarlijk proces dat ik nauwelijks kan uitleggen, behalve dan in de vergelijking met de manier waarop een kind kijkt naar een zonnestraal of een vogel of een dier. En al die tijd deelde ik mijn verwondering met mijn tweeling en wij kregen een krachtig en vreugdevol gevoel naar elkaar toe. Wij waren ons even bewust van onze natuurlijke aantrekkingskracht voor elkaar als een baby zich bewust is van zijn teentjes en vingers. Het groeide naarmate wij groeiden, tot een krachtig en allesomvattend gevoel van Liefde voor elkaar, even natuurlijk als ademen en even kostbaar als het Leven zelf.

Wij speelden samen, experimenteerden met de patronen en eigenschappen van de wereld om ons heen, die op ons overkwam als pure energie, puur potentieel. Wij kregen plezier in de creatieve spelletjes die we samen bedachten. De energie had geen vorm maar door zijn eigen kracht gaf het ons het idee dat wij iets prachtigs konden doen als wij het alleen maar leerden gebruiken.

Op een dag toen ik een wervelwind van Licht schiep met een ronddraaiende beweging die ik oefende, ging die plotseling over in een kleine maar prachtige lichtshow – van het type dat u nu een Nebula noemt. In haar blijdschap schiep mijn tweeling een prachtig geluid – en mijn hart vulde zich met zoveel plezier dat ik dacht dat het zou barsten. Het was een geluid, iets wat wij nog nooit eerder hadden ervaren, maar waar we van dan af altijd van zouden genieten. Het verwarmde dusdanig mijn hart en het bracht mij zulk een onvoorstelbaar bewustzijn, dat ik sindsdien aan die Ene voor wie ik zulk een liefde voelde, alleen nog dacht als ‘Laughter’. (de vertaling hiervan is ‘Lachen’, maar uit respect voor Vader/Bron en ook Moeder/Bron zal ik de Engelse naam blijven gebruiken – V)

Dat is het begin van het verhaal. Dus Bron noemt zijn Tweeling Vlam – in elk geval in het begin – ‘Laughter’. Dat was voor mij een ontroerend verhaal en ik wilde het niet channelen. Ik wilde het kunnen voorlezen, zodat ieder van u in staat zou zijn om er – met mij – van te genieten.

En ik hoor Meg, dat jij hier ook door geraakt bent.

Meg vraagt of je tegelijk kunt lachen en huilen en Kathryn zegt dat dat perfect kan. Meg vindt het een geweldig mooi verhaal.

Kathryn: Dus hij was Bron en zij was Laughter. (ze lachen) Wat een mooie combinatie … echt heel mooi. Ik denk dus dat we nog wel meer zullen vernemen over degene die de Tweeling Vlam is van hem, die wij altijd Vader hebben genoemd.

Maar laat ons eerst verder luisteren naar wat hij ons nog méér te vertellen heeft over het proces van schepping. Ik heb het nog niet met hem erover gehad hoeveel hij ons gaat vertellen of welke details hij ons gaat geven. Dat zal dus een leuke verrassing zijn. Laat ons maar gewoon kijken hoe het avontuur verder verloopt.

Meg neemt even over zodat Kathryn zich kan afstemmen.

Meg: Welkom Vader! Welkom bij onze geweldige bijeenkomst!

Bron: Gegroet iedereen! Hoe fijn is het om hier bij u te zijn! En het is een historische gebeurtenis … ik kom niet vaak praten met mijn kinderen, maar dit is het begin van een nieuw tijdperk, en dat mij zeer verheugt … Misschien bent u zich ervan bewust dat de energieën op Aarde veranderen, omwille van wat er gebeurd is. Maar dat is natuurlijk niet het enige wat er nu gaande is in de kosmos.

Vanwege de geweldige veranderingen die er hebben plaatsgevonden op planeet Aarde, ben ik nu in staat om het besluit te nemen dat gaandeweg de Aarde uit quarantaine zal worden gehaald. Dat is één van de belangrijkste redenen waarom u allen het zo moeilijk heeft gehad om contact te maken met ons: omdat de Aarde … zeg maar ‘verzegeld’ was. Na de val van Atlantis was er zoveel duisternis op Aarde dat wij niet konden toestaan dat iets of iemand vanaf de Aarde zich naar de hogere dimensies kon begeven – en dus werd de Aarde afgesloten. Dat is niet niks, nietwaar? Sommigen van uw dichters noemden het ‘de gevangenisplaneet’ en in zekere zin was het dat ook … want de duisternis werd zo gevaarlijk voor de rest van de kosmos, dat wij niet konden toestaan dat enige negativiteit of maar iets daarvan naar de Hogere dimensies ging of van daaruit werd overgebracht. Daardoor werd de Sluier nog dikker … sommigen van u – onze prachtige channels – konden daar doorheen breken en een manier vinden om een Portaal naar ons te scheppen, hetgeen wij natuurlijk verwelkomden. Maar behalve voor die paar mensen was het heel moeilijk voor u om ons te bereiken of om de Liefde te voelen die wij u stuurden.

