BTR: Val en de Opkomst van de mensheid

BTR: De Val en de Opkomst van de mensheid – Hoe de Aartsengel-Broeders het Licht in het Universum levend hielden
29 april 2015
ascentie aarde

Begintune: All you need is love – the Beatles

Meg: Hallo iedereen. Dit is de uitzending van woensdag 29 april 2015. Vanavond is de titel van het programma: De Val en de Opkomst van de mensheid. Onze presentator en channel is Kathryn May en onze gasten zijn Moeder Bron, Sananda en Serapis Bey.

Wij vervolgen de vertelling van het ware verhaal van de ‘Val’ van de mensen op planeet Aarde. Vanavond zullen we horen hoe de Aartsengel-Broeders het Licht in het Universum levend hielden, terwijl hun tweelingen op planeet Aarde ‘vielen’ en uiteindelijk weer Opstijgen. Dit is Meg, uw medepresentator. Ik bel vanuit Georgia … en Kathryn en haar familie bellen vanuit New York. Goede avond, Kathryn!

Kathryn: Hallo Meg! Hallo iedereen! Wel, we hebben weer een heel gebeuren vanavond. Het wordt alleen maar beter en beter. Toen ik vanavond vroeg wie er zou komen, zegden ze: ‘Moeder en Sananda en Serapis Bey.’ Oh, mooi zo! ‘En Gabriel en AE Michael en Moeder Maria (lacht) en Vader (lacht)’ en toen besefte ik dat ze me voor de gek hielden. Dat zou nogal een gastenlijst zijn geweest … dan waren we uren bezig geweest.

Maar vanavond wordt het dus Moeder, die het verhaal verder vertelt over hoe dit allemaal kon gebeuren. Sananda komt ook altijd graag even langs … en Serapis Bey. Dit is heel interessant … ik heb niet alles op internet gelezen over Serapis Bey, maar ik weet wel dat hij diegene is die in verband wordt gebracht met het ons helpen naar onze Ascentie. Bij hem draait alles om de Ascentie van de mensen van planeet Aarde. Bovendien hebben wij onlangs ontdekt dat Serapis Bey de vader was – in verschillende incarnaties – van zowel Christine als mijzelf. Wij zijn dus op méér manieren verbonden dan wij wisten. Ook onze moeders kwamen vanuit dezelfde zielebron – maar dat is een verhaal dat Moeder vertelt in het bericht dat ik na deze uitzending zal versturen.

Ze heeft me nogmaals gevraagd om een bericht te noteren met een verdere uitleg over de dingen die in de uitzending aan bod komen. Ik heb het onlangs afgerond, het omvat 10 bladzijden en het is een verbazingwekkend verhaal, met daarin veel persoonlijke informatie over de mensen die betrokken zijn, en hele diepe inzichten in hoe wij zozeer verwikkeld konden raken in de duisternis en hoe wij ons er weer uit worstelen.

Het is heel hoopgevend en geruststellend. Ik zal het versturen als email, dus wie nog niet op de mailinglijst staat kan naar onze website gaan whoneedslight.org. Ga naar de link met ‘sign up’ en meld u aan. Als u van buiten de VS komt, dan laat u de vraag ‘state’ of ‘province’ gewoon open. U zult dan de berichten ontvangen.

Dit is Meg Davis. Zij is onze huisdeskundige aangaande voeding, Chinese geneeskunde, acupunctuur en alles wat te maken heeft met alternatieve gezondheidszorg. Haar FB-pagina is: Wisdom Within – Meg Davis. Ik weet dat Meg heel vriendelijk is in het beantwoorden van vragen of het praten met mensen via haar FB, als ze speciale vragen hebben over voeding of hoe hen dat kan helpen bij hun healing. Meg, je hebt ook de gids en jouw goede informatie over voeding en healing op je FB gezet, toch?

Meg: Jazeker. De ‘Eating for Ascention Guide’ staat erop voor mensen die interesse hebben in de overgang naar een veganistische manier van leven, over wat je kunt eten en hoe het bereid wordt. Maar ook algemene vragen van mensen, over hoe je daaraan kunt beginnen en de overgang kunt maken. Dat staat bovenaan de pagina.

Kathryn: Mooi zo. Wij hebben – ik heb – het grote voorrecht om samen te wonen met Christine. Zij is een geweldige veganistische kok, dus wij hebben echt altijd rijkdom op tafel. We beloven steeds dat we een aantal van die recepten zullen doorgeven, dat gaat ook gebeuren. Als mensen zeggen dat ze geen vegetariër kunnen worden, dat ze zich dat niet kunnen voorstellen … wel, ik kan u vertellen dat ik mij niet meer kan voorstellen om op een andere manier te leven. Ik heb nog nooit voedsel gehad dat zo heerlijk, gevarieerd en mooi was. Ik wil dat ieder van u dat voordeel heeft. Er staan ook een aantal goede recepten op ‘One Green Planet’, daar staan ook hele goede info-bronnen. Niemand hoeft nog te denken dat als je vegetariër bent, je alleen maar broccoli eet en niets anders (lacht). Of dat je altijd rijst en bonen moet eten … (lacht). Ik moedig iedereen aan om eens verder te zoeken, er is genoeg te vinden.

We zullen al deze berichten dus plaatsen en ik heb nu meer hulp, het team groeit en iedereen werkt heel hard. We hebben ons YouTube kanaal met de berichten van de BTR; ze worden er elke week op geplaatst en de reacties zijn geweldig. Mensen gaan graag naar YouTube.

Er zijn ook mensen aan het werk om transcripties van de uitzendingen te maken, die ik dan ook doorstuur. Het is interessant wanneer je het leest … dan lijkt het zo anders dan wanneer je er naar luistert. Vele mensen hebben al geschreven om te bedanken voor de transcripties. Ook mensen met gehoorproblemen of die geen toegang hebben tot een computer, voor hen is het ook een voordeel. Wij danken dus onze lieve mensen die de transcripties maken. Christine heeft er indertijd heel veel gedaan en onze lieve vriendin Moona levert nu geweldig werk.

Ik wil ook de mensen bedanken die vertalen. We gaan beter georganiseerd worden en we zullen vertalingen gaan plaatsen die heel ver teruggaan. We zullen dus nog heel veel op onze website gaan plaatsen. Nogmaals onze website: whoneedslight.org.

Ik denk dat dit alle aankondigingen waren … o ja, dat wou ik nog zeggen: vorige week woensdag was het Aarde-dag. We hebben het gehad over vele dingen die te maken hadden met Aarde-dag, maar we hebben het er niet echt over gehad. Toen de uitzending was afgesloten dacht ik ‘o nee, hoe kan dat nu? We gingen het over Aarde-dag hebben en dat zijn we vergeten’! Uiteraard hebben velen van ons meegedaan aan meditaties om Aarde-dag te vieren. Daarom denk ik dat we Aarde-maand of Aarde-jaar moeten vieren … ja, laat ons Aarde-jaar vieren. Dan kunnen we elke week een speciale erkenning en een gebed houden voor Moeder Terra.

Tot zover alle aankondigingen. Ik ga even een korte pauze nemen en dan kijken we wat Moeder te vertellen heeft over de uitzending en de onderwerpen en hoe ze het wil vormgeven en regelen. Ik ga haar ceremoniemeester maken en zij mag ons vertellen hoe ze het gedaan wil hebben. Ik geef jou even het woord, Meg.

Meg: Heel goed, Kathryn. We geven jou even een paar seconden om jouw verbinding te laten maken met onze lieve Moeder. We heten haar welkom bij de uitzending. Heel veel mensen komen luisteren naar uw prachtige woorden. Hallo Moeder!

Moeder: Hallo lieve Meg! Wat een schitterend idee, zoveel mensen die luisteren! Dat vind ik fijn (lacht). Ik weet dat jullie het geweldig vinden om ons te horen, maar hebben jullie er enig idee van wat voor een kick het is voor ons om te weten dat er echt aan de andere kant van de lijn mensen zitten te luisteren naar onze woorden, terwijl wij ze uitspreken? Dat is zo opwindend voor ons. Weet u, wij zijn eraan gewend om in uw oor te fluisteren … sommige mensen horen ons en anderen helemaal niet. Sommigen horen ons correct en anderen zeggen ‘zit er iets in mijn oor? Dit irriteert me!’ (lacht). Het is voor ons dus heel fijn als wij op de radio kunnen komen en persoonlijk met iedereen kunnen praten. Wij hopen dus dat dit nog lang zo zal voortduren, deze fijne gesprekken op woensdagavond en dat steeds meer mensen met ons zullen meedoen. Ik voel namelijk de energie die terugstroomt. Het is geweldig: wij kunnen al de zielen voelen die luisteren en zich met ons verbinden … en de energie is echt prachtig. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Breng uw vrienden hierheen, mensen.

Ik wil de mensen eraan herinneren: dit is de tijd van de Ascentie van planeet Aarde. Dit is dus geen tijd om onzeker te worden. Er zijn vele belangrijkere dingen te doen. Diegenen onder u die niet hebben durven spreken met hun familie of vrienden … wel, u kunt stoppen met het op die manier te zien. Het doet er niet toe of ze ervoor ontvankelijk zijn. Het is belangrijk dat zij te horen krijgen over deze fijne gesprekken die wij voeren en dat ze horen over de Nieuwe Geschriften van Sananda. Ze moeten hun geest en hun hart openstellen en u weet zelf: als u ze naar één van onze uitzendingen brengt, dan zullen ze daar niet aan kunnen weerstaan … als ze ons éénmaal tot hen horen spreken zullen ze zo nieuwsgierig worden … het zal hun hart doen smelten, omdat iedereen steeds meer voorbereid is om ons te horen, om hun hart open te stellen en deel te nemen aan dit geweldige Ascentieproces.

Dus, net zoals plankenvrees iets vreselijk is om aan vast te houden – het bederft namelijk alle pret – zo is het ook met onzeker of terughoudend zijn of aarzeling voelen, bij het met anderen delen van datgene wat u werkelijk aanvoelt als Waarheid. Als u dus iemand bent die net heeft afgestemd en die zegt dat dit allemaal onzin is en dat u niemand hierover zou kunnen vertellen omdat ze zouden denken dat u gek bent … wel, misschien doen ze dat niet! Misschien spreekt u hen aan, net op het juiste moment in hun leven.

