door de Federatie van Licht, via Blossom Goodchild

9 juni 2016

BG: Hallo. Ons gesprek van afgelopen week was voor vele mensen nogal overdonderend. Ik aanvaard volledig wat jullie gezegd hebben. Maar dat betekent nog niet dat ik het begrijp! Uiteindelijk … VOEL IK dat het er niet echt toe doet WAT we begrijpen. Wat er wel toe doet is dat we LIEFHEBBEN en ons GELIEFD VOELEN. Voor mij gaat het hier op deze Planeet zijn niet enkel om het verhogen van haar Trillingen naar een Hogere/betere plek, het gaat ook over ‘mijzelf vinden’. Het ‘God Zelf’ in mij.
FVL: Het allergrootste en meest hartelijke welkom aan u, vandaag. Aan Eenieder die zijn pad volgt en datgene doet wat hem herenigt met precies dit … hun God Zelf.

BG: Het is een interessant woord … ‘God’. Het verwarmt en troost en verheft het hart van zo velen, en het doet zovele anderen zich afsluiten. Ik denk dat ik God beschouw als Bron/Liefde. Dat klinkt voor mij aannemelijker, aangezien ik katholiek ben opgevoed (klooster-internaat, diepgelovige katholieke vader) en het woord ‘God’ ook MIJ heel lang ertoe bracht om me af te sluiten. Hoewel ik me er nu gemakkelijker bij voel.
FVL: Het is inderdaad een ‘woord’. Gewoon maar een woord. Maar toch, woorden hebben een codering. Zij dragen een geluidstrilling in zich en hoewel velen zoals u het zegt ‘zich niet goed voelen’ bij dat woord … trilt het toch door met een heel Hoge Trilling.
.
BG: Maar het is ‘gewoon een woord’, toch? Ik herinner me dat White Cloud ooit heeft gezegd dat het niet zou uitmaken als ‘breinaald’ het woord zou zijn voor God. Het gaat om HOE HET VOELT. De intentie erachter, maakt het tot wat het is.
FVL: Natuurlijk klopt dat ook wel. Sommige woorden kunnen behoorlijk heftig klinken … door de geluidstrilling die ze dragen … en toch, wanneer datzelfde woord wordt uitgesproken vanuit een ‘andere benadering’ … dan is het niet/veel minder heftig.

BG: Welk woord gebruiken jullie het liefste voor ‘God’? Afhankelijk van wat iemand gelooft dat God is?
FVL: Stelt u ons twee vragen?

BG: Ik geloof het wel, ja.
FVL: Eerst maar het woord, dan … ten voordele van iedereen op Aarde … WIJ verkiezen het woord ‘Yahweh’.

BG: Geweldig! Dat kwam onverwacht. Ik heb het gehoord ergens in een ver verleden, maar ik kan niet zeggen dat ik er zo meteen veel over weet. Ik heb nu ook de neiging om het onmiddellijk te gaan Googlen. Maar dat zal ik niet doen, ik zal wachten wat jullie hierover gaan zeggen en dan die versie vergelijken met het ‘Almachtige Google’. Leuk!
FVL: Yahweh … is de meest Geëerde Allerhoogste. Het is het AL en het Alles. Het is de allerhoogst vereerde. Het is de Gevende en de Ontvangende. Het is datgene wat uitstroomt van de diepste plek van uw Wezen. Het is ALLES DAT IS. HET IS DE HOOGSTE TRILLING VAN LIEFDE DIE ER BESTAAT.

BG: Ziet u … mijn gedachten bleven hangen bij dat het een ‘WEZEN’ is. Daarover bestaat veel verwarring. Aangezien ik katholiek ben opgevoed, heeft het lang geduurd en heb ik veel onderzoek moeten doen om het idee kwijt te raken dat GOD een man is/was. Of in elk geval in menselijke vorm zo werd afgebeeld. Dus dacht ik dat u het over Yahweh zou hebben als ‘Hij is’.
FVL: Een veel voorkomend misverstand. Hij, zij, wij, ons, hen, u … Yahweh vertegenwoordigt ALLEN en tegelijk GEEN daarvan. HET heeft geen geslacht. Het is niet vóór iets of iemand, omdat het ALLES en IEDEREEN is.

BG: Dat begrijp ik. Ik aanvaard ook, dat HET niet ‘Daarboven’ is … het is binnen in mij. Het is OVERAL. Dat moet ook wel … als het ALLES is. Maar zoals ik al zei, ik begrijp het schijnbaar nog steeds niet, want ik ga er nog steeds ‘naar op zoek’ … Daarboven … Daarbuiten en Daarbinnen! Omdat ik het weet, aanvaard ik dat ik het GEVONDEN heb … want IK BEN HET ZELF. Maar dat betekent nog niet dat ik het ook zo VOEL. Ik denk dat ik ga wachten op die ‘Lichtshow’! Niet aan de hemel, daar denk ik niet meer zozeer aan, maar binnen in mij.
FVL: Wat voor Lichtshow?

BG: Die welke al vele mensen ervaren hebben. Degene waar zij IN het meest heldere Licht staan en God (?) tot hen spreekt. Of ze VOELEN gewoon de meest zalige Vrede, ook al is het maar heel kort. Het moet geweldig zijn om dat te ervaren en het helpt ook om vast te houden aan DE WAARHEID.
FVL: Welke Waarheid?

BG: En … daar gaan we!! De Waarheid binnen in mij die WEET van dit Licht. Dit HEILIGE ZIJN, waar IK DEEL VAN BEN.
FVL: Wat is het dan, Blossom, waardoor u VOELT dat u het niet kent?

BG: Omdat anderen het veel diepgaander hebben ervaren. Mijn GEVOEL van Vreugde en Liefde (naar mijn beste vermogen) is groot, maar zijn we niet altijd (domweg) op zoek naar die slagroom op de taart?
FVL: Hoe komt dat, denkt u?

BG: Zegt het maar! Alstublieft … dank u wel.
FVL: Dat komt omdat hun ervaring van Zelf er klaar voor was, op dat punt.

BG: Ik heb het gevoel dat velen er klaar voor zijn. Ik bedoel … klaar, in welk opzicht? Ik denk dat we het hier al eerder over hebben gehad en dat we waarschijnlijk op een dood spoor terecht kwamen.
FVL: Neen. Enkel maar ons kleine … laten we zeggen ‘grapje’ (?) en om u wat tijd te geven om na te denken.

BG: Oké. Laat het me dan anders stellen, dat is misschien praktischer. Bijvoorbeeld: waarom ben ik er niet klaar voor?
FVL: Dat bent u wel.

BG: Dus?
FVL: Vertel ons wat voor verschil het voor u zou maken?

BG: Ik denk … een groot verschil! Soms heb ik van die momentjes, hetzij als ik wakker ben of als ik slaap … en dat geeft me het idee dat ik op koers lig. Daarom zou een GROTE ONTMOETING voor mij mijn hele leven volstaan. Zoals dat ook voor anderen lijkt te gelden.
FVL: Hebben degenen die dit ervaren hebben, niet ook gezegd dat ze wilden dat ze het opnieuw konden ervaren/voelen en dat het hen frustreert dat het hen niet lukt?

BG: Ja. Behoorlijk, zelfs.
FVL: Vandaar, dus.

BG: Vanwaar? Sorry. Dit pik ik niet, met alle respect. Ik raak zelfs een beetje de draad kwijt. Het is soms zo moeilijk om tijdens deze sessies bij de les te blijven … hetgeen frustrerend kan zijn voor mijzelf en de lezers. Begrijp me niet verkeerd! Ik bedoel dit niet naar jullie toe … ik zeg het alleen maar. Ik ben nog steeds in een volmaakt goede/stromende staat van Zijn. Waar gaan we nu heen?
FVL: Laat ons nogmaals proberen om DATGENE uit te leggen, waar u naar op zoek bent. Die ULTIEME ERVARING, waardoor u zult VOELEN dat u het ‘gesnapt’ heeft … ligt voor u klaar … wanneer u er klaar voor bent … eender wanneer. U zegt … wij zeggen … dat u er klaar voor bent. DAT BENT U. Iedereen is er klaar voor, op gelijk welk ogenblik. U moet het alleen maar WETEN.

BG: Mijn argument is dan … dat velen die deze ervaring HEBBEN GEHAD, dat daarom nog niet WISTEN.
FVL: Hoe WEET u dat?

BG: Dat weet ik niet. Hoe kan ik dan WETEN dat ik er klaar voor ben, als ik VOEL dat ik nu al WEET DAT IK DAT BEN.
FVL: Wij willen een vraag stellen. Heeft u het GEVOEL dat u het nodig heeft?

BG: Nee. Ik zou het alleen GRAAG WILLEN! Eerlijk waar, zou niet iedereen dat willen?
FVL: Iedereen kan het ervaren. Want iedereen is het.

BG: Ja, DAT SNAP IK ALLEMAAL WEL. En ik weet dat u ons dit blijft vertellen omdat u het moet blijven herhalen totdat we het snappen. Want er is geen andere manier om het uit te leggen. Maar ik snap het nog steeds niet. Ik bedoel, ik snap het wel … ik snap het idee … ik VOEL het alleen niet.
FVL: Misschien … WEET u het gewoon niet … binnen het aspect van datgene wat u voor uzelf heeft gekozen om nu te beleven. In dit leven … in deze fysieke omgeving.