Als gevolg van het feit dat de Sluier nu wordt opgetild, wordt de Aarde uit haar quarantaine gehaald en het Licht dat u nu voelt is dus het Licht dat uit de Hogere dimensies komt. Het sijpelt nu door, steeds sterker … en de Golven van Liefde die ik u stuur worden steeds krachtiger. Ik kan u niet vertellen hoe geweldig het voor mij is om de Aarde – onze prachtige Moeder Terra – eindelijk bevrijd te zien worden en u, mijn Geliefde Kinderen, zijn diegenen die dit mogelijk hebben gemaakt.

Wij zijn altijd hier geweest, zoals uw Meesters u onlangs nog gezegd hebben: wij geven u rugdekking, maar nu – na al uw incarnaties van inspanningen – bent u in staat om de trilling op de planeet te verhogen en met elke graad van Licht die u heeft kunnen voortbrengen, konden wij terugkeren. Ziet u, dit was ons contract!

Geliefden, misschien denkt u dat het oneerlijk was – maar het was ons contract, dat u zelf heeft opgesteld. U wilde hierheen komen en uzelf bewijzen. U wilde het Licht brengen om de duisteren te overwinnen – op een dusdanige manier dat alle zielen gered konden worden … en dat heeft u bereikt! Het was nodig dat ik tussenkwam om de zielen van de meest duisteren te verwijderen, maar dat was alleen omdat ik niet kon toestaan dat hun kwalijke praktijken werden voortgezet.

Het bracht zelfs diegenen uit de Lichtrijken in gevaar, die het aandurfden om af te dalen naar 4D om hen te ontmoeten en met hen te onderhandelen. Wij konden onmogelijk verder gaan met de Landingen en Disclosure met wel … de geweldige Meesters die u zo graag wilt ontmoeten. De Landingen van de schepen zou ondenkbaar zijn geweest en ik kon niet het risico nemen om de schitterende, geliefde Meesters te verliezen, die zo hard gewerkt hebben om ons tot dit punt van Overwinning te brengen, op planeet Aarde.

Zij zijn herstellend, alles is goed … Ja, op uw planeet is er misschien nog wat lijden, maar ik verzeker u dat ieder van u – die hierheen kwam – op de hoogte was van het contract dat u zou naleven. Natuurlijk is het niet fijn wanneer u hier bent … met een contract dat u zelf heeft bedacht en opgesteld en dat in alle opzichten voor u een uitdaging zou vormen … omdat dit het laatste leven was, zijn velen gekomen om héél zware levens te lijden.

Wat u dus ziet als ‘lijden’ is feitelijk een intense les voor hele moedige zielen! Het is belangrijk om geen medelijden te hebben met die dapperen. Laat mij dat hernemen: mededogen – ja … medelijden – nee!

Natuurlijk wilt u diegenen helpen die honger hebben … natuurlijk wilt u hen helpen die pijn lijden … dat is onze manier van werken en dat is het deel van uw hart dat zo dicht bij mij ligt. Het komt overeen met wat ik voor mijn kinderen voel … en ik ben zo trots en blij wanneer u in staat bent om het lijden te boven te komen – met name door mekaar te helpen. Dit is waar dit hele project om is begonnen: om te leren naar deze duistere plek te komen, dóór te gaan, uw evenwicht te bewaren, uw hart open te stellen en Liefde te ontvangen en te geven. Dat is de uitdaging geweest voor ieder van u.

Ja, ik ben naar deze planeet gekomen … ik heb incarnaties ervaren, ik weet hoe moeilijk het is … maar ik weet ook hoe gemakkelijk het is om lief te hebben – om elkaar lief te hebben, ongeacht de omstandigheden rondom u. U kunt een koning of een pauper zijn, u kunt lange werkdagen hebben … maar wanneer u thuiskomt bij uw dierbaren, laat dat dan het meest heldere Licht zijn in elk van uw dagen!

Laat me nu mijn verhaal verderzetten … U heeft gehoord over de zielen die werden overgebracht naar de Tempel van Licht. Ik wil proberen u iets méér te leren over hoe een ziel in verband staat met een Hoger Zelf en hoe dat dan weer verband houdt met mij. Maar eerst zal ik u iets meer vertellen over hoe wij begonnen met Scheppen, mijn geliefde Tweeling Vlam en ik. Ik ga verder waar ik gebleven was, bij het moment waarop ik haar Laughter noemde en ik ontdekte dat ik óók kon lachen …

Terwijl we verder experimenteerden, ontdekten wij geluid, licht en energie … allemaal verbonden op de meest interessante manier. Hierdoor konden wij scheppen en al snel vonden wij een manier op de moleculen dusdanig te schikken, dat wij een bolvorm konden scheppen. En van daaruit leerden wij de vormen kennen waar wij vertrouwd mee waren … ze liggen ingebed in ons Wezen … de herkenning van die bekende, vertrouwde vormen … die samen leken te passen en begrijpelijk waren voor ieder van ons: cirkels en vierkanten en driehoeken … al die mooie elementen van geometrie, die ons in staat stelden om elk mogelijk beeld en elke vorm te scheppen … en dus experimenteerden wij … dat is een beangstigende gedachte voor de meesten onder u, nietwaar … dat wij zo een vermogen hadden, zodat wij konden scheppen vanuit het niets.

Toch leerden wij met vallen en opstaan … zo is het voor ons en zo is het ook voor ieder van u … u heeft geleerd door leven na leven – hier op planeet Aarde en elders in de kosmos … u heeft geleerd over de energieën en over intentie … de intentie van creativiteit.

Toen mijn Geliefde en ik ontdekten dat wij werkelijk onze gedachten konden samenbrengen en iets konden scheppen waartoe wij samen besloten hadden, iets wat wij wilden ‘zien’ … toen ontdekten wij ten eerste dat wij een vorm – een bol – konden scheppen en dat verheugde ons. Het betekende dat wij – voor zover wij toen wisten – niet langer de enige bestaande, gemanifesteerde vorm waren.

Terwijl wij experimenteerden gingen we steeds grotere vormen maken. We vonden manieren om de energie tussen en rond die vormen dusdanig te schikken, dat zij rond elkaar gingen draaien met ingewikkelde bewegingen en in prachtige patronen. Zo begonnen wij zonnestelsels te scheppen. Dat was interessant en beslist ook heel leuk!

Zoals een kind dat bouwt met houten blokken of met de Legoblokjes die kinderen nu hebben, zo waren ook wij gefascineerd. Naarmate wij deze scheppingen ontwikkelden en ze meer uitgebreid en complex werden … werd de vreugde die wij voelden bij het scheppen en de Liefde die wij voelden voor elkaar steeds groter … zij breidden uit in ons bewustzijn, in onze cellen … in onszelf.

Wij voelden hoe wij zelf groeiden: we werden steeds krachtiger terwijl we nieuwe en prachtige dingen ontwierpen. Wij voelden hoe wij groeiden in Liefde en blijheid … wij voelden grote Liefde voor de kleine scheppingen die wij maakten en hoe complexer en mooier ze waren, des te meer Liefde voelden wij. Totdat we beseften dat ALLES wat we voelden, overal waar we keken, elke molecule die we aanraakten … de gave had van het gevoel van Liefde … en dat wij dat gevoel van Liefde konden doen toenemen: door het in onszelf op te nemen, door het voor elkaar te voelen en door het te voelen voor de scheppingen die wij tot stand brachten.

Dit was de eerste, enorm grote bewustwording voor ons: dat wij vanuit Liefde konden scheppen … dat dat zelfs de enige manier was waarop wij konden scheppen … en dat alles wat wij geschapen hadden, oprecht geschapen werd vanuit onze Liefde. Wij beschouwden het als Vreugde en Blijdschap, wij lachten en dansten wanneer we deze prachtige voorwerpen en energieën zagen, die samenkwamen op opmerkelijke en verbazingwekkende manieren. Al doende leerden wij dat onze grootste bewustwording erin bestond dat het allemaal Liefde was, en dus gingen wij daarop onze aandacht richten.
Wij komen samen in Liefde om te scheppen en dat voelt zo intiem en mooi … wij houden zoveel van elkaar … deze voorwerpen die wij scheppen zijn als het ware een deel van ons.

Hoe mooi zou het zijn om anderen te scheppen zoals wij. Hoe mooi zou het zijn om één van die geweldige bollen te scheppen met daarop alles waar wij van houden: de kleuren en de energieën … wat zouden we tot stand kunnen brengen?

We kunnen bergen maken en valleien … toen ontdekten wij dat bepaalde combinaties van moleculen water vormden … hoe interessant om een enorme bol te hebben – wat u een planeet noemt – gewoon om mee te spelen en van te genieten! Dus schiepen wij een planeet, we schiepen bergen en valleien, rivieren en meren, oceanen… we ontdekten wat we konden doen met de energieën van zwaartekracht en de manier waarop de planeten onderling op elkaar inwerkten.

Maar wij wilden delen, wij wilden lachen en zingen … ja, wij ontdekten dat we konden zingen! Dat wilden wij delen … Bij onze tweede schitterende ontdekking … toen wij onze intentie, onze gedachten, onze gevoelens en onze vreugde samen brachten … stelden wij ons wezens voor, zoals wijzelf waren … wij richtten ons zo intens op onze droom … op hoe geweldig het zou zijn.

Wij konden onszelf niet helemaal scheppen, omdat wij onszelf niet volledig konden zien in onze volheid. Wij kenden alleen ons hart, onze Liefde, ons vermogen om te bewegen, om te onderzoeken, om nieuwsgierig te zijn en om lief te hebben.

Zo begonnen we met het scheppen van wezens, wezens van allerhande soorten … maar terwijl we die wezens schiepen, vroegen wij aan de Machten van de Natuur, aan het Hoogste van het Hoogste om hen te voorzien van een Levensvonk … de Levensvonk zoals wij die ook hadden. En zo werden de eerste zielen geboren: onze geliefde kinderen!

Wij liepen over van vreugde … we gingen verder met het scheppen van alle mogelijke schepsels: wezens, rassen, planeten, melkwegstelsels … We schiepen ook altijd de zielen die deze planeten zouden bewonen. Ja, ook de planeten hebben een ziel … niet alleen de wezens op de planeten hebben een ziel. Soms hebben wij ze geschapen met een groepsziel, zoals bijvoorbeeld scholen vissen – zij delen een ziel – of de vogels … zij delen een ziel op een dusdanige manier dat zij met elkaar kunnen communiceren en kunnen bewegen als één. Dat was zo mooi om te zien!

En zo werden onze kinderen – degenen van wie wij merkten dat wij ze steeds meer konden gaan scheppen zoals wij zelf waren … uiteindelijk werden wij steeds meer bedreven en begrepen we onszelf steeds beter, waardoor we onze kinderen konden scheppen naar onze gelijkenis.

