3 maart 2015

De citroen is een krachtige, helende vrucht die enorme antibiotische, antiseptische en anti-kanker eigenschappen bezit. Citroenen zijn rijk aan vitamine C en B-complex en mineralen zoals ijzer, calcium, magnesium, silicium, koper en kalium.

Zij worden verondersteld een geweldig tonicum te zijn en kunnen helpen bij het reinigen en ontgiften van het hele lichaam. Hoewel citroenen zuur zijn van smaak, hebben ze eigenlijk een hele sterke alkalische reactie op het lichaam en kunnen zij helpen bij het ontzuren van bloed, cellen, lymfen, organen en weefsels.

Citroenen staan erom bekend dat zij de bacteriën kunnen vernietigen die zorgen voor rotting in de mond en de ingewanden en daarmee kunnen ze winderigheid, indigestie en constipatie verlichten.

Citroenen bevatten een bestanddeel dat limonene heet en dat gebruikt wordt om gal- en nierstenen op te lossen en kan helpen om kanker in de mond, longen, huid, borst, maag en darmen tegen te gaan.

Citroenen zijn ook rijk aan bio-flavonoïden, die het immuunsysteem enorm kunnen versterken en ontstekingen in het lichaam kunnen verminderen.

Citroensap staat bekend om met name weldadig te zijn voor verkoudheden, hoesten, zere keel, de hik, oorontstekingen, koortsen, artritis, hartkwalen, COPD, aderverkalking, diabetes, cholesterol, auto-immuunziektes, herseninfarct en kanker.

Citroensap is ook een hele goede remedie voor rimpels, wratten, tandpijn, eksterogen, zonnebrand, gifsumak, acne, psoriasis en als spoelmiddel voor de haren en gelaatstonicum.

Een groot glas warm citroenwater bij het opstaan is een prima manier om het lichaam te hydrateren en te reinigen, om de dag mee te beginnen.

Verse citroen in thee en groene sappen en toegevoegd aan salades, wraps, hummus, guacamole en nori-rolletjes, is nog een ideale manier om deze helende en voedzame vrucht aan uw eetpatroon toe te voegen.

Opmerking: Het was niet mogelijk om de herkomst van dit bericht te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat u recht kunt laten gelden op deze tekst, neem dan aub contact op met ons.

* * * * *

Vertaling: www.spiritueellezen.org
Facebook: Spiritueel Lezen (non-profitorganisatie)
Google+: Spiritueel Lezen