MEREDITH EN ABBEY
28 juni 2014

Dit berichtje van Meredith en Abbey stond op FB. Het is ontroerend, niet alleen door het verhaal maar ook en vooral door de eenvoud ervan. Het is misschien geen wereldnieuws, maar soms blijven juist de kleine berichtjes je het meest bij.
Dit is een verhaal over Licht, Liefde, Vreugde, Dankbaarheid en Vertrouwen!
V

Onze 14 jaar oude hond Abbey stierf vorige maand. De dag nadat ze was overgegaan, was mijn 4-jarige dochter Meredith aan het huilen en ze vertelde hoezeer ze Abbey miste. Ze vroeg of we een brief aan God konden schrijven zodat – wanneer Abbey in de hemel aankwam – God haar zou herkennen. Ik zei dat ik dacht dat dat wel kon en zij dicteerde deze woorden:

Lieve God,

Wilt u alstublieft voor mijn hond zorgen? Ze is gisteren gestorven en ze is bij u in de hemel. Ik mis haar heel erg. Ik ben blij dat u mij haar als hond heeft gegeven, ook al werd ze ziek. Ik hoop dat u met haar zult spelen. Ze houdt van zwemmen en spelen met een bal. Ik stuur u een foto van haar, zodat u zult weten dat ze mijn hond is, wanneer u haar ziet. Ik mis haar echt heel erg.

Liefs,
Meredith

We stopten de brief in een omslag met een foto van Abbey en Meredith en adresseerden die aan ‘God/Hemel’. We zetten er onze afzender op. Toen plakte Meredith meerdere zegels op de voorkant van de omslag, want ze zei dat er heel veel zegels voor nodig waren om de brief helemaal tot in de hemel te krijgen. Die middag deed ze de brief in de brievenbus bij het postkantoor. Een paar dagen later vroeg ze of God haar brief al gekregen zou hebben. Ik zei, dat ik dacht van wel.

Gisteren lag er bij onze voordeur een pakketje, ingepakt in gouden papier en geadresseerd ‘aan Meredith’, in een onbekend handschrift. Meredith maakte het open.
Er zat een boek in, geschreven door Mr. Rogers, met de titel: ‘Wanneer een Huisdier Sterft’. Aan de binnenkant van de kaft geplakt, zat – in de geopende omslag – de brief die wij aan God hadden geschreven. Aan de andere kant was de foto van Abbey en Meredith geplakt en daaronder stond dit berichtje:

Lieve Meredith,

Abbey is veilig aangekomen in de hemel. Het hielp dat ik haar foto had en ik herkende haar meteen. Abbey is nu niet meer ziek. Haar geest is hier bij mij, net zoals die ook in jouw hart blijft. Abbey hield ervan om jouw hond te zijn. Aangezien wij in de hemel ons lichaam niet nodig hebben, heb ik geen zakken om jouw foto in te bewaren – dus stuur ik die terug naar jou – tezamen met dit boekje – om te bewaren, zodat je iets hebt wat je aan Abbey herinnert.
Dank je voor je prachtige brief en bedank je moeder dat ze je heeft geholpen om hem te schrijven en naar mij te sturen. Jij hebt een geweldige moeder. Ik heb haar speciaal voor jou uitgezocht. Ik stuur je elke dag mijn zegen en onthoud dat ik heel veel van je hou. Trouwens, ik ben gemakkelijk te vinden. Ik ben overal waar Liefde is.

Liefs,
God

* * * * *

Vertaling: www.spiritueellezen.org
Facebook: Spiritueel Lezen (non-profitorganisatie)
Google+: Spiritueel Lezen