Ik kan u niet vertellen hoeveel plezier en vreugde en Liefde wij voelden voor deze geliefde zielen die ons weerspiegelden, op ons leken en met ons praatten vanuit hun intelligentie, hun bewustzijn … Zij konden de dingen ervaren – net als wij – maar apart van ons. Zij groeiden en wij leerden hen – net zoals wij geleerd hadden – om te scheppen. Zodra zij zich er echt van bewust werden, er gevoelig voor werden en respectvol waren voor het scheppingsproces – want wij wilden geen afwijkingen of problemen scheppen die hun weg zouden vinden naar het Universum – wij kenden de kracht van wat wij deden en wij wisten dat we voorzichtig moesten zijn en niet te snel moesten gaan.

Zo gingen er triljoenen jaren van uw tijdsrekening voorbij, voordat wij echt onderlegd waren en voordat onze kinderen in staat waren om ook Scheppers te worden zoals wij. Maar altijd was het onze taak om nieuwe zielen te scheppen. Voor ons voelt dat alsof wij een Vonk uitsturen en die Vonk wordt de nieuwe ziel.

Wij hadden onze kinderen opgeleid, er waren er bij die u ‘Opperste Schepper’ noemt. Dat waren degenen die waren aangewezen om te helpen beslissen tot welke Galactische soort de ziel zou gaan horen. Wij moesten ze vorm geven – alle zielen hebben een vorm: zelfs een Lichtlichaam is een vorm – en zo schiepen wij rassen om de planeten te gaan bevolken, welke wij ontworpen hadden in de sterrenstelsels doorheen dit Universum dat wij aan het uitbouwen waren.

Als eenmaal de Opperste Schepper besloten had tot welk ras die ziel zou gaan behoren – natuurlijk na overleg met en instemming van mij en mijn Geliefde – dan kreeg de ziel een mannelijke- of vrouwelijke identiteit. Zo scheppen wij namelijk en zo hebben wij geleerd – en onze kinderen ook – om te scheppen. Het is niet eenzelfde soort vastgelegde identiteit als die waaraan u zo gewend bent op uw 3D-planeet. Er zijn niet zulke specifieke eigenschappen verbonden aan de identiteit van mannelijk of vrouwelijk. Er is alleen een klein onderscheid in de verdeling van eigenschappen die het heel interessant maakt, om een partner te hebben die een beetje verschilt van u … in zijn gevoeligheid en zijn karaktertrekken. Dus krijgt de ziel de toewijzing ‘mannelijk’ of ‘vrouwelijk’.

Daarna zwerven ze uit om te leren, te evolueren, te ontwikkelen. Daarom ziet u dat de Meesters waarvan u bent gaan houden zich voorstellen als mannelijk of vrouwelijk, maar dat is niet hetzelfde onderscheid als wat u op Aarde ziet. Ieder van hen is vrijwel gelijk aan de ander. Zij incarneren als mannelijk of vrouwelijk, afhankelijk van welke ervaring zij dan willen hebben of wat er op dat moment nodig is. Maar in het algemeen hebben zij toch een voorkeur om te incarneren met de identiteit die zij van oorsprong hebben gekregen – met name in dit leven. Dit leven dat het laatste is op de 3D-planeet Aarde.

Ik heb u nu in hele grote lijnen – dat weet ik – een beschrijving gegeven van hoe wij indertijd begonnen. Maar ik vond het belangrijk dat u méér zou weten – niet alleen over fysica en astronomie van hoe de dingen begonnen, maar ook hoe het voor ons voelde … de manier waarop wij van onze scheppingen – onze kinderen – hielden. De manier waarop wij nog steeds van al onze kinderen houden … er is geen schepping in ons Multiversum dat wij ons niet herinneren … waar wij geen band mee voelen … elke ziel is een deel van ons, is onze familie. Wij hebben natuurlijk een hele grote familie, maar dat is voor ons geen probleem omdat wij op veel plekken tegelijk kunnen zijn en alles tegelijk kunnen voelen, want zo zijn wij gegroeid.

Terwijl u zich als zielen ontwikkelt in deze incarnatie – heel specifiek DEZE incarnatie – breidt ieder van u uit en groeit u op de manier zoals ik u net beschreven heb … precies zoals ik begonnen ben en de groei en uitbreiding voelde, ondergaat u hetzelfde.

Dit is wat wij bedoelen met Ascentie, Geliefden. U breidt zich uit, u wordt zich steeds meer bewust van uw verbindingen met uw lichaam, uw nauwe band met uw fysieke lichaam … uw volledige verbinding met elkaar … er is geen ziel op deze planeet waar u niet mee verbonden bent … er is geen ziel op de planeet die niet verbonden is met elke andere ziel. Het is slechts een kwestie van bewustzijn, het is slechts een kwestie van ontwikkelen, van toestaan, van uw zintuigen openstellen, uw brein en uw hart openstellen … dan zult u WETEN … dan hoeft u niet te leren dat u in onze ogen gelijk bent aan elkaar … u zult het VOELEN. U zult niet hoeven te leren dat u ‘waardig’ bent en u zult niet onze Liefde en ons Respect hoeven te ‘verdienen’ … zij worden u gegeven. Het is het begin en het einde van alles wat wij voor u voelen. Wij zien wat er gebeurt wanneer u daarheen gaat … sommigen van u vervallen in duisternis, anderen trekken zichzelf daar juist uit … en voor ons is dat een wonder van kracht en moed.

En nu … laat ons u nu vertellen over wat er gebeurde in de Tempel van Licht en wat er nu gebeurt. Degenen die zijn overgebracht – de meest duisteren van de duisteren op uw planeet – waren diegenen bij wie volgens ons de hoeveelheid Licht die zij meedroegen 15% of minder was.

Misschien vraagt u zich af hoe wij – hoe Vader – in vredesnaam kan vaststellen hoeveel Licht u op enig moment uitstuurt, maar Geliefden: dat is heel eenvoudig! Wij kunnen zien hoe helder uw Licht is. Ieder van u stuurt een bepaalde hoeveelheid – een quotiënt – aan Licht uit … en het is heel gemakkelijk vast te stellen.

In het algemeen heeft u een soort van ‘gemiddelde’ waaraan u gewend raakt. Daarmee raakt u vertrouwd en dat is dan uw Lichtquotiënt. Maar ieder van u die deze berichten volgt, die de meditaties met ons meedoet en deelneemt aan deze intense en soms moeilijke programma’s, die u geboden worden tijdens deze radio-uitzendingen en in de berichten die Kathryn u heeft overgebracht … ieder van u verhoogt in Lichtquotiënt.

Wij zien velen van u opstijgen en uitgroeien tot hele hoge niveaus van Licht. U weet het wanneer u dat bent, want u voelt dan steeds duidelijker dat u uw Hoger Zelf BENT … niet zozeer dat u zich ervan bewust wordt dat u een Hoger Zelf heeft, maar echt voelen: dit is wie ik ben, dit IS mijn Hoger Zelf, ik BEN mijn Hoger Zelf. Op die manier komt u steeds dichter bij mij, bij ons … die van u houden, zonder einde.

Laat mij nu uitleggen hoe de zielen die werden overgebracht naar de Tempel van Licht zich hebben ontwikkeld, en hoe hun band met hun Hoger Zelf heel ongebruikelijk is en heel anders is dan alles wat u ervaart.

Hun Hogere Zelven waren diegenen die in de lagere dimensies zijn gebleven, de lagere dimensies met de Archons die u ‘de duisteren’ noemt. Deze hebben zich samengevoegd in een duistere organisatie die u kunt vergelijken met de Galactische Federatie van Licht. Er is een organisatie van duisteren … maar de duisteren wordt slechts toegestaan om te verblijven in de lagere dimensies. Daarom is het voor planeet Aarde zo moeilijk geweest, omdat planeet Aarde is weggezonken in zulke lage dimensies, in vergelijking met andere planeten in het Universum en in vergelijking met andere sterrenstelsels. Dus werden de duisteren allemaal hierheen getrokken. Het is dus echt een wonder van vastbeslotenheid en kracht, dat u in staat bent geweest om u aan deze duisternis te ontworstelen.

Ieder van u is een Meester, Geliefden. Ieder van u is hier geïncarneerd om deze verschuiving mogelijk te maken.

De zielen van degenen die werden overgebracht naar de Tempel hebben de kans om onderricht te krijgen, om langzaam en zachtjesaan te worden opgeleid … om te komen tot wat u een herprogrammering zou kunnen noemen … dat hebben we gedaan om hen te helpen inzien hoe zij in alle opzichten werden omgepraat met leugens. Zij waren ervan overtuigd dat er een God van de duisternis was, dat het Licht niet echt bestaat en dat Liefde slechts een verzinsel is van iemands verbeelding.

Dus hebben zij het verhaal van de schepping omgedraaid: zij hielden vol dat er geen God was die Liefde is … volgens hen was God machtig en hij strafte en hij overheerste … dat klopt natuurlijk niet, maar zij bedachten hele slimme en verreikende manieren om hun propaganda en hun duistere ideeën te verspreiden. Zo gingen er steeds meer zielen telkens weer incarneren in de nabijheid van hun Hoger Zelf, dat op zijn beurt beperkt was tot 4D … de bovenste laag van 4D en de onderste regionen van 5D.

Zij konden niet hoger komen en dus werden de Hogere Zelven die toezicht hielden op de levens van deze zielen, nooit teruggebracht naar de Hogere Dimensies. Ze kwamen nooit terug om bij ons te zijn, om geheeld te worden, om naast mij te zitten, om gevoed te worden … en geheeld. Zij hadden geen mogelijkheid … niet de kans om hun Licht te herstellen, zoals ieder van u dat wel had na elk leven. Dus recycleerden zij steeds weer zichzelf en werden zij steeds meer duister en steeds meer verstrikt in wat u ‘de Matrix’ noemt – de wereld die zij zelf geschapen hadden.

Alles in die wereld is omgekeerd, ondersteboven en achterstevoren … maar hun overtuiging werd sterker naarmate hun ingebeelde macht groter werd. Die kon natuurlijk geen stand meer houden zodra steeds meer mensen gingen ontwaken tot het besef, dat hun macht alleen verband hield met de hoeveelheid geld die zij bezaten en als je geen respect hebt voor geld, ben je niet hun gevangene!