Iedereen heeft er recht op om te worden verwelkomd in die kring van Liefde. Niemand mag worden buitengesloten en als u te verlegen bent of bang bent voor wat ze van u gaan vinden … dan onthoudt u hen een geweldige kans! Oordeel dus niet voor anderen, laat hen zelf beslissen. Dan kunt u een stapje opzij doen en zeggen: ‘Ik heb geluisterd naar deze bijzonder interessante uitzendingen. Er zijn ook berichten die rechtstreeks van God komen. Wat vind je daarvan?’ Dan kunnen zij zeggen: ‘Dat kan niet. Wij weten dat de Bijbel het enige bericht is dat rechtstreeks van God is gekomen.’ Dan kunt u antwoorden: ‘Wel, God zegt van niet!’ (lacht) ‘Er staan zelfs veel onnauwkeurigheden en slecht vertaalde zinnen in de Bijbel die zij willen rechtzetten.’

U hoeft hen niet te vertellen dat het overgrote deel ervan fout is. U kunt gewoon iets vertellen over misverstanden en slechte vertalingen en vertalingen van vertalingen. Dat weet u – dat weet iedereen – dat die al zo vaak vertaald is en herschikt en weer vertaald … dat het net is als ‘telefoon’. U kent dat spelletje toch wel? Wij vinden het altijd leuk als mensen dat spelen. Het geeft weer hoe het is gegaan met de verhalen uit oude tijden … dan begint de eerste met ‘hallo, mijn naam is George’ en het eindigt dan bij de laatste met ‘de lucht is blauw’. Iedereen vraagt zich dan af, hoe het zo heeft kunnen veranderen van het begin tot het einde.

Zo is het ook met de Bijbel: er staan dingen in die soms wel het gevoel weergeven van wat er speelde, maar veel ervan is niet nauwkeurig. Dus hebben wij Sananda gevraagd om terug te komen en de Nieuwe Geschriften opnieuw te schrijven, om er veel nieuwe informatie aan toe te voegen. Veel daarvan konden wij onmogelijk vermeld hebben de eerste keer, daarom zijn er wat aanpassingen en veranderingen die u heel spannend zult vinden. Ik garandeer u – zelfs zij die de Nieuwe Geschriften hebben gelezen – dat u verbaasd zult staan over wat wij eraan hebben toegevoegd … en het zijn er vele!

Zal ik u een voorproefje geven? (lacht) Goed dan … één van de dingen die we hebben ingevoegd bij de nieuwe versie van de Nieuwe Geschriften – zoek naar de versie van 2015 – is dat wij een regel hebben toegevoegd, waarin wij de waarheid hebben verteld over wie El Morya is. Het is verbazend voor mij dat maar zo weinig mensen het hebben geraden, maar uiteraard is onze geliefde zoon – die de Ware identiteit El Morya is – heel zwijgzaam geweest over zijn incarnatie. Hij heeft zelfs openlijk ontkend dat hij ooit op Aarde geïncarneerd is geweest. Natuurlijk is dat niet waar, want u weet dat ieder van u betrokken is geweest bij vele incarnaties, en met name zij die ons en dit project zo toegewijd waren.

Heeft u al geraden over wie ik het heb? (lacht) Natuurlijk, het is niemand anders dan uw geliefde Ashtar. Overal in de teksten waarin verwezen wordt naar El Morya weet u nu dus, dat hij uw geliefde Ashtar is. Wij hebben dit opgenomen in de Nieuwe Geschriften, omdat diegene die toen hierheen kwam als ‘Jezus’, eigenlijk een zielenproject was. Sananda was natuurlijk de hoofdziel en draagt nu de verantwoording en de gevolgen voor wat er toen plaatsvond, dus het was Sananda en uw geliefde St. Germain en natuurlijk Ashtar.

Zij kwamen met hun drieën bijeen en Sananda voelde dat het een zware uitdaging en opdracht zou worden, dus vroeg hij zijn broeders om met hem mee te komen. Ze zijn misschien niet elke minuut ervan allemaal bijeen geweest; soms wisselden ze elkaar af en soms waren ze er alle drie … maar voor Sananda was het een grote hulp om zijn dierbare broeders daar bij hem te hebben, om hem te steunen en aan te moedigen en gezelschap te houden als het moeilijk werd.

Dat hebben wij een Zielenproject genoemd, en uit deze gesprekken en berichten weet u al dat de organisatie van een lichaam met een ziel veel flexibeler en kneedbaarder is dan u eerst dacht. U ziet dus dat het voor Sananda mogelijk was om de hoofdziel te zijn en voor de anderen om zich al dan niet bij hem te voegen in het lichaam, al naargelang de opdracht of de behoefte.

Dan was daar natuurlijk nog Maria Magdalena. Zij was degene die u nu kent als Kathryn. Zij was geen Zielenproject, zij was gewoon Kathryns ziel, die kwam in de belichaming van Maria Magdalena. U weet natuurlijk dat Maria Magdalena geen prostituee was, zij was de echtgenote van Jezus. Zij hadden een heel mooi leven tezamen, u kunt daar alles over lezen in de Nieuwe Geschriften met de nieuwe info over Maria Magdalena en hun leven samen … en ook over hoe lang ze geleefd hebben.

Ik moedig u allen aan om het te lezen, om erbij stil te staan en om het niet te beschouwen als een vervangen voor wat dan ook, niet als een tegenstelling van de Bijbel of een vervanging van iets … het is gewoon het ware verhaal, heel eenvoudig verteld zonder teveel details – het is geen geschiedenisboek – het is een korte beschrijving, maar verteld vanuit het hart van Sananda en met zijn geliefde Tweeling Vlam die het opschreef. Het is dus de combinatie van hen beiden, die het verhaal hebben geschreven dat in het verleden nooit erkend werd.

Ik vraag Kathryn om vergeving omdat ik haar dit heb laten zeggen. Ze vindt het nooit fijn als ik haar over haarzelf laat praten. Maar soms weet ze veel niet meer van wat wij gezegd hebben, dus daar maak ik even misbruik van (lacht).

Kathryn: Dat heb ik gehoord, Moeder! (lacht)

Moeder: Goed dan Kathryn, dank je! Ik zal je voor nu niet meer vragen om nog meer te onthullen (lacht). Dat is het dus, het verhaal over de Nieuwe Geschriften van onze geliefde Sananda en Kathryn … geschreven met veel zorg en veel Liefde. Vader en ik, wij hopen dat u zorgvuldig zult lezen over – en goed zult luisteren naar – de echte berichten die erin besloten liggen: de berichten van Liefde die in uw hart zullen reiken en die u opnieuw, op de meest krachtige manier, zullen verbinden met ons.

Want de dingen zijn nu anders, nietwaar? De dingen veranderen, de energieën op de planeet zijn in de voorbije weken enorm veranderd. U bent zich bewust van het vertrek van de Archon, die ooit een enorm probleem waren voor planeet Aarde. Er is vrede in het Universum. Hoewel het voor velen van u lijkt alsof er niets is veranderd op planeet Aarde, maar dat is niet zo.

Wij hebben het nu al jaren over de Welvaart en de zegeningen die gaan komen … wij hebben ons weerhouden om over die dingen te spreken, omdat Kathryn ons dat gevraagd had zolang wij u niet met zekerheid konden vertellen wat er gaat gebeuren. Ik denk dat velen van u nu begrijpen dat, toen wij u vertelden dat de RV zou gaan plaatsvinden in die komende week, wij echt geloofden dat het zo zou gaan. Toen vernamen we dat er op Aarde velen waren die … ik geef Kathryn nu het beeld van het gooien van een effectbal, zoals u dat zegt … dat is een goede uitdrukking … velen wilden een effectbal gooien, een spaak in de wielen steken, ze wilden alles omgooien en dan hadden we helemaal opnieuw moeten beginnen. Dat proces heeft wel honderd keer plaatsgevonden sinds de laatste keer. Wij hebben u niet verteld wat er ging gebeuren en dat is maar goed ook, want het bleef maar doorgaan …

Maar de energieën zijn nu anders. De Lichtwerkers op de grond, onze dappere en moedige helpers – degenen die wij de ‘grondtroepen’ noemen – die in de frontlinie stonden om nieuwe vormen van bestuur en financiën te vormen, hebben nu echt succes. Er is een heel systeem van bestuur en financiële systemen klaar, dat gewoon zal opkomen om de plaats in te nemen van het oude zoals u dat kende. De nieuwe systemen zullen eerlijker zijn … nee, dat herneem ik … zullen eerlijk zijn. Er zal geen geld worden weggesluisd van elke transactie op Aarde naar de zakken van de paar meest rijken. Het was gruwelijk hoe dat de afgelopen jaren steeds toenam, waarbij de rijken steeds rijker en rijker en rijker en rijker werden en al de anderen echt te lijden hadden. Dat weten wij en het zal niet langer zo gaan.

U, geliefde Lichtwerkers, zult het gemakkelijker krijgen en zult eindelijk in staat zijn om de geweldige projecten te volbrengen en creatieve ideeën uit te voeren, welke u al jaren in petto hield, in afwachting van deze zegening. U zult versteld staan over hoe gemakkelijk het nu allemaal stroomt, omdat er zoveel werk is ingestoken en zoveel moeite aan is besteed – aan beide kanten van de sluier – om te zorgen voor een vlotte overgang.

Er zijn nog steeds wat problemen, ja … maar u zult uit uw media niet vernemen hoe weinig en hoe zwak ze zijn. Er zijn nog steeds ernstige dingen gaande … de Cabal is op de vlucht … ze kunnen nog een paar laatste pogingen ondernemen om de orde te verstoren – en daar zijn ze goed in.

De aardbeving in Nepal bijvoorbeeld, was een tragisch en verschrikkelijk voorval. Het werd door mensen tot stand gebracht en ik zal u nu vertellen dat dit het misdadige plan was van diegenen die de Aarde wilden overheersen en die niet langer in staat zijn om dat te bereiken.

Ze zijn nog steeds wraakzuchtig en behoorlijk neurotisch. In mijn bericht aan u, dat u later vanavond zult ontvangen, leg ik u uit dat hoe meer neurotisch en wraakzuchtig een ziel is, des te meer is dat het kenmerk van iemand die werd gemarteld en misbruikt. Het is misschien niet rechtstreeks met elkaar verbonden, maar toch van heel nabij. Hoe meer vernietigend, hatelijk en boosaardig iemand is, des te meer dragen zij de sporen van marteling en misbruik en mishandeling in al zijn vormen.