BG: Ik neem aan dat u bedoelt ‘WETEN in zijn volledige omvang. Binnen MIJN geheel’? Waarom hebben wij het daar zo moeilijk mee? Ik bedoel … waarom maken wij slechts gebruik van zulk een klein, armzalig, beperkt aspect van alles wat we zijn, Alles wat we kennen in deze menselijke vorm? Hoe zit dat eigenlijk?
FVL: Het gaat om uzelf ‘ervaren’. Het gaat om het terugkomen in het WETEN van datgene wat u WEET. Door het herontdekken van Zelf-Bewustzijn in zijn geheel … ziet u het. U aanvaardt het. U erkent het opnieuw voor wat het is. Het VOELT nieuw en u verbaast zich erover. U VOELT er VREUGDE door … en over … U WAARDEERT HET/UZELF voor wat HET is/U bent. Want u kunt het herkennen als u er weer naar terugkeert en het dan toch ook weer … voor het eerst ziet voor WAT HET IS … in tegenstelling tot dat u het altijd GEWEEST bent.

BG: Dus, de reden waarom wij ons niks herinneren in dit leven, is om onszelf en ALLES wat wij zijn te ‘ervaren’ … wanneer we ons herinneren WIE we zijn en wat die WIE allemaal kan. Als we HET altijd gewoon maar waren, dan zouden we nooit echt weten wat HET was, omdat we het verschil nooit hadden ervaren. Dus door de tegenstellingen te ervaren in al hun multimiljarden verschillende vormen, komen we de WAARHEID te WETEN over WIE WIJ ECHT ZIJN wanneer we niet de tegenstelling van die/onze WAARHEID ZIJN! Potverdrie, ik heb het!
FVL: Het speldje is vol trots aan u uitgereikt.

BG: Het speldje voor volharding waar ik het vorige week over had?
FVL: Ja, want kijk eens waar het u heeft gebracht en uiteraard – niet om u te vleien – heeft het vele anderen ook zo ver gebracht.

BG: Onvoorstelbaar!
FVL: Dus … hoe dieper u ‘BEGINT’ in te zien dat u ‘gewoon’ uzelf binnenhaalt … des te sneller gaat u uw inzicht ook begrijpen.
Laat ons teruggaan naar de vergelijking met de bol touw, waar we het laatst over hadden. Maar laat ons deze keer ons voorstellen dat die hele bol touw (en hoe lang is die bol dan?) is afgerold … helemaal tot het allerlaatste stukje. Overal langs die hele lengte zijn er ‘ervaringen’ in verschillende gradaties van het Zelf. Het ene einde dat als eerste werd afgewikkeld bevindt zich misschien op een niveau van 1 en het andere einde is de ULTIEME ZUIVERSTE LIEFDE DIE ER BESTAAT. Laat ons die een 10 noemen.
Wanneer dan die 10 … zich weer gaat herinneren/gaat oprollen tot de bal die het was … ervaart hij zichzelf als weer HEEL wordend. Het herneemt/herleeft zichzelf VANAF/TERUG TOT zijn uiteindelijke plek en herinnert zichzelf terwijl hij dat doet. Naarmate het dichter bij de voltooiing komt, WORDT hij méér van zichzelf. Al deze ‘dingen’ die u ‘gelooft’ dat u niet bent … worden NU dingen die u wel bent. Hoe verder de bol touw opnieuw wordt opgerold tot zijn oorsprong. Helpt dit u?

BG: Ja. Tot op zekere hoogte. Maar het roept ook weer veel vragen op.
FVL: Dat is altijd zo. Zullen we het voor vandaag hierbij laten en zeggen … wordt vervolgd?

Dat vind ik prima. Nu ga ik ‘Yahweh’* Googlen. Misschien moet ik beginnen met Google te channelen! In zo onvoorstelbaar veel Liefde en dank u wel voor dit ‘onderricht’.

Einde van de sessie.
*Yahweh. De meest toepasselijke voor mij – en er zijn véél verklaringen – is … IK BEN.

Vergeet Happy Human Day niet, 20 juli. Doe alstublieft mee in mijn video. http://www.youtube.com/watch?v=pKE1yA5Nr-E

Breng alstublieft nog eens een bezoekje aan de Aanroeping ‘Wij veranderen het Spel’, wanneer u zich daartoe geroepen voelt … om de Energie zo HOOG mogelijk te houden.
http://youtu.be/MYeqbshjgmA

De link voor toegang tot al mijn YouTubes is youtube.com/user/isjaabmo

Website: Blossom Goodchild

Een audio versie van alle Engelstalige channelings van Blossom vindt u hier.

* * * * *

Vertaling: www.spiritueellezen.org
Facebook: Spiritueel Lezen (non-profitorganisatie)
Google+: Spiritueel Lezen
Instagram: spiritueellezen