Natuurlijk moet u voldoende geld verdienen om te overleven, maar hun macht bestond erin dat zij de mensen ervan overtuigden dat het niet een kwestie was van overleven, maar dat luxe en rijkdom de maatstaf waren voor hun waarde. Zo raakten de mensen gevangen door de duistere gedachtevormen.

Nu dan, degenen die keer op keer bleven incarneren bleven beperkt tot enkel die incarnatie, die in eerste instantie was teruggekeerd naar 4D, in plaats van naar het Licht te komen. Dus de Hogere Zelven die in de lagere dimensies bleven, konden niet zoveel verschillende incarnaties scheppen zoals wij dat kunnen; zij waren beperkt in hun mogelijkheden. Ze hebben niet het vermogen van de energieën van de Hogere dimensies.

Toch bleven zij hun incarnaties naar de Aarde sturen, als hun vertegenwoordigers. Die incarnaties kwamen heel dicht bij hun Hoger Zelf, omdat zij keer op keer hetzelfde thema volgden … ze incarneerden ook elke keer weer in dezelfde families.

Zo ontstond dus een incestueus en heel besloten netwerk. Zij leerden om hun krachten te bundelen met anderen die ook betrokken waren bij het duister en in duistere incarnaties. Over de hele Aarde ontstonden op die manier groepen die vaak in verbinding stonden met andere rassen doorheen de melkwegstelsels. Maar de Aarde werd hun speeltuin…

Die duisteren vormen dus het grootste deel van de groep waarmee wij begonnen; diegenen die gezorgd hebben voor de verschrikkingen op uw planeet. Zij maken de schepping belachelijk … zij kunnen niet scheppen, ze hebben geen echte scheppende vermogens, omdat ze niet weten hoe ze moeten scheppen vanuit Liefde. Dus komen zij niet verder dan het scheppen van klonen of kunstmatige scheppingen, zoals de genetisch gemanipuleerde gewassen die zij ontwikkeld hebben en de klonen van dieren en andere wezens. Zover zijn ze wel gekomen, maar dit zijn altijd verschrikkelijke scheppingen omdat zij geen ziel kunnen scheppen.

Dit zijn degenen die naar de Tempel van Licht kwamen. Wij hebben gesproken met hun incarnaties en wij hebben ook met hun Hogere Zelven gewerkt. Er waren teams van Engelen en Meesters, teams die samengebracht waren door diegenen waarmee u zo vertrouwd bent: uw geliefde Meesters – mijn kinderen. Op de grond en hier, samenwerkend met de Hemelse Schare … allemaal samenwerkend!

De zielen – of het nu de geïncarneerde zielen zijn of de Hogere Zelven – kregen allemaal de kans geboden om hun manier van leven op te geven … om hun toewijding aan het duister op te geven en naar het Licht te komen.

Eerst waren ze bijna allemaal doodsbang. In die eerste dagen gingen er maar heel weinig over, omdat zij zo gehersenspoeld waren dat ze echt geloofden dat ze bestraft zouden worden, dat ze naar de hel zouden gaan. Ze begrepen niet dat de hel iets is wat zijzelf hier op Aarde hebben geschapen. Dat is de enige hel die er bestaat – met hun eigen duisternis!

Bij een paar van hen was echter de Lichtvonk nog een beetje aanwezig en zij konden die bereiken omdat zij in hun kindertijd een aantal mooie ervaringen hadden gehad. Daardoor konden zij zich in hun brein vasthouden aan een herinnering van Liefde. Enkelen van hen kregen weer hoop; ze begonnen te voelen dat er misschien toch een kern van Waarheid zat in wat hen verteld werd … en één voor één gingen zij naar de Hogere dimensies.

Zo begon de langzame uittocht … eerst één, toen nog één … ze overlegden dat het misschien toch de moeite was. Elk van hen had immers de keuze gekregen om naar de Hogere dimensies te gaan om opgelost te worden … en waarschijnlijk voelden zij dat ze niet veel te verliezen hadden, omdat we hen verteld hadden dat zij – als ze naar de Hogere dimensies kwamen en hen dat uiteindelijk toch zou tegenvallen – alsnog konden vragen om opgelost te worden. Maar dat zou natuurlijk geen van hen doen, toen ze eenmaal hierheen waren gekomen was het precies zoals het proces, dat u allemaal tussen uw verschillende levens ervaren heeft.

Zij kwamen door de tunnel van Licht, ze kwamen terug naar mij … en ik heb ze verwelkomd! Ik heb ze met héél mijn hart verwelkomd … en zij voelden mijn Liefde.
Sommigen hadden er moeite mee om te geloven dat dit mogelijk was, na alles wat ze gedaan hadden … maar wij wisten, wij WISTEN dat als ze zouden komen en ermee akkoord zouden gaan om mee te gaan met hun Gidsen en Engelen die hen geholpen hadden … dan wisten wij dat ze kans hadden om hersteld te worden.

Sommigen waren beschadigde zielen, heel erg beschadigd … ze hadden grote trauma’s opgelopen. Velen van u kennen de verschrikkelijke opleiding die velen van hen hebben gekregen. Ze moesten ‘gebroken’ worden om in het duister te kunnen blijven en dus hebben wij héél hard gewerkt. Ieder van ons hier in de Hogere dimensies en alle Wezens vanuit het hele Universum en daar nog voorbij, zijn hierheen gekomen om te helpen. Velen, héél velen zijn gekomen om te helpen. Er zijn teams die de klok rond werken – de klok rond! – met elk van deze zielen.