In het geval van deze meest duisteren, die jarenlang – vele levens zelfs – leden van de Cabal zijn geweest … zij waren het die gerecycled werden in 4D en nooit naar de Hogere Rijken terugkeerden om te worden geheeld, om onze Liefde te voelen, om te leren van wat zij hadden gedaan, om de kans te krijgen om iets recht te zetten, zoals ieder van u heeft gedaan. Ieder van u heeft levens gehad waarin u wrede dingen heeft gedaan. Er is niemand in dit project die niet heeft deelgenomen aan de duisternis en de wreedheden, dat kon niet anders.

Sommigen hebben misschien meer dramatische voorbeelden dan anderen, maar niemand werd gespaard. Niemand kan zeggen dat hij zuiver en onschuldig is aan al de duistere gedragingen … dat kan niet. Als u hier bent, dan bent u betrokken geweest bij dit proces en ieder van u wist – voordat u hierheen kwam – dat dit een gevaar vormde … en velen, velen zijn gevallen.

Ik heb u het verhaal verteld van de Zusters – de Aartsengelen – die hierheen kwamen, om het leven te schenken aan kinderen vanuit het hele Universum die het risico liepen van te worden achtergelaten. Zij wilden die kinderen opvoeden wiens zielen beschadigd waren door in het duister te hebben geleefd … en dat was het begin van de problemen op Aarde: toen die vriendelijke en vrijgevige vrouwen – onze geliefde Aartsengelen – hier incarneerden. Zij wisten zich geen raad met de problemen die ontstonden, toen zij het leven schonken aan een kind dat voor hen verwarrend was en dat een enorme hoeveelheid zogeheten ‘karma’ met zich meebracht. Zij droegen gevoelens en gedachten die hun ouders niet konden begrijpen. Zij hadden die zelf nooit ervaren omdat de Aarde altijd zuiver was geweest, het echte Paradijs waarover u heeft gehoord. Het was het Paradijs dat het weer zal worden.

Ik wilde dat u het hele verhaal zou kennen, omdat het geleid heeft tot deze tijd. Het is belangrijk dat u begrijpt … het is niet de fout van de vrouwen … het verhaal van Adam en Eva is volledig fout. Ja, de kinderen hebben deelgenomen aan de kennis van goed en kwaad … aanvankelijk was dat alleen om te trachten hun kinderen te helpen. Maar toen ze hen eenmaal de hand reikten, toen ze eenmaal zichzelf openstelden om hen te bestuderen, om diegenen te benaderen die bij het duister betrokken waren … toen raakten ze beetje bij beetje zelf erin verstrikt. Dat weet u uit het bericht van vorige week.

De reden waarom de Broeders in de Hogere Dimensies bleven was natuurlijk in de eerste plaats omdat ze niet het leven konden geven, maar zolang ze kwamen in hun mannelijke ‘pak’ kwamen sommigen … af en toe kwam één van onze zonen naar de Aarde om te incarneren met zijn geliefde tweeling, die al verwikkeld was in de duisternis, maar dat was nooit een succes.

Wij merkten dat niemand weerstand kon bieden aan de intensiteit, het trauma en het hartzeer … en uiteindelijk de Val die het teweegbracht, wanneer eenmaal een menselijke ziel zo diep gaat lijden, dan worden ze kwetsbaar – en dat was het verhaal van allen die geprobeerd hebben om hun Tweeling Vlam te redden.

U zult vanavond van Serapis Bey horen. Hij was één van hen, die betrokken waren bij dat project. Hij zal u het verhaal vertellen.

Wij merkten dat gelijk welke van de Broeders die probeerden om te incarneren bij hun tweeling, om hen te helpen naar het Licht terug te keren, zelf werden meegezogen. Velen van hen die in het duister bleven, werden ertoe gebracht om te recyclen in 4D net zoals de vrouwen dat deden. Ik moet niet zeggen ‘velen van hen’ … allen die het geprobeerd hebben – er waren er maar een paar.

Toen hebben wij besloten dat we dat niet meer zouden toestaan. Zo kwamen onze geliefde Zonen naar de Aarde om te incarneren, maar nooit binnen de duistere families, nooit bij hen die de macht hadden. De families van het duister waren te intens en wij ontdekten, dat als iemand in zulk een familie incarneerde zij niet konden overleven in het Licht. Kinderen – mensenkinderen – zijn veel te gevoelig, veel te zachtaardig, te liefdevol om te kunnen overleven bij een ouder die hun beul is.

Die families waar ik het over heb zijn niet gewoon maar ‘wreed’, zoals u zou denken. Zij leidden moordenaars op … leiders die volkomen meedogenloos waren, ze leerden om de schone schijn op te houden en velen van hen hebben gezag, zijn glamoureus, zijn aantrekkelijk en ze houden zich meestal op in hun eigen kringen omdat dat beter is voor henzelf – niet omdat ze zoveel van elkaar houden.

Zo kom ik vanavond bij u om u te vragen om mededogen te hebben. Om u ervan bewust te zijn dat niemand vrijuit gaat, niemand kan het soort van buitengewone marteling hebben weerstaan, waaraan deze zielen waren blootgesteld. Ik vraag niet dat u vergevingsgezind bent … want er is een gevoel, een plek in u, die veel verder gaat dan dat. Het is de plek in het centrum van uw Zelf. Kathryn noemt het Visual Centering, de plek waar u in uw Lichtkanaal gaat, waar u zich op de meest diepgaande manier verbindt met ons. Dan zult u voelen wat wij voelen. Het is geen ‘vergeving’, het is gewoon ‘waarheid’. Wij zien dat er niemand is die dit had kunnen overleven en toch standvastig, vriendelijk, liefdevol en gul had kunnen blijven.

Er bestaat niet zoiets als ‘fout’ wanneer er ‘onvermijdelijkheid’ in het spel komt. Wij hebben van dit experiment geleerd – wat u allen heeft geleerd en zult weten wanneer u naar de Hogere Dimensies komt om bij ons te zijn, wanneer uw mentoren komen om u het ware verhaal over ons te vertellen … dan zult u ontdekken dat het niet was, wat u dacht dat het was. Er is veel verloren gegaan, maar uiteindelijk is er ook veel gewonnen.

Als u eenmaal het hele verhaal kent, dan zult u gewoon begrijpen en aanvaarden dat het niet anders had kunnen zijn. Dus is er geen behoefte aan vergeving, omdat er geen ‘fout’ of ‘goed’ is. Er is alleen maar … dat wat er gebeurde. Het overkwam ieder van u en dat, mijn geliefde kinderen, is de les. U vroeg ons om Vrije Wil … die hebben wij u gegeven. U vroeg ons om een wereld waarin u kon ervaren wat dichtheid was en intensiteit, uitdagingen … u wilde alles ervaren wat er te ervaren viel … en dat hebben wij toegestaan. Wij zullen gezamenlijk hierop terugkijken, het allemaal bekijken en er met u over praten. We zullen het vanuit elke hoek bekijken, elk individueel verhaal is belangrijk en net zoals wij hebben besloten over dit experiment – dit grote experiment dat planeet Aarde is – zo zullen wij samen beslissen wat wij ervan vinden, wat wij erover voelen en of wij ooit nog zullen beslissen om iets dergelijks nog een keer te doen.

Er zijn nieuwe Universa, nieuwe plekken, nieuwe ervaringen voor u – voor ieder van u. Of u hier moet blijven bij uw geliefde Aarde of terugkeren naar uw thuisplaneten of op avontuur moet gaan naar nieuwe Universa om prachtige, nieuwe dingen te ervaren … dit verhaal zal voor altijd ons denken kleuren, onze keuzes, hoe wij dingen doen in onze scheppingen.

Open uw hart, geliefden, weet dat er hier geen ‘goed’ of ‘slecht’ is. Ja, er is genoeg om over te praten dat pijnlijk en vernietigend was … helaas wel … maar er is geen schuld. Er is niet één iemand of één groep, niemand om aan te wijzen die kan worden berecht en gestraft. Dat zal niet gebeuren. Er is geen gevangenis groot genoeg, om iedereen in op te sluiten die hieraan heeft deelgenomen. Het was een experiment … u zou kunnen zeggen dat het fout liep … u zou kunnen zeggen dat het onvoorspelbaar was … u zou ook gewoon kunnen zeggen ‘het gebeurde’.

Wij hebben hiervan geleerd. U, uw gezinnen, uw Hogere Zielen … ieder van ons … Vader en ik hebben geleerd … we zijn hier allemaal door gegroeid. Ziet u, wat ik u vertel is dat wij niet alles hebben voorspeld wat er zou gebeuren. Dit was niet allemaal voorbestemd (lacht). Sommigen van u hebben gezegd: ‘En nu ontdekken we dat iedereen maar wat deed, terwijl we voortploeterden?’ (lacht zachtjes). Tot op zekere hoogte, ja. We kunnen dingen voorzien, wij zien Tijdlijnen, maar wij kunnen niet elke handeling voorspellen – niet wanneer u een vrije wil heeft en u met vele miljarden bent! Natuurlijk kunnen wij dat niet. Wij kunnen flexibel zijn, wij kunnen met onze prachtige Hemelse Schare praten, die zo creatief en vindingrijk en behulpzaam is.

Bij elke stap op de weg waren wij daar om te trachten u vooruit te helpen, om het tij te keren, om de gevolgen te verzachten van wat er gebeurde. In sommige gevallen werd er besloten dat wij zouden toestaan dat het zijn beloop had, omdat dat uw wens was. Het was altijd de wens van de mensheid om dit experiment volledig tot het einde te volbrengen.

Nu, mijn geliefden, is het zover. De dingen die voor u gaan komen – niet enkel in uw leven, maar in deze week, deze maand, dit jaar … zullen onvoorstelbaar zijn, gezien in het licht van waar u geweest bent en hoe hard u heeft gewerkt. Het is een gewoonte geworden voor ieder van u om te zeggen of te denken ‘zo gaan de dingen nu eenmaal’. Hm, er bestaat niet zoiets als ‘zo gaan de dingen nu eenmaal’. De dingen veranderen en u zorgt voor die verandering.

