Bij het afscheid van onze Siberische Husky …

BUDDIE
3-08-2003 – 28-8-2015

Wij hebben hem 10 prachtige jaren bij ons mogen hebben.

Dag liefste Budje, mijn vriend en steun in mooie en moeilijke tijden …
dank je voor je liefde, je trouw en je gekke streken.
Je hebt ons zoveel gebracht en wij zijn zo dankbaar dat je bij ons hebt willen zijn.
Geniet van al het moois dat je wacht, daar over de Regenboogbrug.
En als de tijd komt dat ik ook daarheen mag, dan hoop ik dat je me komt begroeten, dat je op 4 gezonde pootjes als een gek rondjes gaat rennen en dat je je kopje weer tegen me aan komt duwen als om te zeggen ‘wat fijn dat je er weer bent!’

Wij houden van je en dat zal nooit veranderen, lieverd. Dankzij zovele lieve mensen hebben we schitterende foto’s van jou. In ons hart bewaren we de mooiste herinneringen aan onze avonturen: putten graven in de tuin (dat mocht je niet, maar je deed het toch!), in Zeeland onder de aanhanger liggen, langs de dijk wandelen, varen met de boot, knuffelen op de bank … aan dat alles zullen we terugdenken en dan zullen we glimlachen door onze tranen heen.

Natuurlijk is dit afscheid moeilijk voor ons, we hadden je zo graag nog -tig jaren bij ons gehouden! Maar jouw weg neemt nu een andere richting en met alle Liefde die we in ons hebben, laten wij je los om te gaan waar jij heen moet – waar dat ook mag zijn.

Kom je af en toe nog eens een kijkje nemen bij ons, hier beneden?
Laat ons dan even voelen dat je er bent, we zullen je vast wel herkennen!
En als je denkt dat een ander hondenzieltje een fijn gouden mandje bij ons verdient, laat het dan maar weten. Jij hebt ons geleerd en getoond hoe groot ons hart is – en daar past echt nog wel een opvolger voor jou bij! Geen vervanger – nooit een vervanger! – maar een opvolger, die de lijn van jouw trouw en aanhankelijkheid en liefde kan verder zetten … naar Laika en naar ons toe.

Dag lieve Buddieboy, weet alsjeblieft dat wij zoveel van je houden … slaap nu maar zacht in, ik hou je vast tot ik zeker weet dat je veilig over de Brug bent. Dan zal ik je loslaten en proberen te glimlachen … net zo dapper als jij geweest bent tijdens je laatste weken en dagen. Zelfs je laatste wasbeurt onderging je met ware heldenmoed … maar wat ben je mooi nu, met je witzilveren vacht, helemaal schoon en fluffy! Je laatste heldendaad was de fotoshoot met Christine gisteren. Daar heb je alles gegeven wat je nog in je had … en nu is het goed geweest.

Dit kwam je me vanmorgen ook vertellen, hè, toen je wakker werd en naar me toe kwam met in je ogen de vraag: ‘ga je me nu dan loslaten? Het is toch goed geweest zo?’

Ja, lieve schat, het is goed geweest! Het is méér dan goed geweest en daar dank ik je voor met mijn hele hart.

Het ga je goed, lieve Buddie. Ik zeg je nu ‘dag en tot ziens’ … ik hou zóveel van je!

Je mama

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx