BLOSSOM GOODCHILD
4 november 2015

BG: Zo, ik was helemaal afgestemd om een channeling met jullie te doen en vervolgens viel ik 40 minuten lang in slaap! Laat ons het nog eens proberen, oké? Ik heb een bijzonder ingewikkelde tekst* gelezen met betrekking tot die ‘Illusie en Eénheid’ … (moet ik eigenlijk nog ‘enz.’ zetten aan het einde van die zin?) Dit is iets, daar kun je met je verstand niet bij. Toch VOEL ik ergens diep vanbinnen … dat het klopt. Hoewel ik het op dit ogenblik niet echt kan begrijpen. Moeten we hier nog op doorgaan, of zal ik maar weer gaan slapen?
FVL: Maar liefste Blossom, is dat niet PRECIES wat jij al doet … ook al ben je wakker?

BG: Eh … ja, ik denk dat ik maar weer ga slapen! Alsjeblieft, ga verder.
FVL: Dat willen we heel graag doen. Want onze hulp … om te helpen … bij het helpen … daarvoor komen wij hierheen. Dergelijke ‘hersenspinsels’ … dergelijke ‘misverstanden’ … zijn absoluut verbijsterend, en zelfs om te beginnen deze specifieke warboel te ontrafelen kan voor u … teveel zijn om met uw verstand bij te kunnen. Toch zullen wij verder spreken … want het is over het ÉNE BREIN dat wij spreken … of willen spreken.
Hebben wij niet telkens weer gezegd … U bent ÉÉN? Hebben wij niet telkens weer gezegd ‘U bent LIEFDE?’ … en dit, liefste Blossom, is eigenlijk … alles wat wij ooit hoeven te zeggen. Want dat is het enige wat er bestaat.

BG: Maar dit bepaalde boek noemt ‘vergeving’ de belangrijkste voorwaarde om deze illusie te doorbreken/te doorzien.
FVL: En wij zouden antwoorden dat ‘Zuivere Liefde’ vergeving IS … zou u het daarmee eens zijn?

BG: Ja … en veel van wat ik lees gaat ook over datgene waar U over spreekt. ‘Niets doet ertoe’, bijvoorbeeld. Ik haal daar toch een zekere bevrijding uit. In het Weten dat de Hogere kennis die doorkomt via Hoger Trillende Wezens zoals jullie – ook al is die voor velen van ons nog niet duidelijk – toch ECHT DE WAARHEID IS. In elk geval lijkt dat voor mij toch zo.
FVL: Maar het IS ook zo, Blossom. Toch beschouwen wij onszelf niet als Hogere Wezens.

BG: Dat weet ik. Ik zei ook ‘Hoger Trillende Wezens’ … ik herken het verschil daartussen.
FVL: Jij bent vandaag inderdaad de leerling en de leraar. Zoals iedereen … terwijl je door deze droom wandelt die inderdaad zo echt lijkt voor ALLES WAT U BENT, omdat u ernaar kijkt als zowel leraar als leerling. Zoals eenieder ook feitelijk de ander is … die elkaar zien ALS weerspiegeling van zichzelf … IN weerspiegeling van zichzelf … Maar een dergelijk recent onderzoek heeft u veel hoofdbrekens bezorgd, nietwaar?

BG: Dat kun je zo wel stellen, ja … terwijl ik nog een pilletje neem en mijn dwangbuis strak trek!
FVL: Liefste zielen, nu ieder van u VERDER GAAT met zijn reis … MOET er méér Waarheid worden onthuld. De beslissing om deze te aanvaarden … is niet méér dan dat … een beslissing of een keuze op dit moment … in een wereld waarin u ’tijd’ heeft bedacht … en toch is er geen wereld en is er ook geen tijd.

BG: En daar gaat weer een pil! Hmmm! De rode of de blauwe, Morpheus?
FVL: Wij hebben ook gesproken over dat u slechts een ademtocht verwijderd bent van Thuis. Wij hebben het belang benadrukt van de Adem in al zijn Glorie. In ALLES waar het voor staat … in ALLES dat het IS. Maar op dezelfde manier waarop u deze illusie niet begrijpt, waar u midden in zit … is de Adem weer een ander voorbeeld van de Waarheid … die – INDIEN begrepen – één van de mooiste mechanismen is die u UIT de droom kan halen en kan verbinden MET de werkelijkheid. Het gaat niet om Geloven … het gaat om Weten … en waar komt dat WETEN vandaan?
Het GEVOEL … en waar komt het GEVOEL vandaan?

BG: Het hart.
Denk nog eens.

BG: De Adem? U zegt dat het GEVOEL nu van de Adem komt? Heeft u niet altijd gezegd dat het vanuit het hart komt?
FVL: Maar is het niet interessant dat wanneer u uw laatste adem uitblaast … uw hart ook ophoudt met kloppen?

BG: Ja … wat is dan het verband dat ik hier mis?
FVL: Het verband!
Leven! Leven is uw verbinding met het zelf … het Leven is nooit begonnen … het Leven zal nooit eindigen. Toch hebben velen van u op Aarde het GEVOEL dat dat wel zo is. Zelfs zij die ‘denken’ dat het leven verder gaat wanneer het lichaam niet meer beweegt … velen denken dat ‘Een Leven’ eindigt dat er bij terugkeer naar de Aarde voor méér van hetzelfde … een nieuw begint … of zo noemt u dat toch, nietwaar? Want u zegt ‘in dit leven’ enz … of ’toen ik die of die was, in een vorig Leven’.
U was nooit … bent nooit … zult nooit … een persoon zijn! U bent Spirit, opgeborgen in een lichaam … hetgeen u dan een ‘persoon … lijkheid’ noemt.
Toch, DATGENE WAT U BENT … IS ENKEL LIEFDE. U denkt alleen dat het anders is.

BG: Dus, in deze droom … welke rol speelt het ‘Leven’ daarin?
FVL: Het speelt datgene wat het niet is.

BG: O, laat ons er nog één nemen, gewoon voor de lol!!! WAAROM?
FVL: Omdat het TRACHT VAN IETS TE ZIJN … Om zichzelf te begrijpen … omdat het binnen de illusie HET GEVOEL HEEFT dat HET IETS … IEMAND … MOET ZIJN.

BG: WAAROM?
FVL: Zoals we al zegden … om zichzelf te begrijpen. Om zich te bewijzen … aan zichzelf.

GB: Waarom?
FVL: Om een doel te vinden voor zijn bestaan.

BG: In een wereld die niet echt bestaat.
FVL: Inderdaad.

BG: Ik denk dat ik gewoon maar het hele potje inneem, dan is het klaar. Dus, zijn wij ‘leven’ buiten deze illusie?
FVL: Ja.

BG: En wat IS ‘Leven’ buiten deze illusie?
FVL: Liefde.

BG: En wat is het doel van de Liefde?
FVL: Om zichzelf te kennen … in al haar Zuiverheid en Heelheid. In haar totaliteit.

BG: Maar toch is zij ‘buiten’ deze illusie niet volmaakt? Zij is niet wat sommigen ‘God’ noemen?
FVL: LIEFDE IS GOD … GOD IS LIEFDE.
Vele manen geleden heeft onze dierbare Collega White Cloud gezegd dat GOD ‘een breinaald’ KAN worden genoemd, maar dat Hij dat niet is … Hij wordt GOD genoemd. Toch is het maar een naam. Het gaat er niet om hoe iets genoemd wordt. Het gaat erom wat het IS. De naam is enkel een ‘herkenningslabel’ met geen ander doel dan … herkenning. Kijk, nu gaan we over naar de gesproken taal, als we het hebben over labels. De taal van de Liefde kent geen woorden … zij IS GEWOON … ZICHZELF.