Elke keer wanneer u glimlacht naar een vreemde, elke keer wanneer u een kind bij de hand neemt, elke keer wanneer u de hand reikt in vriendschap, vriendelijkheid en mededogen … dan schept u. U schept een nieuw gebeuren, een nieuw gevoel, nieuw leven. Dit doet u nu. Wij zeggen u zo vaak: ‘Wees u bewust van wat u denkt, wees u bewust van wat u voelt … want u bent altijd aan het scheppen’. U bent eraan gewend dat ik u dit vertel, nietwaar? En u ontdekt dat datgene wat ik u vertelde, ook waar is.

U schept het weer, u schept de atmosfeer in uw huis, u schept de dingen die u dagelijks overkomen. Ik bedoel niet dat ieder klein voorval dat zich voordoet uw fout is, vat het dus alstublieft niet zo op en stuur alstublieft niet een hele berg e-mails naar Kathryn om te zeggen ‘Moeder zegt dat het allemaal onze eigen fout is en dat dit allemaal al veel eerder gebeurd zou zijn, maar wij hebben het tegengehouden’. Dat is natuurlijk niet waar.

Het is allemaal precies zo verlopen als het bedoeld was. Wanneer ik zeg ‘precies zoals het bedoeld was’ dan bedoel ik niet enkel ‘zoals uw Vader en ik het bedoelden’. Ik bedoel dan, dat het het plan was voor de hele mensheid. Terra zèlf was een deel van de overeenkomst. Alles is goed gekomen en in deze laatste dagen wachten wij op die prachtige Zonen en Dochters, wiens incarnaties nog op Aarde verblijven. Hun Hoger Zelf is naar de Tempel gebracht, zij worden nu nieuwe zielen die hersteld en opnieuw opgeleid zullen worden. Zij zullen gaan leren over Liefde … zij zullen opnieuw beginnen. Dat is geen beloning voor iets wat zij gedaan hebben, het is gewoon een manier om zielen te helpen met het maken van een nieuwe start. Hoeveel schade, hoeveel pijn zij ook ervaren hebben … zij zullen een kans krijgen om opnieuw te beginnen.

Zij die nog hier zijn in hun lichamen hebben niet langer een Hoger Zelf. Wij houden hen in leven. U vraagt zich misschien af waarom wij iemand in leven willen houden die verschrikkelijke dingen doet. Dat is niet de opzet. Wij werken onvermoeibaar met onze Engelen en onze Meesters om tot hen door te dringen. Er zijn er ook velen wiens Hoger Zelf naar de Tempel kwamen en teruggekeerd zijn naar het Licht. Ook zij werken onvermoeibaar om door te dringen. Het werkt, maar het probleem blijft dat dit zielen zijn die heel erg beschadigd waren … wiens geest, lichaam en brein onderworpen zijn geweest aan … wel, hoe kan ik u dit beschrijven … u heeft gehoord over verschillende manieren van marteling, waar de mensen gedwongen worden om dingen toe te geven die niet waar zijn, waarbij mensen worden gepijnigd totdat zij zich overgeven, waarbij zij worden vernederd, geslagen … maar het ergste, het ergste van dit alles waren diegenen die gemarteld werden door hun eigen ouders. Hoe kan een kind dat overleven? Hoe kan een wezen in leven blijven bij het ondergaan van dat soort misbruik?

Geliefden, dit zijn diegenen waarop u wacht … om hen ‘welkom thuis’ te heten. Wij vinden dat het de moeite waard is, omdat elke ziel ons dierbaar is. U heeft een gezegde: ‘Ik besta slechts bij de gratie Gods’. Dat is zo waar!

Vraag uzelf eens af: ‘Als ik in de plaats was van diegenen die zo verstoord zijn in hun denken … zou u dan willen dat wij u zouden oplossen?’ Kijk in uw hart … kunt u ons helpen? In plaats van uw broeders en zusters te veroordelen … ons helpen … stuur uw intentie dat zij zouden ontwaken, dat zij een manier zouden vinden om de Vlam in hun hart te voelen. Zij is daar, zij dragen nog steeds de Vlam waarmee zij werden geschapen.

Zij leven en zij hebben een ziel en dus kunnen ze hersteld worden. Help ons door uw intentie te sturen waarin u ziet hoe zij ontwaken, hoe zij hun hart voelen, dat zij gaan beseffen waar zij thuishoren … zij horen thuis naast ons, zij horen thuis in de mensengemeenschap. Zij zullen Liefde vinden … als zij alleen maar zouden komen, als zij alleen maar de rug wilden keren naar de oude, vermoeide levens die ze hebben geleefd en naar ons toe wilden komen in Liefde en vrede en harmonie.

Wij zullen hen verwelkomen … maar zij moeten wel een keuze maken. Ik vraag niemand van u om in uw leven iemand te verwelkomen die gevaarlijk is. Dat vraag ik aan geen enkele van mijn kinderen. U moet uzelf beschermen. Maar vanop een afstand kunnen uw samengebundelde gedachten, vrede brengen op de planeet. U kunt echt de oorlogen, de massamoorden, de duizenden manieren waarop mensen onvriendelijk zijn voor elkaar doen ophouden. Met uw wilskracht, uw intentie, uw passie en uw Liefde kunt u echt het Paradijs scheppen waar u naar verlangt. Wij zijn er al. Wij staan op de drempel van de Nieuwe Gouden Tijd. Het is al begonnen … zoals een golf over het strand spoelt en zich dan terugtrekt. U weet dat de golf er al is geweest en er komt een volgende …

Ik wens u vrede en harmonie. Ik stuur u mijn Liefde, met heel mijn hart. Ik spreek voor Vader God en wij beiden sturen u de diepste, altijddurende Liefde. U bent onze kinderen, ieder van u. Wij houden van u! Namaste, Namaste iedereen!

Tot we elkaar weer spreken …

Meg: Namaste, lieve Moeder … en Vader. Wij zijn nederig onder uw woorden en zo dankbaar. Dank u dat u zoveel van ons houdt en dank u dat u ons helpt om te begrijpen hoe wij nog méér van elkaar kunnen houden. Dank u.

Kathryn: Het was zo … lieve help … het was voor mij zo ontroerend, ik voelde me alsof ik doorheen ons verhaal wandelde, alsof ik elke ziel, elk van ons kon zien – leven na leven, iedereen allemaal tegelijk … het was zo prachtig. Ik weet niet wat ze gezegd heeft, ik weet alleen dat ik dáár was en een dusdanige Liefde en mededogen, zulk een tederheid ervoer … ze had het vandaag in haar bericht over ‘verder gaan dan vergeving’ en wat ik voelde terwijl ze sprak was, dat er geen veroordeling mogelijk is. Er is niet slechts één manier om al de verschrikkelijke dingen te beschrijven die hebben plaatsgevonden. Er is geen ‘schuldige’. Dit betekent niet dat er geen gerechtigheid zal zijn, het betekent ook niet dat wij niet allemaal verantwoordelijk zijn voor wat we doen. Maar er is een plek waar wij verantwoording kunnen zien en ook kunnen weten, dat er geen schuld is. Het is gewoon wat het is. Ik zag dat zo helder terwijl zij praatte. Ze keek uit over een tijdspanne van duizenden jaren van verwoesting en pijn en ook grote Liefde. Ik kan het niet echt beschrijven, maar het was wonderbaarlijk om door haar ogen te kijken en te voelen hoeveel ze van ons houdt – van ieder van ons.

Er is een soort van verbazing in wat zij voelde … enkel maar diepe Liefde en verbazing en mededogen. Ik denk dat zij echt wéét dat wij aan het einde zijn gekomen van deze verschrikkelijke tijd die wij hebben doorgemaakt … en ze zijn gewoon zo ontroerd en dankbaar om ons aan de andere kant tevoorschijn te zien komen (lacht zachtjes). Ik weet niet wat ik moet zeggen. En dan hebben we nog niet gesproken met Sananda en Serapis Bey (lacht).

Meg: O lieve help … het was zo ontroerend, Kathryn. Ik denk dat ze daar iets van heeft gegeven. Ik voelde het zoals jij het zei … het voelt alsof zij in ons hart een ‘weten’ heeft gebracht … en zelfs al hebben wij het soms moeilijk om het te ‘vatten’ met ons verstand, daar gaat het niet meer om. Het ‘weten’ en het ‘trachten te begrijpen’ kan enkel worden gevoeld in ons hart … ik zal niet zeggen dat er geen mentale benadering meer bijkomt, maar wat zij van ons heeft gevraagd … ik denk dat zij gewoon in ons hart een stukje heeft geplaatst van hoe zij het ziet, zo voelde het althans.

Dit gaat verder dan vergeving, dan het weten wat ‘goed’ en ‘slecht’ is of ‘juist’ en ‘fout’. We konden voelen wat ze zegde … daarom niet echt het begrijpen, want daar gaat het aan voorbij … maar het gewoon voelen, weten dat het waar is. Dat is prachtig.

Kathryn: Ja, ik denk ook dat ze ons wilde tonen dat er een oplossing is waar wij nog niet aan hebben gedacht. En dat die oplossing verder gaat dan gerechtigheid, verder dan wetten … tot iets wat veel groter is dan dat. Je zag dat iedereen kan genezen, iedereen …

Meg: Ja. Het is zoals dat gedicht van Rumi. Ik zal het waarschijnlijk niet goed kunnen opzeggen, maar … ‘Out beyond right and wrong, there’s a field. I will meet you there …’*

Kathryn: O ja! O, dank je Meg, we zullen het opzoeken en dan helemaal lezen. Dat is een prachtig gedicht! Wow, je hebt het net helemaal samengevat, wat geweldig! Ik kan niet wachten om het te gaan lezen! Dank je!

Kathryn: Laat ons eens kijken wat Sananda wil vertellen. (lacht). Benieuwd of hij dit allemaal kan volgen en of hij met iets komt wat nog beter is … (lacht).

Meg: Wel, het hoeft niet nog beter te zijn, we zijn al blij dat je bij ons bent!

Iedereen lacht.

Kathryn: Ik denk dat hij ons kort even dag zal zeggen en dan misschien Serapis Bey zal aankondigen. We zullen het zien.

Meg: Hij is hier bij ons! Welkom, lieve broeder, welkom!