Tegen de tijd dat onze einddatum naderde werd hen verteld: ‘dinsdag … dinsdag op het middaguur, New York-tijd’ (natuurlijk zijn ze bekend met het begrip tijd, ze zijn geïncarneerde zielen en ze wisten ook wat dinsdag betekende). Dus toen dinsdag naderde kozen meer en meer ervoor om naar het Licht, naar de Hogere dimensie te gaan. Toen de Grote Bel op dinsdag luidde waren ze allemaal – op een paar na – overgegaan.

Nu dan … wat betekent dit nu voor ieder van u, u allemaal die wacht op wat er gaat gebeuren? Sommigen van u hebben misschien gezegd: ‘Ik zie niks gebeuren, dus ik geloof hier helemaal niks van!’ Maar kijk dan eens wat beter, Geliefden … één van onze geliefde vrienden hier vandaag zei: ‘De mensen zeggen dat ze niks zien gebeuren, die zijn zoals die man die zegt dat zijn vrouw hem heeft verlaten maar dat hij geen idee heeft waarom’. (Vader Bron lacht)

Wel: zoek, Geliefden! Zoek in uzelf naar uw gevoeligheid die u in staat zal stellen om te weten wie uw vrienden zijn, om te weten dat uw huisdier van u houdt, om te weten dat er een regenachtige dag gaat komen … u heeft het vermogen om aan te voelen dat er storm op komst is … wel, als u dat kunt voelen dan kunt u ook de veranderingen op de planeet voelen. Als u in uw biologische klok kunt voelen wanneer de zon opkomt in uw deel van de wereld, dan kunt u deze energieën voelen.

Heeft u hier al eens over nagedacht: het verschijnsel dat u gewoon wéét dat er iemand achter u staat die u bekijkt? Wel, geliefden, als dat u ooit overkomen is dan bent u gevoelig genoeg om te kunnen weten wat er nu gaande is op de planeet … en dat is enorm!

Spits uw oren, open uw channels, wrijf de slaap uit uw derde oog … dan garandeer ik u dat u zult genieten van alles wat er van nu af aan gebeurt. U zult zich gezegend gaan voelen in elk mogelijk opzicht: eerst de zegeningen van de opluchting wanneer de energieën Lichter worden – en wanneer de zielen die naar het Licht werden gebracht vanaf volgende week zullen gaan terugkeren … dan zal op de planeet echt alles in gang schieten.

Stel u samen met mij het volgende voor: deze zielen waren geïncarneerd in een lichaam dat neurologisch geprogrammeerd en qua denken, voelen, voorstelling en verwachting volledig was ingesteld op duisternis, misbruik, arrogantie, macht, minachting, haat en zo meer. Nu dan, hun zielen zullen helemaal hersteld en veranderd zijn. De zielen van de meest duisteren der duisteren die geloofden in arrogantie, macht, rijkdom, minachting en zo verder … dat zijn nu diegenen die liefdevolle, zachtmoedige en meedogende Lichtwerkers zijn.

Wanneer die Lichtwerkers nu terugkeren naar hun lichaam – zij hebben natuurlijk al die tijd een verbinding gehouden – maar wanneer zij er volledig in terugkeren als Lichtwerkers, dan zal er in eerste instantie een enorm conflict zijn: het lichaam zal vechten om vast te houden aan de channels en de verbindingen en de duistere gedachtevormen, enz. Maar deze zielen zijn nu machtig, veel machtiger dan de duistere gedachtevormen die deze lichamen bewonen waarnaar zij terugkeren.

Ze hebben dus heel wat werk voor de boeg, maar daarop zijn zij voorbereid. Zij weten wat ze moeten doen en ze zullen hulp krijgen van ons allemaal in de Hogere dimensies. Zo zullen dag na dag de lichamen die zij bewonen gaan veranderen en zij zullen volledig veranderd worden, te beginnen met hun neurologische verbindingen.

U zult gaan zien dat deze mensen – die vroeger de meest duisteren van de duisteren waren – rechtop zullen gaan staan. Zij zullen gaan glimlachen en warmte uitstralen … eerst een beetje, daarna een beetje meer … en naarmate hun zielen zich opnieuw verbinden en hun energie laten inwerken op elk zenuwuiteinde en op elke cel in hun lichaam, zullen hun lichamen uiteindelijk oplichten. Ze zullen veranderen tot de kristallijnen basis, zoals wij u verteld hebben dat velen van u die al hebben. Zij zullen veranderd zijn – fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel veranderd zijn.

U herinnert zich het verhaal van Dorian Gray? (meer info hierover op http://nl.wikipedia.org/wiki/Het_portret_van_Dorian_Gray – V)
Wel, dit zal eenzelfde verhaal zijn, maar dan omgekeerd … u zult het lelijke, de boze lijnen op hun gezicht zien verzachten, u zult de koude glinstering in hun ogen zien veranderen naar warmte … het zal een wonder zijn dat zich voor uw ogen voltrekt. Kijk goed, Geliefden!

