In mijn twintiger-jaren heb ik uren per week doorgebracht in de bibliotheek van de Universiteit van Arkansas om de oude Hindoe-geschriften te bestuderen; de Veda’s en de Upanishad genoemd. In die geschriften staat dat er ooit een Gouden Tijdperk was waarin iedereen op de Planeet vegetariër was, zelfs de tijgers en de leeuwen. Wilde tijgers kwamen gewoon bij de mens liggen om uit te rusten, en mens noch dier vreesden elkaar. Als het nodig was dat een mens een dier moest eten vroeg hij aan het dier of dat mocht, en als het dier daarmee akkoord ging vleide het zich aan de voeten van de mens – er was dus geen ‘jacht’ nodig.

Er wordt verteld dat er een duister tijdperk aanbrak – Kali Yuga genoemd – en tijdens Kali Yuga raakte de mens afgescheiden van de wilde dieren, omdat de energieën steeds dichter werden. Het was tijdens Kali Yuga dat de mensen en de dieren elkaar gingen doden en opeten. Er wordt gesproken over een nieuw Gouden Tijdperk dat zou aanbreken, dat Kali Yuga voorbij zou zijn en de Aarde opnieuw een Tijdperk van Licht zou betreden en dat uiteindelijk de tijgers weer opnieuw bij de mensen zouden komen liggen.

Ik herinner me dat deze informatie mij zeer ontroerde, hoewel ik niet begreep hoe dit ooit zou kunnen gebeuren dat de tijgers en de mensen tijd met elkaar zouden doorbrengen. Nu zie ik dat we dat Gouden Tijdperk zijn binnengetreden, zoals de Maya het berekend hadden, aan het einde van 2012. Het is dus niet verwonderlijk dat het eten van vlees nu voor velen in hun bewustzijn speelt. Naar wat ik heb gemerkt wordt iedereen die spiritueel hogerop gaat, uiteindelijk geconfronteerd met de spirituele kwestie omtrent het eten van dieren. Het is een vanzelfsprekende ontwikkeling in de reis om méér Licht te worden, want naarmate we naar het Licht groeien worden we méér verantwoordelijk voor anderen, voor de Planeet en voor Gaia.

Wat mijzelf betreft, ik ben een vleeseter … maar ik erken dat ik op weg ben om een vegetariër te worden – en daarna een fruiteter. Ik heb veel berichten ontvangen … om te beginnen met staren naar de zon, en als ik daarmee zou beginnen, zal ik in staat zijn om mijzelf in leven te houden met fruit en noten.

Deze verandering is al bezig en is een afspiegeling van mijn spirituele reis, waarbij ik een paar hele grote verschuivingen heb meegemaakt in mijn dieet: 5 jaar geleden ging ik over tot glutenvrij en sojavrij, en 3 jaar geleden ben ik méér rauw voedsel gaan eten.

Hoe verenig ik dan het eten van vlees met mijn spiritueel gevoel dat ik eigenlijk vegetariër zou moeten zijn? Op dezelfde manier als ik mijn lichaam toesta om te healen als ik ziek of gewond ben. Ik geef het de tijd en blijf alert. Het is zelfs zo dat het lichaam tijd nodig heeft en langzamer is dan spirit, omdat het gebonden is aan de spirituele dichtheid van zijn vorm. Dus zelfs al voelt u zich spiritueel gezien ergens volledig op afgestemd, dan nog heeft uw lichaam tijd nodig om zich aan te passen. Zo is dat nu eenmaal als je leeft op een spiritueel dichte Planeet, in een fysiek lichaam.

Volgens mij is de spirituele reis met betrekking tot uw dieet ook veel belangrijker dan uw dieet zelf. We zien hoe de spirituele reis àlles betekent omdat u, door u op een bepaalde manier te voeden, niet langer zult leven of dat u daardoor ‘naar de hemel’ zult gaan ;-).

Elke reis, ook die over uw voedsel, draait altijd om datgene waar we als ziel doorheen gaan en wat we meedragen in ons hart. Iemand zou vegan kunnen eten en toch gemeen zijn, zeg maar. En op dezelfde manier kan iemand een vleeseter en toch bijzonder spiritueel zijn. Er is geen strijd, geen oordeel … enkel uw bereidheid om door het leven te gaan aan een rustig tempo, waardoor uw hart en ziel de kans krijgen om te groeien.

Angel Anam Cariña – fb 21 juli 2016

* * * * *

RICHTLIJNEN OM TE DELEN: Wij verzoeken u om onze teksten niet te kopieëren en te plakken op uw website, Blog, FB-pagina, Tumblr, Pinterest, Instagram. Hoewel al deze teksten bedoeld zijn om verspreid te worden naar zoveel mogelijk mensen, vinden wij het met onze vertalingen wettelijk en ook moreel onze plicht om alle bijbehorende informatie correct door te geven.

OM TE DELEN: U kunt de rechtstreekse link gebruiken voor het hele bericht, of u kunt er stukjes uit overnemen mits u met (” “) aangeeft dat het uit een bestaande tekst komt en erbij vermeldt wie het bericht heeft geschreven, met een link naar www.spiritueellezen.org waar het bericht te vinden is. Dank u voor uw steun aan ons werk!

Vertaling: www.spiritueellezen.org
Facebook: Spiritueel Lezen (non-profitorganisatie)
Google+: Spiritueel Lezen
Instagram: spiritueellezen