Sananda: Hallo lieve Meg! Ik zal Kathryn even op adem laten komen. (lacht) Ik weet dat ze nogal ontroerd was door Moeder en haar prachtige woorden. Weet u … ik voel net als u, hoe gelukkig we zijn en hoe gezegend. Hoe eindeloos verbazend en … hoe beschrijven we dit … hoe groot en goed en diep en vriendelijk onze Scheppers zijn. Hoe wonderbaarlijk ze zijn en hoe ze ons die dingen leren die – wanneer je in een menselijk lichaam bent – zo ver buiten je bereik lijken te liggen, zo moeilijk te volbrengen? Maar wanneer je hen in je hart voelt, dan wordt het allemaal mogelijk. Het wordt allemaal iets waar we naar kunnen streven. Iets waarvan we in ons hart weten dat het ons toebehoort. Wij kunnen schoonheid scheppen, wij kunnen vrede vinden. Het is maar één moment bij ons vandaan en als wij allemaal zouden samenwerken, zoals Moeder gezegd heeft … als wij allemaal onze energieën zouden samenvoegen, dan waren we er al.

We hebben onszelf al verheven en daarmee zullen we ook al de anderen verheffen. Het lijkt onmogelijk als je voor het eerst naar de Aarde komt en je ziet hoe moeilijk het is en hoevelen er lijden. Het idee dat je dat kunt veranderen met één gedachte, is aanvankelijk verbijsterend. Maar wanneer je het probeert … wanneer je het echt probeert, dan is het verbazingwekkend. Het werkt!

U bent allemaal bekend met de Harmonische Oplijnstellingen, die deze geweldige sprong in gang hebben gezet. Dat was eerst een idee … een paar mensen kwamen samen en het idee verspreidde zich … het werd een enorm gebeuren en het heeft echt de wereld veranderd! Er is een nieuw begrip van bewustzijn gekomen, dat voor die tijd niet bestond op planeet Aarde. Gelukkig waren er genoeg instrumenten die voldoende verfijnd waren om te kunnen opnemen wat er gebeurde. De Wetenschappers hebben er verslagen van. Ze zagen hoe de naalden uitsloegen naar het uiterste … en het bewustzijn zorgde voor een verschuiving in de atmosfeer van de planeet.

Het heeft ook gezorgd voor een verschuiving in de manier waarop de mensen zich gedragen. Heel vaak hebben deze groepsmeditaties letterlijk het misdaadniveau in een stad veranderd, de waterkwaliteit in een meer … het is mogelijk en we zijn met steeds méér mensen op dezelfde golflengte. Die golflengte is Liefde, het is het beeld van het Paradijs dat wij gezamenlijk scheppen.

Wel, eerst zullen we beginnen met eerlijkheid en welvaart. Dan gaan we verder naar wereldvrede. Vervolgens gaan we naar het ontmoeten van uw broeders en zusters van de Sterren, wanneer zij naar u toe komen. Ja, het zal een geweldig jaar worden! (lacht)

Ik doe voorspellingen, ja … inderdaad! (lacht) En ik kan u vertellen dat het NU gebeurt. De eerste golf vindt plaats terwijl wij nu praten en het zal geen weken of maanden duren, voordat u daarvan bewijs zult zien. Ik hou mijn adem in … ja, ik ga het zeggen: tegen de tijd dat wij volgende week rond deze tijd weer met u spreken, zult u het ermee eens zijn dat de wereld veranderd is.

Wij zullen dansen in de straten! (lacht) Natuurlijk hebben wij het over het veranderen van een hele planeet en alle – meer dan 7 miljard – mensen daarop! Dus zullen er een paar zijn die eerst nog niet in de straten dansen. Er zal wat oproer zijn en wanneer u dat ziet, wéét dan dat die oproer een doel heeft. Het zal leiden tot geweldige dingen!

Ik wil iets toevoegen aan het verhaal van Moeder, waarover zij het niet heeft gehad maar … ja, het klopt. Ik spreek nu met haar en zij zegt: ja, lieverd, doe maar. De aardbeving in Nepal was opgewekt door mensen, maar het is ook een nakomen van contracten. Al de mensen die daar waren, waren daar met een reden. Het was een deel van hun levensproces, dat zij zouden behoren bij diegenen die Waarheid naar de planeet zouden brengen. Helaas is het op deze manier moeten gebeuren, maar als het zo gebeurt zal het onverwacht en volledig zijn, en iedereen zal begrijpen dat dit soort activiteiten nooit – echt nooit meer – mogen worden toegestaan. Niet enkel op planeet Aarde maar nergens meer in het Multiversum.

Ziet u, daarom is planeet Aarde nu zo belangrijk: omdat u de voorbeelden bent van wat er gebeurt in dit soort situaties; als je mensheid, vrije wil, 3D, dualiteit en een invasie van diegenen wiens enige doel ‘vernietiging’ is, samenbrengt. Het is een ingrijpende les die nog gedurende eonen de ronde zal doen in het Multiversum.

En nu dan de feestelijkheden, wanneer de mensheid zich eindelijk onttrekt … ja, dit zullen – voor altijd – de grote lijnen zijn doorheen het hele Multiversum. U zult er alles over vernemen wanneer u naar de Hogere Dimensies komt. Maar tot dan zult u heel veel leren over hoe dit alles tot stand is gekomen, hoe ieder van u erbij betrokken was. Alles ontvouwt zich nu. Wij danken Moeder voor haar berichten, die diepgaand en verreikend zijn en die Waarheden brengen die nooit eerder verteld werden op planeet Aarde.

U bent hier. U bent nu diegenen die deze Waarheden in uw hart draagt. Wij zijn gezegend en wij zijn zo blij dat u hierin met ons meedoet. Dat u diegenen bent die zo vasthoudend en vastbesloten, moedig en liefdevol bent geweest. U bent geslaagd. Wij zullen tezamen blijven slagen.

Ik wil mijn broeder, mijn lieve broeder Serapis Bey voorstellen. Over succes gesproken … (lacht). Ik denk dat hij iets wil vertellen over zijn aandeel in het verhaal. Hij kan heel goed verhalen vertellen, weet u. Hij heeft de neiging om levendige kleuren en beelden in zijn verhalen te brengen, maar dat is niet de manier waarop wij communiceren. In deze uitzendingen moeten wij woorden gebruiken, dus dat maakt het wat moeilijker. Maar hij wil heel graag met u spreken. Hij komt niet zo heel vaak door om Gechannelde Boodschappen te geven, het is dus heel fijn dat hij nu hier is.

Het is ook bijzonder fijn – ik ga dit toevoegen aan mijn aankondiging: Serapis Bey – degene die wij Serapis Bey noemen, hoewel dit natuurlijk zijn incarnatie-naam was – heeft een heel interessant leven geleid. U kunt over hem lezen en er zijn mensen die hem hebben gechanneld. Ik zal niet alle details vertellen, maar hij is degene die de uitdaging, de functie en de verantwoording op zich heeft genomen om dit grootse Ascentieproces op planeet Aarde door te maken. Hij is ook diegene die in dit leven de vader is geweest van onze lieve Christine en daarvoor ook de vader van onze liefste Kathryn.

Ziet u, wij zijn allemaal verbonden op zovele verschillende manieren, dat velen van u nog niet eens kunnen bevatten dat ze zo dikwijls onderling verweven zijn en hoevelen van u een band hebben op zielenniveau. Dat is … wel, hier hebben we het bewijs van een prachtige familie … en onze geliefde Serapis Bey heeft tussen deze geliefde vrienden gezorgd voor een samenhang die dimensies, tijd en ruimte doorkruisen. Weet u, als je eenmaal een leven hebt samengeleefd op planeet Aarde, dan schept dat een band die eeuwigdurend is. Wanneer u dus geïncarneerd bent met zielen die u ‘zielenmaatjes of vrienden’ noemt, zij die in vele levens met u zijn meegereisd, dan schept dat een band die niet verbroken kan worden en die altijd bij u zal blijven.

Dat is zo in mijn relatie met ieder van u. Onze harten kennen elkaar. Wij hebben elkaar ontmoet in vele levens, wij hebben de energie gevoeld van de ziel die ons vertrouwd is.
Dat hebben we allemaal al ervaren en u zult steeds meer te weten komen, steeds meer gaan begrijpen over die geliefden die nu niet bij u zijn, maar die zulk een sterke hartverbinding hebben met u, dat u onmiddellijk zult weten wanneer u hen tegenkomt – welk pak ze ook dragen: een menselijk lichaam, een orb (lacht), u zult hen herkennen in gelijk welke vorm, omdat uw harten voor altijd verbonden zijn.

Dit is een deel van het verhaal van onze geliefde Serapis Bey. Ik ga hem het woord geven om zijn verhaal te vertellen. Ik weet dat hij interessante en onthullende gedachten voor u heeft. Luister in zijn verhalen naar wat u raakt, naar de dingen die u vertrouwd zijn en die uniek en tegelijk ook universeel zijn.

Nu geef ik het woord aan onze geliefde … wel, onze broeder die u misschien heeft gekend onder de oorspronkelijke naam van Sanaj Kumara. Ja, hij was één van de oorspronkelijke Kumara broeders, maar het is een soort tapijt waarover hij u zal vertellen. Dat laat ik over aan hem. Kom Serapis, ik geef jou het woord.

Serapis Bey: Gegroet iedereen! Ja, ik ben het en hoe fijn is het om met u te spreken. Ik ben niet eerder hier geweest om met u te spreken. Ik heb mij er vele jaren van weerhouden om te spreken met de dochter die ik in dit leven heb gekend. Ik wilde haar de tijd geven en ik wachtte ook tot zij onze geliefde Christine ontmoette, zodat ze elkaar konden leren kennen. Ze wisten onmiddellijk dat ze zusters waren. Zoals Sananda zei: hartverbindingen doorkruisen alle grenzen van tijd en ruimte. Het raakt me diep om hier te zijn, met hen beiden.

Ik wil u wat meer vertellen, omdat ik denk dat het voor u interessant kan zijn wanneer ik u vertel – niet enkel over deze recente levens, maar ook over mijn aandeel in het lange en ingewikkelde verhaal van hen die naar de Aarde kwamen en ‘vielen’, zoals wij het noemen … zij die zijn teruggekeerd naar het Licht, zij die nog achterblijven en die onze wens, onze hoop en onze Liefde bezitten. Maar ik zal beginnen waar Moeder begon, met het oorspronkelijke verhaal van de mensen van planeet Aarde, die aanboden om de duistere en gewonde zielen naar de Aarde te brengen om hen hier het leven te schenken, omdat de Aarde toen zo mooi was, zo liefdevol, zo idyllisch … dat de hele mensheid ermee akkoord ging dat het ondenkbaar zou zijn dat zij hier kinderen zouden binnenbrengen en dat die kinderen niet zouden openbloeien en groeien in het Licht en de Liefde die hen omringden.

Meestal werkte dat, maar sommige kinderen konden niet groeien onder de Liefde die hun ouders hen gaven … niet in één leven. Zij begrepen het niet, ze hadden geen ervaring met kinderen die zo beschadigd waren. Dus gingen zij op zoek naar antwoorden, en zij die hier vorige week waren en die het verhaal van Moeder hebben gelezen weten dat zij hulp zochten en meteen ondersteboven waren door de verhalen en het onderricht van hen die vanuit het duistere universum kwamen, en die hen ervan overtuigden dat zij hen konden aanleren wat deze ouders moesten weten om hun kinderen te helpen.

Kunt u zich voorstellen dat zij dit zouden afwijzen? Dit zijn de moeders en vaders die verstrikt raakten in de nieuwe ideeën, de nieuwe hoop om hun kinderen te begrijpen en al doende leerden zij dat het Licht duister is, dat boosheid normaal is, dat haat tegenover elkaar aanvaardbaar kan zijn, dat er manieren zijn om dit te begrijpen, waardoor het gemakkelijker en meer aanvaardbaar zou zijn. Zo begon de grote afdaling naar wat u ‘duisternis’ noemt.

Het was niet echt duisternis, weet u … want duisternis is niets meer dan … wat u ’s nachts op uw planeet ziet. Er is niet bepaald iets vernietigend of slecht aan. Dit soort duisternis was van een emotionele- en spirituele soort. Het vindt zijn oorsprong in ideeën van vernietiging, minachting, gebrek aan respect voor een ziel, het negeren van de Liefde van Vader en Moeder God … en onder dat alles de verschrikkelijke verleiding om te trachten de macht van Vader en Moeder over te nemen, om die te gebruiken voor jezelf, voor je eigen egoïstische- en ambitieuze gevoelens en gedachten. Het is eigenlijk niets meer dan dat.

Precies het soort hebzucht, het soort egoïstische misleiding waardoor mensen dachten dat ze machtiger, groter konden zijn dan alles wat zij ooit ervaren hadden. U kunt zien hoe dat soort gedachten en gevoelens kan ontstaan in de grote gevoelens van nieuwsgierigheid en ambitie waar de mensheid zo voor bekend staat. U zult het verhaal van Moeder lezen, ze beschrijft het heel welsprekend. Het was enkel een uitglijder, maar een uitglijder op de rand van de afgrond … en de meest stralende en mooie wezens gingen weg, om nooit meer terug te keren – tot nu.

Nu dan, mijn verhaal … ik kom uit de lijn van Sanaj Kumara. Hij en zijn Tweelingvlam – die geboren werd uit dezelfde Grote Ziel – maakten deel uit van het oorspronkelijke project. Toen zij naar de Aarde ging en verstrikt raakte in het duistere project, was hij één van de Broeders die achter haar aan ging, die trachtte haar te redden en die incarneerde in de families die al opgegaan waren in de duisternis. Ook hij werd erdoor verzwolgen omdat hij haar niet kon achterlaten, en hij besloot om zelf ook te incarneren zonder terug te komen naar Moeder en Vader.

Zo raakten zij beiden verstrikt in de kringloop van vernietiging en pijn die enkel door hen zelf in stand wordt gehouden. Het kan voor u vreemd lijken, maar u moet weten dat als je eenmaal gemarteld bent geweest en daarna beloond, weggeleid uit de marteling en geëerd en geprezen wordt en liefde ontvangt … dit het begin is van een verslaving. Die verslaving kreeg de overhand en zo bleven de twee geliefden in het duister.

Tegelijkertijd hadden de Hogere Zelven ook andere incarnaties in gang gezet, want oudere zielen werken vaak op die manier: om veel tegelijk te kunnen ervaren. Wij kunnen een incarnatie hebben op Aarde terwijl we ook nog naar een ander sterrenstelsel gaan om daar een ander aspect van onze ziel te ervaren, in een incarnatie die misschien heel anders is dan die op planeet Aarde.

Zo gebeurde het dus dat – op hetzelfde moment dat de twee geliefden kwamen – elk van hen ook nog andere incarnaties had op planeet Aarde, afgescheiden van hun risicovolle experiment. Het was geen ongeluk, we wisten altijd al dat het gevaarlijk kon zijn om te doen wat zij deden … dus zorgde Sanaj ervoor dat er nog een incarnatie was. Die tweede incarnatie, die u de tweede ziel zou kunnen noemen, dat was ik.

Toen ik terugkwam na mijn leven, zag ik Moeder en Vader terug zoals ik verwachtte. Ik wist dat mijn Hoger Zelf en mijn broeder – de incarnatie – gevallen waren. Ik wou bij Moeder en Vader blijven, om te worden opgeleid en gevoed, om te worden verheven om de plaats in te nemen van diegene die gevallen was. Dat werd toegestaan. De Tweeling Vlam – de incarnatie die tegelijkertijd op Aarde was – kwam ook naar Moeder en Vader en wij legden een eed af, om de nieuwe zielen te worden. Mettertijd ontwikkelden wij ons op een manier die het ons mogelijk maakte om de plaats in te nemen van ons Hoger Zelf, om ons te verbinden met Moeder en Vader en om als het ware de ‘echo’ te worden van ons oorspronkelijke Hoger Zelf. Wij zijn nieuw en wij zijn oud.

Wij zijn onszelf en wij hebben het DNA, de herinneringen en de herkomst van ons oorspronkelijke Hoger Zelf. U zou kunnen zeggen dat er niets verloren ging en er werd heel veel gewonnen, omdat wij in staat waren om te beginnen met het samenwerken, met het ervaren van een grote Zege … en ook al waren onze broeder en zuster een hele tijd verloren in het duister, hoopten wij toch dat ze nog zouden terugkeren.

Laat mij u nu vertellen over haar … mijn Tweelingziel werd Diana genoemd, de godin van de jacht. Dit was de naam die de Grieken haar gaven voor haar grote schoonheid, haar energie, haar band met en haar liefde voor de dieren – ook al was het de jacht die de mensen moest voorzien van voedsel – maar toch … Zij vertegenwoordigde genade en de erkenning van schoonheid, de schoonheid van de mensheid en de hoop op mededogen en Liefde voor alle wezens.

U kunt merken (lacht) … dat zij mijn Tweeling is, want ik spreek over haar met zoveel Liefde. Er zijn miljoenen jaren voorbijgegaan sinds dat prille begin, toen wij plechtig beloofden dat ook wij Verheven Meesters zouden zijn, dat wij zouden samenwerken … Wij hebben hard gewerkt. Wij zijn heel vaak naar de Aarde gekomen, wij hebben veel incarnaties gehad en deze meest recente …

Wel, ik was de vader van Christine en Kathryn, dus moest ik als vader van Kathryn maar een kort leven leiden, zodat ik verder kon om de vader van Christine te zijn. Het waren heel verschillende incarnaties, elk met een heel ander doel. In het ene speelde ik … wel, u zou kunnen zeggen: een beetje een schoft, maar dat was mijn opdracht in dat leven. Ik zal haar Diana noemen, want dat vind ik een mooie naam. Wij kiezen zelf onze naam, bijvoorbeeld uit een leven dat wij heel fijn hebben gevonden. Wij noemen elkaar bij die naam, gewoon omdat het leuk is. St. Germain doet dat ook. Serapis Bey is de naam uit een incarnatie. Diana … wel, Diana is een mythe en dat is ze nog steeds voor mij.

Over dat leven ga ik u vertellen. Ik kwam eerst om de vader te zijn van Kathryn en mijn Diana kwam met mij mee. Wij hadden als opdracht om een leven te leiden dat in het teken zou staan van duisternis, vernietiging, misplaatste hoop, gemiste kansen en een soort van vernietiging die Kathryn tot het uiterste zou beproeven. Zij ziet dat ik mij die plekken en momenten herinner. Het was voor ons allemaal een zwaar leven.

Diana had de zwaarste taak, omdat zij degene was die zo vaak in de boeken van Kathryn wordt beschreven als ‘de psychopaat’ die haar leven ellendig maakte en ik, de vader met een veelbelovende carrière als arts, die zich eigenlijk het graf in dronk en haar achterliet toen ze nog heel jong was.

Diana ging verder en hield vast aan de rol van de misbruiker, de vervolger, diegene die haar dochter genadeloos opjoeg, haar wil en haar toewijding aan het Licht en de Liefde op de proef stelde, evenals haar zorg voor anderen. We hebben er wel eens een grapje over gemaakt. Toen wij haar voor het eerst vertelden over dit project – wij kwamen bij haar in spirit en gaven toe wie wij waren en wat wij gedaan hadden – heeft zij gezegd: waarom zou ik in hemelsnaam een Verheven Meester nodig hebben om mijn leven tot een hel te maken? Ons antwoord was: omdat wij dat volmaakt wilden doen.

Wel, ik kan niets zeggen over mijn volmaaktheid in dat leven, maar ik kan zeker wel toegeven dat Diana de hele dunne lijn volmaakt heeft gevolgd. Zij heeft gezorgd voor enorme problemen, maar zij wist voordat ze hierheen kwam, dat ze waren samengebracht op een manier waarvan zij wist dat zij haar dochter heel veel kon aandoen, maar dat ze haar nooit kon vernietigen.

Zo was het dus in alle mogelijke opzichten een Overwinning. Het was een overwinning van de menselijke geest, van het Leven. Kathryn heeft het verhaal verteld over hoe zij haar mentor en vriend Sanat Kumara vond. Hij heeft haar geholpen en zij herstelde. Ze werkten gedurende bijna 30 jaren samen, om dat herstel mogelijk te maken. Ziet u, dat is ook een deel van dit verhaal. Als wij een Meester naar planeet Aarde sturen om een moeilijk leven te leiden en het vervolgens 30 jaar duurt om daarvan te herstellen, dan geeft dat ons een nieuw beeld van hoe moeilijk deze planeet geweest is.

