BRIEF VAN MOEDER AAN DOCHTER

door Guillermo Peña

Mijn lieve kind,

De dag waarop je ziet dat ik oud word, vraag ik je om geduldig te zijn … maar vooral ook om te trachten te begrijpen waar ik doorheen ga. Als ik tijdens het praten duizend keer hetzelfde herhaal, onderbreek me dan niet met ‘dat heb je een minuut geleden ook al gezegd’… Alsjeblieft, luister gewoon. Probeer je te herinneren dat ik toen je nog klein was, elke avond weer hetzelfde verhaaltje voorlas tot je in slaap viel.

Als ik geen bad wil nemen, word dan niet boos en breng me niet in verlegenheid. Herinner je hoe ik – toen jij nog klein was – achter je aan moest rennen en smoesjes moest verzinnen om te trachten jou zover te krijgen dat je wilde douchen.

Als je ziet dat ik niet mee kan met de nieuwe technologie, geef me dan de tijd om het te leren en kijk niet op die manier naar me … bedenk, lieverd, hoe ik jou geduldig heb geleerd om zoveel dingen te doen … zoals netjes eten, je aankleden, je haren kammen en omgaan met de dagelijkse dingen … de dag dat je me oud ziet worden vraag ik je om alsjeblieft geduldig te zijn, maar vooral om te begrijpen wat ik doormaak.

Als ik zo af en toe niet meer weet waar we het over hadden, geef me dan de tijd om het me te herinneren en als me dat niet lukt, word dan niet zenuwachtig, ongeduldig of arrogant. Weet gewoon in je hart dat het voor mij het allerbelangrijkste is, om bij jou te zijn.

Wanneer mijn oude, vermoeide benen me niet meer zo snel kunnen dragen als vroeger, geef me dan je hand – net zoals ik jou de mijne gaf toen je je eerste stapjes zette. Als die dagen komen, wees dan niet verdrietig … wees gewoon bij me en begrijp me met liefde, terwijl ik aan het einde van mijn leven kom. Ik zal je koesteren en dankbaar zijn voor het geschenk van je tijd en de vreugde die we hebben gedeeld. Met een grote glimlach en de enorme liefde die ik altijd voor jou heb gevoeld, wil ik alleen maar zeggen …

… ik hou van jou, mijn liefste kind.


Geef dit verder aan hen die voor jou belangrijk zijn.

* * * * *

Vertaling: www.spiritueellezen.org
Facebook: Spiritueel Lezen (non-profitorganisatie)
Google+ Spiritueel Lezen