En dan … terwijl dit gebeurt is het ons plan om te beginnen met de volgende groep: degenen die een Lichtquotiënt hebben van … zeg … 30% of minder. Zij zullen worden overgebracht om hernieuwd en hersteld te worden. Velen van hen zijn niet in het duistere recyclingprogramma gebleven, dus zal het voor hen gemakkelijker zijn. Bovendien: wanneer de energieën en de atmosfeer op de planeet steeds Lichter worden, zult u allemaal merken dat het nu steeds gemakkelijker is om uw werk te doen, om al de oude energieën op te ruimen, om de duistere gedachtevormen te herkennen en ze te verwijderen.

Het is echt een geweldige tijd! Het is waarlijk een nieuwe tijd op planeet Aarde en ik zal nu dichter bij ieder van u zijn! We kunnen elkaar leren kennen zoals we dat in de Hogere dimensies doen! Ik open mijn armen voor u, ik verwelkom u! Kom dichtbij, laat ons samen spreken. Laat ons genieten van deze glorieuze, glorieuze tijd tezamen … het is het begin van het Gouden Tijdperk van Planeet Aarde!

Ik ben uw Vader … Bron … Schepper … maar ik vind het geweldig als u mij ‘Vader’ noemt!

Ik zal volgende week weer met u spreken tijdens deze uitzending. Dan zal ik u nog méér vertellen. Stuur mij uw vragen, laat mij hier op dit openbare forum weten hoe u zich voelt, zodat u het met elkaar kunt delen. Aan het einde kunnen we dan ook telefoontjes beantwoorden.

Ik ben zo gelukkig, zo gelukkig om hier bij u te zijn en zo gelukkig om zovelen van mijn kinderen te zien die waren afgedwaald … zovelen zijn teruggekeerd naar het Licht! Het verandert alles, weet u … het is niet alleen een overwinning, maar het redden van zielen verhoogt de energie van het hele Multiversum.

En dus … u, geliefden, bent een onlosmakelijk deel van alles wat er nu gebeurt!

Ik hou van u, onbeschrijflijk veel …

Namaste, eenieder van u … wij spreken elkaar weer volgende week …

Meg: Namaste, Vader! O lieve help … dank u, dank u!

Kathryn: Dit is Kathryn, dank u Vader … of Grootvader (lacht) … dat vindt hij ook leuk! Wel lieve help … ik kan niet wachten om te horen wat hij volgende week gaat vertellen (lacht).

Meg: Dit was zo leuk, toen hij het had over wervelende kleuren en geluiden en draaiende planeten … je kon het gewoon zien! Je kon het beeld gewoon zien in je hoofd … het plezier dat ze hadden! Je kon ze zien huppelen en lachen en de vreugde van de Schepping zoals die bedoeld was … zo prachtig om te horen!

Kathryn: Ja … en ik weet dat hij dat aan ons beschrijft omdat het dat is waar wij ook heen gaan. Dat proces dat hij beschreef is wat wij allemaal leren. Dat is het, wat manifestatie inhoudt! O, wat zijn wij gelukkig! Wat zijn wij gelukkig dat wij nu hier mogen leven. Wat zijn wij gelukkig dat wij nu deze gloednieuwe informatie kunnen horen. Als je het hebt over een ‘eerste druk’ … dit is echt gewoon ‘breaking news’, heet van de naald!

Dus … elke week op woensdagavond zal hij terugkomen – hij heeft niet gezegd voor hoe lang – om ons te helpen leren, om ons te helpen klaar te zijn, om ons te helpen ascenderen … ik denk dat wij geen betere hulp hadden kunnen krijgen (lacht).
Je zult nergens een betere leraar vinden!

Meg: O, waar wij naar mogen uitkijken! Het is een hartopenend en glorieus gevoel en ik denk dat iedereen dat voelt, ook later bij de opnames. Dank je wel Kathryn.

Kathryn: Luistert u ook beslist naderhand naar de opnames, als u nu niet heeft kunnen luisteren of niet alles heeft kunnen volgen. Er zitten altijd meerdere lagen in deze berichten, en door er vaker naar te luisteren dringen die langzaam maar zeker ook dieper in ons door en ontdekken we weer méér. Meestal is bij de opnames het geluid ook heel helder, je kunt ze downloaden op je computer, je kunt ze beluisteren op je telefoon. Ik beveel ze dus zeker aan!

***

Hierna volgen de gesprekken met de luisteraars.

Engelstalige audio-versie van dit bericht:
http://www.blogtalkradio.com/channelpanel/2015/02/26/fathersource-begins-a-program-of-soul-studies-all-come

* * * * *

Vertaling: www.spiritueellezen.org
Facebook: Spiritueel Lezen (non-profitorganisatie)
Google+: Spiritueel Lezen.

Alle verdere (Engelstalige) informatie over Berichten, Boeken, BlogTalkRadio-uitzendingen en Archieven kunt u vinden op whoneedslight.org en op de FB-pagina: Who Needs Light.

© Kathryn E. May, PsyD. Deze berichten mogen vrijelijk worden overgenomen en gedeeld, mits zij volledig en zonder toevoegingen of weglatingen worden aangeboden en met vermelding van het channel en de website, www.whoneedslight.org. Gesproken opnames via de computer zijn niet toegestaan. Vertalingen en transcripties dienen per keer te worden goedgekeurd door de auteur en de schrijver.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.