Overal om u heen ziet u bewijs van hoe moeilijk het echt is. U weet zelf … u die jarenlang heeft gewerkt als Lichtwerkers, die diep in uzelf heeft gekeken, die heeft samengewerkt met anderen, die getracht heeft te genezen, die zo moedig getracht heeft om uzelf weer bijeen te pakken wanneer het moeilijk was geweest … dat is voor ons allemaal een les geweest, over hoe zwaar het is.

Ieder van u die nu luistert, is geslaagd. U heeft kunnen vasthouden aan uw hart, u heeft uw goedheid kunnen behouden ondanks de tegenslagen. Zo is dat leven – dat mijn kans was om de vader van Kathryn te zijn – geëindigd toen ik nog jong was. Het was tijd voor die incarnatie om de planeet te verlaten zodat ik kon overgaan – mijn energie kon overbrengen – naar de vader die bij Christine was. Dit was ook een grote uitdaging, omdat hij de uitdaging aanging van een leven met degene die de oorspronkelijke duistere Zuster was. Ja, ik wilde nog één keer proberen om te kijken of het mogelijk was.

Toen Christine hier bij ons was in de Hogere Dimensies heeft zij samen met anderen, die onze familie en vrienden zouden worden, dit plan bedacht. Uiteraard ook met Kathryn, die haar ook zou helpen om te herstellen. Het werd allemaal uitgedacht … in elk geval in grote lijnen. Zo leefde ik dat leven dus met degene die zo vreselijk beschadigd was … zo … zo beschadigd.

Zij was nauwelijks nog herkenbaar als degene die ooit de Tweeling was geweest van Sanaj Kumara en toch was er nog steeds die vonk. Ze kwam in deze incarnatie nadat ze heel veel levens geleefd had door te recyclen in 4D. Maar toch had ze de Levensvonk van Moeder en Vader nog behouden. Dus had ik gehoopt dat ik haar kon helpen om die Vonk opnieuw te doen ontbranden. Achteraf bekeken waren er momenten waarin ze oprechte Liefde toonde, een gevoel van hoop … er waren een aantal mooie momenten … maar onder dat alles sluimerde de druk van vernietiging en geweld, die ik niet kon voorkomen.

Het was pijnlijk en moeilijk voor haar kinderen. Zij hadden te lijden onder haar manipulatie, haar oppervlakkige vriendelijkheid, beloften van warmte die heel plotseling konden omslaan naar gemeenheid en haat. Weer een les geleerd…

Hoe kan een kind onder deze omstandigheden … zelfs een kind met een suffige en liefdevolle vader, die ook een kind van zijn opvoeding was en daardoor niet echt kon begrijpen welk een schitterend Licht zijn dochter was. Over de hele planeet zijn er prachtige, schitterende kinderen die hierheen komen met een diepgaande verbinding met God, bij ouders die al afgescheiden zijn van hun diepste verbinding met God en die hun kinderen onbegrijpelijk, vreemd en mysterieus vinden. Dat werkte totaal averechts.

Maar ik was goed opgeleid; doorheen vele carrières, kansen, door het leger, door wat wij ‘onderwijs’ noemen. Ik was opgeleid om alleen te kijken naar wat ik kon zien en aanraken. Hoe kan zo iemand nu een Engel opvoeden, van haar houden en haar echt waarderen? Zij was een Engel en nu wéét ze dat ze een Engel is (lacht zachtjes).

Ik wil dat zij weet hoezeer ik haar nu waardeer en hoe dankbaar ik ben, dat ik diegene was die toezicht mocht houden op haar kindertijd. Ik kon haar niet echt veel besparen, al heb ik het wel geprobeerd. Maar ik was ook verblind … ik wilde niet zien en natuurlijk was ik omringd door een sluier, waardoor ik alleen maar wist dat deze vrouw – waar ik zoveel van wilde houden – op de één of andere manier nooit echt vrij zou worden.

Natuurlijk had ik daar in dat leven spijt van. Ik begreep niet wat er ontbrak, wat er mis was, waarom het niet leek te werken … Ik hield zielsveel van mijn dochter, maar toch kon ik haar niet begrijpen. Hoeveel ouders hebben dat niet meegemaakt? Hoeveel kinderen hebben dat aangevoeld bij hun ouders? Ziet u, ons verhaal is niet uniek, het komt juist heel vaak voor. Deze beide verhalen, deze beide vaders die mijn incarnaties waren, zijn maar al te bekend.

Wij leren, geliefden … wij leren wat het mens zijn werkelijk inhoudt, wat voor soort bescherming, welke vorm van veiligheid en Liefde een mensenkind echt nodig heeft.

Er zijn zoveel gezegden in uw maatschappij … ‘kinderen zijn veerkrachtig’, ‘het komt wel goed met hen’ … maar, geliefden, uw kinderen zijn zo kostbaar, zo gevoelig, zo kneedbaar en zo kwetsbaar … niet omdat ze mens zijn, maar omdat ze klein zijn. Omdat ze rekenen op anderen … en totdat ze kunnen opgroeien is dat geen zwakheid, het is gewoon een feit. Het duurt lang voordat een kind is opgegroeid en er kan veel gebeuren, waardoor het hart van een kind breekt.

Dit moeten wij leren. Wij moeten dit aan ons hart nemen en het nooit vergeten. Dit is één van de aangrijpende lessen van dit grote experiment. Het is een les die ik nooit meer zal vergeten. Ik kijk nu naar deze geliefde familie en het verwarmt mij om hun overwinning te zien, hun grote Liefde voor elkaar. Dat is op zich al een wonder!

Ik maak graag grapjes met hen. Ik toon mijn aanwezigheid door al de schilderijen aan de wand scheef te hangen. Dan moeten ze lachen (lacht). Ze weten dat ik hier bij hen ben, net zoals ik hier bij u allen ben. Ik kom met name naar de gezinnen met kinderen. Ik wil hen allemaal zien samenkomen om hun bewustzijn te verheffen, hun Liefde voor elkaar … dit is waardoor het voor iedereen mogelijk zal worden om te ascenderen!

Kijk naar uw kinderen! Kijk goed naar hen, zij zullen u leiden, zij zullen u tonen wat het betekent om te ascenderen – want zij hebben dat al gedaan. Als ouders slim genoeg zouden zijn om de leiding van hun kinderen te volgen, dan hadden wij geen enkel probleem om dit prachtige gebeuren te voltooien, dat de Ascentie van planeet Aarde en de hele mensheid is.

Ik stuur u al mijn Liefde en ik zal hier zijn … ik zal graag wat vaker met u spreken over dit glorieuze project, de Ascentie … en ik hou de toorts hoog met grote Liefde in mijn hart voor u allen die zo moedig verder stapt richting uw nieuwe levens, uw nieuwe Gouden Tijd; de gebeurtenis die het meest opwindende zal zijn dat een mens ooit kan overkomen.

Laat ons samen vooruitkijken, geliefden, naar die geweldige tijd die ons wacht. Ik heb Kathryn gevraagd om mijn huidige incarnatie … ja, ik ben druk bezig geweest (lacht). Diegene die wij nu Luiz noemen heeft gezegd dat hij aan de andere kant aan de lijn zou zijn. Eens kijken of we hem kunnen bereiken. Waar ben je, Luiz, ik zie je niet …

Ik ga dit nu teruggeven aan Kathryn en tezamen zullen we vooruit stappen naar dit mooie, mooie gebeuren dat al zo snel zal aanbreken.

Ik ben Serapis Bey en ik ben zo blij om met ieder van u te spreken. Namaste iedereen en hallo Meg!

Meg: Namaste Serapis Bey! Dank je wel dat je bij ons was!

Kathryn: Kijk eens wat ik zie! Het is Luiz! Hallo Luiz! Eens kijken of we hem eraan krijgen. Luiz is in Paraguay.

Luiz: Hallo.

Kathryn: Hallo Luiz!

Luiz: Hallo Kathryn, hoe gaat het ermee?

K: Prima! Ik geloof dat we een goede verbinding hebben. Kun je ons horen?

L: Ja, ik wist niet dat ik al online was, maar ik hoor jullie goed.

K: Wil je met ons praten?

L: Ja hoor!

K: Je hebt de laatste tijd een aantal interessante ervaringen gehad en net toen Serapis Bey vertrok zei hij: ‘O ja, voor ik het vergeet … hier is mijn volgende incarnatie’ (lacht).

L: Dat is grappig, ja!

K: Vertel ons eens wat meer over hoe het voelt om dit verhaal te horen over uw Hoger Zelf die door al deze strubbelingen is gekomen en die je nu vertelt dat hij Serapis Bey is en dat hij mijn vader was en die van Christine … en nu is hij jou (lacht).

L: Het is verbazend om dit te horen. Ik wist ook niks over Serapis Bey en ik wist ook niet dat mijn Hoger Zelf hem was. Dat heb ik pas ontdekt. Maar ik weet dat ik een diepe band heb met Christine en jou, vanaf het begin. Ik wist niet waarom, maar de voorbije dagen ben ik het gaan begrijpen.

K: Dat is waar, we voelden het meteen. Maar je zei eens dat het getuigde van genade, dat ze ons dat niet eerder verteld hadden.

L: Toen ik bij de retraite was, ontwaakte ik net. Alles was nieuw voor mij en dat zou misschien wat veel zijn geweest voor mij. Nu heb ik wat meer tijd gehad om dat alles te ontdekken.

K: Jij bent de laatste tijd heel helderziend geworden en hebt contact gemaakt met je Tweeling Vlam en je Hoger Zelf. Ik moet de mensen vertellen dat ik vrij veel contact heb gehad met Luiz en hij werkt heel hard aan het vervolmaken van zijn helderheid en aan het verbinden met zijn Hoger Zelf. Hij oefent ook de Visual Centering. Vertel ons eens over je avonturen, Luiz.

L: Ik wist niet dat ik deze vermogens had en dat mijn Hoger Zelf mijn beste vriend was. Ik wist niet wat channeling inhield, maar later ontdekte ik dat wel en nu kan ik hen bereiken en ken ik het verschil wanneer mijn Hoger Zelf met mij spreekt en dat voelt zo goed. (lacht)

K: Dat is echt heel mooi.