BG: Mijn grote vraag – nu ik hier dan zit – is: Als dit een illusie is … als het niet bestaat … wat is dan het nut ervan? Wat is er het nut van dat wij ‘Liefhebben’ en ‘denken dat we dichter bij Huis komen’ … en dat dingen als synchroniciteit ervoor zorgen dat het VOELT alsof we op schema liggen … de wonderen lijken ECHT en laten ons VOELEN alsof we het eindelijk ‘Snappen’ … terwijl, als de wereld toch enkel maar een droom is … waarom dan nog ergens moeite voor doen? Voor Liefde, haat, begrip … wat dan ook! Ik bedoel … zoals u het zegt … het doet er niet toe.
FVL: IN deze fase van het spel … en wij verkiezen nog steeds om het zo te noemen … zouden wij zeggen … omdat het WAKKER ZIJN IN DE DROOM, zoals velen van u nu zijn … het mogelijk maakt dat u het kunt herkennen ALS DROOM … omdat u er MIDDEN IN wakker bent.
Heb jij zelf ook niet, Blossom, een paar ‘vliegende dromen’ gehad, waarin u besefte dat u droomde en dacht ‘Geweldig, ik kan vliegen omdat ik droom’ … en dus deed u dat?

BG: Ja, en ik vind het geweldig als dat gebeurt. De volgende keer zal ik zeggen … ‘Geweldig, ik kan vliegen omdat ik droom … in mijn droom!’
FVL: En dit is een goede zaak om bewust van te worden, VOELEN wij. Wanneer u zich ervan bewust bent dat u droomt … dat u in een droom bent … dan WEET u dat u kunt vliegen omdat u ‘enkel maar droomt’ … en dus vliegt u. Anderzijds … wanneer u op een dieper niveau beseft dat u ‘leeft’ in een droom … dan gaat u beseffen dat u EIGENLIJK ALLES KUNT DOEN WAT U WILT … omdat het niet echt is … het is ‘maar een droom’ … en als u er eenmaal in ontwaakt … DAN NEEMT U HET ROER.

BG: Ja. Dat vind ik leuk. Dat snap ik. Maar als het geen WARE werkelijkheid is, dan snap ik nog steeds het nut ervan niet … het doel?
FVL: U zult het snappen … als u ERUIT ontwaakt. Want als u er nooit IN had gezeten … wakend of slapend … dan zou u nooit de ervaring KENNEN van de WAARHEID … ter vergelijking.

BG: Waarmee?
FVL: WAARHEID.

BG: Voordat we afsluiten, als dit enkel een droom is … en ik zeg ‘enkel’ heel Lichthartig … waarom blijft u dan steeds er op terugkomen dat wij VOELEN? U zegt dat alles draait om het VOELEN. Waar komt dat dan te pas?
FVL: Omdat, wanneer u uzelf toestaat om te VOELEN … door de hartademhaling … dan staat u uzelf toe om u te verbinden met de werkelijkheid die ECHT IS in tegenstelling tot de droom. VOELEN is uw WAARHEIDS-meter … uw peilstok … uw gids.

BG: Oké. Maar als deze wereld niet echt is … hoezo hebben wij dan een gids nodig? Ik bedoel … waarheen? Ik dacht dat het ging om iets wat al dan niet Waar was … maar hoe kan dat, als de wereld er feitelijk niet is?
FVL: Maar de droom is er wel, lieve Blossom!
De droom is HEEL ECHT … VOOR U! En in die droom dient uw WAARHEIDS-meter … uw GEVOEL … een Almachtig Doel …

BG: En nu gaan jullie zeggen … ‘om u Thuis te brengen’ … en dan gaat u zeggen … ‘We zullen het voor vandaag hierbij laten’.
FVL: en dan ga ‘jij’ zeggen … ‘Het was fijn om weer te spreken … het is alweer een tijdje geleden’ … en dan ga jij zeggen … ‘In liefde en dank.’

En jullie zeggen dan … … …
… … … (lacht)! Daar heb je me … niets meer!! Hopla, tot de volgende keer.

Engelstalig bericht: http://www.blossomgoodchild.com/

*Het boek dat ik lees is getiteld ‘The Disappearance Of The Universe’ door Gary Renard. ( Een voorbereiding op A Course In Miracles ) … Als ik ooit zo ver geraak!!!

** Breng alstublieft nog eens een bezoekje aan de Aanroeping ‘Wij veranderen het Spel’, wanneer u zich daartoe geroepen voelt … om de Energie zo HOOG mogelijk te houden.
http://youtu.be/MYeqbshjgmA

Dank u wel.

* * * * *

Vertaling: www.spiritueellezen.org
Facebook: Spiritueel Lezen (non-profitorganisatie)
Google+: Spiritueel Lezen