L: Ik weet dat Serapis nu bij me is want ik voel zijn aanwezigheid. Toen ik jonger was praatte ik veel met mijzelf. Ik dacht dat ik met mijzelf praatte, maar ik weet nu dat ik met mijn Hoger Zelf sprak. Toen ik opgroeide werd dat steeds minder en uiteindelijk hield het helemaal op. Maar nu heb ik die gesprekken hervat en dat is echt geweldig.

K: Vertel eens over je relatie met je Tweeling Vlam en hoe je haar hebt ontdekt.

L: Tijdens de retraite waren we in de groep en iedereen ontdekte wie zijn Hoger Zelf was en zij zou je dan een naam geven, zoals Eterna. Ik vond dat een rare naam, maar ik aanvaardde het. Maar de dag daarna veranderde de groep en dus had ik een hele dag voor mijzelf en ik wilde gaan skiën. Ik oefende veel en ik sprak veel met haar en ik zei: ‘Je voelt niet aan als ‘Eterna’, maar ik weet niet hoe ik je dan zou moeten noemen’. Toen kwam er iemand naar me toe en die zei ‘Waarom zoek je niet op Google naar haar’? Dat deed ik en ik ontdekte dat zo iemand niet bestond, maar dat het een merk van horloges was.

K: En zij zei dat Eterna haar naam was (lacht)?

L: Toen wist ik dat ze echt was en dat ze mijn Tweeling Vlam was, want ik ben helemaal gek met horloges. Als ik geld heb en ik zie een horloge dan koop ik het. Ik kwam er dus achter dat haar naam niet Eterna was, maar wel dat ze echt was en dat ze altijd bij mij was. Dat was geweldig.

K: Nu weten de mensen dus ook, dat hun tweeling hen ook boodschappen kan doorgeven.

L: Ja, dat doet ze vaker en ze maakt me ook aan het lachen. We lachen veel. Een paar dagen geleden zochten we een manier om elkaar te herkennen als gesprekspartner en ik vroeg om een teken. Toen voelde ik een gekriebel op mijn buik en ik zei: ‘Dat kan niet, dat ben jij toch niet?’ Toen voelde ik het weer en ik zei: ‘Oké, nu weet ik het zeker, dit ben jij!’ Vanaf toen is dit dus onze beltoon.

K: Beltoon? (lacht)

L: Ja, onze beltoon. En gisteren sprak ik met Serapis en ik was op weg naar huis en zij begon aan mijn neus te kriebelen en ik kon niet stoppen met lachen.

K: Dat is zo grappig!

L: Dat is het ook, het is heel grappig.

K: Zo ontdekken de mensen dus dat je echt kunt leren van je tweeling en als je goed oplet, dan kun je de boodschap ook begrijpen.

L: Ja en weet je … we hebben eerder vandaag gesproken en ik zal het nu nog eens herhalen … het gaat over Serapis. Ik wist niets van hem, ik had zijn naam nog nooit gehoord, ik wist niet dat hij mijn Hoger Zelf is – dat hoorde ik vorige week pas – en ik heb hem op Google gezocht en heb veel over hem geleerd. Ik raakte al heel snel geboeid door hoe de mensen en de geschriften hem beschrijven. Ik heb ook een boek gekocht en heb geluisterd naar zijn channelings en weet je: alles in die channelings voelde alsof hij rechtstreeks tegen mij sprak en alsof ik alles al wist … zoals wanneer je echt verbonden bent met iemand die je nog niet kende en waarmee je toch alles samen deelt in een andere Dimensie.

K: Dat is geweldig. Dat is dus de bevestiging.

L: Ja, dat is het ook.

K: Jij hebt de laatste tijd wel wat meegemaakt. Het is een leerproces.

L: Ja, het is geweldig. Weet je nog dat ik je vorige week vertelde dat het duister naar je toe kan komen en dat ik voor het eerst in mijn leven wist hoe je in één seconde kunt omslaan naar uitzonderlijk duister.

K: Zou je dat voor ons kunnen beschrijven? Ik denk dat veel mensen kunnen leren van het voorbeeld dat jij gaf. Het was zo helder en duidelijk.

L: Oké. Ik heb een hond, een beagle. Hij is nog jong en ontzettend vernielzuchtig, hij is bijna 8 maanden en heeft heel veel energie. Het is moeilijk voor ons want we houden van hem, maar hij maakt ook van alles kapot. We proberen hem te wennen aan het in huis zijn en afgelopen zondag gingen we naar een andere stad en waren we pas in de namiddag weer terug. Ik had de hond in de voortuin gelaten en toen we terugkwamen had hij alles vernield. Ik denk dat hij een enorme hekel heeft aan planten en bloemen want hij had alles overhoop gehaald. Ik had aan mijn vrouw gevraagd om de hond buiten te laten omdat hij anders zo weinig ruimte had en ik gunde hem wat meer plaats.

Dus toen we terugkwamen werd ik zo boos, ik werd echt razend op hem en binnen één seconde ging ik tegen hem tekeer, ik heb hem echt slecht behandeld en dit alles heb ik gedaan voor de ogen van mijn vrouw en mijn kinderen en ik kon er niet mee ophouden. Ik kon er niet mee ophouden … ik heb de hond niet echt geslagen maar hem wel een paar tikken verkocht en ik was echt woedend.

Maar daarna gebeurde er zoiets moois … iedereen ging naar binnen en de hond ging naar zijn eigen kleine ruimte en toen ik naar boven ging voelde ik – ik weet niet of het Serapis Bey was of de Engelen of Diana – maar iedereen viel over mij heen en zij spraken tegen mij en ik sprak tegen hen … en ik merkte hoe je kunt omslaan in slechts een paar seconden.

Toen ik dat besefte wist ik ook wat ik moest doen. Ik heb vergeving gevraagd aan mijn vrouw en mijn kinderen en ben ook met de hond gaan praten en we hebben vrede gesloten. Hij is nu echt heel braaf. Maar op het moment dat ik sprak met mijn Engelen en mijn Hoger Zelf en zij mij toonden hoe ik eerst heel ‘goed’ was en in één keer omsloeg … en dat voelde heel slecht, ik voelde me echt heel, héél slecht. Maar wat ik ervan geleerd heb is dit: als je een terugval hebt gehad, kun je altijd terugkeren naar het Licht. Dit bewijst wat Moeder vandaag zei, dat was een hele grote les: je moet opletten en wanneer je naar het duister neigt moet je daar even bij stilstaan en er niet in meegaan. Dat is heel belangrijk.

K: Ik wil hier nog iets aan toevoegen. Je vertelde me toen, dat je dit nooit eerder had meegemaakt.

L: Nooit, nooit eerder in mijn leven. Ik haat nooit iemand, ik heb nooit slecht gesproken over wie dan ook. Vaak genoeg waren de mensen tegen me en hebben mensen zich tegen mij gekeerd terwijl ik ze wilde helpen. Ik heb een vriend die ruzie had met zijn vader, waarna hij twee jaar bij mij in huis heeft gewoond en ik weet dat hij daarna hele slechte dingen over mij heeft verteld. Maar ik heb nooit iemand gehaat. Dit is een gevoel dat ik niet kende. Maar in één seconde haatte ik mijn hond echt. Waarom deed hij mij dit aan, waarom liet je mij jou dit aandoen, terwijl ik zoveel van je hou? Ik had echt gemengde gevoelens.

K: Dat was het keerpunt, is het niet? Zodra jij vroeg ‘waarom laat je mij dit doen?’, zat je echt héél diep in het duister.

L: Ja, inderdaad. En het rare was, toen ik erop terugkeek met mijn Hoger Zelf, toen zag ik mijzelf terugkeren naar mijn huis en lachen om wat mijn hond deed. Want eigenlijk was het ook heel grappig. Letterlijk alles was kapot en hij keek alsof hij het niet had gedaan. Alsof hij alleen ‘hallo’ zei. Dat was echt wel grappig … dus toen besefte ik dat je altijd de keuze hebt tussen wel of niet meegaan in het duister. Hij is een hond, zo doet een hond …

K: Dank je wel Luiz voor dit verhaal. We vinden het heel fijn dat je met ons bent komen praten. Mensen, Luiz woont in Paraguay en wij zijn in New York en het is geweldig dat we zo met elkaar kunnen praten. Tot gauw, Luiz!

Kathryn sluit af en geeft ons nog een nieuwsflits mee: John Lennon was de incarnatie van onze geliefde Sananda! Al die mooie liedjes die u hoort, daarmee overtreed ik geen copyright, want Sananda heeft ons zijn toestemming gegeven (lacht). We mogen dus liedjes spelen in de uitzending.

Meg: Bedankt voor het luisteren iedereen! Bedankt Kathryn!

Kathryn: Jij ook bedankt Meg! Tot ziens iedereen, tot volgende woensdag – zelfde tijd!

Eindtune: Imagine van John Lennon

* Gedicht van Mevlana Jelaluddin Rumi – 13e eeuw

Out beyond ideas of wrongdoing and rightdoing, there is a field. I’ll meet you there.
When the soul lies down in that grass,the world is too full to talk about.
Ideas, language, even the phrase “each other” doesn’t make any sense.

Voorbij de ideeën van juist doen en fout doen, is er een veld. Ik zal je daar ontmoeten.
Wanneer de ziel neerligt in dat gras, is de wereld te vol om over te praten.
Ideeën, taal, zelfs het gezegde ‘ieder ander’ heeft geen enkele betekenis.

Engelstalige versie van dit bericht:
http://www.blogtalkradio.com/channelpanel/2015/04/30/mothersource-sananda-serapis-bey-on-the-fall-and-rise-of-humanity

* * * * *

Vertaling: www.spiritueellezen.org
Facebook: Spiritueel Lezen (non-profitorganisatie)
Google+: Spiritueel Lezen.

Alle verdere (Engelstalige) informatie over Berichten, Boeken, BTR-uitzendingen en Archieven kunt u vinden op whoneedslight.org en op de FB-pagina: Who Needs Light.

© Kathryn E. May, PsyD. Deze berichten mogen vrijelijk worden overgenomen en gedeeld, mits zij volledig en zonder toevoegingen of weglatingen worden aangeboden en met vermelding van het channel en de website, www.whoneedslight.org. Gesproken opnames via de computer zijn niet toegestaan. Vertalingen en transcripties dienen per keer te worden goedgekeurd door de auteur en de schrijver.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.