GABRIELLA: Onvoorwaardelijke Liefde

GABRIELLA: Onvoorwaardelijke Liefde
6 oktober 2014

6 oktober 2014Hierna volgt een artikel dat geschreven werd voor de ‘Thought for Today’ serie, als deel van de Master Class bij Healing for Ascension Tour op Facebook. (latere nota: deze fb-pagina is niet meer aktief.)

THOUGHT FOR TODAY
Dinsdag 7 oktober 2014 – Who Needs Light?
door Gabriella Brightlight

Onvoorwaardelijke Liefde

Vandaag wil ik het hebben over liefde; wat betekent het? Hoe voelt het? Hoe kunnen we het bereiken? Moeten we er iets van onszelf voor geven om het te krijgen? Waartoe zijn wij bereid, in de naam van liefde?

Uit Wikipedia: “Onvoorwaardelijke liefde staat bekend als affectie zonder enige beperkingen. Het kan ook liefde zonder voorwaarden zijn.” “… bij voorwaardelijke liefde wordt de liefde ‘verdiend’ op basis van bewuste of onbewuste voorwaarden die de liefhebbende stelt, terwijl bij onvoorwaardelijke liefde, de liefde ‘vrijelijk’ aan de geliefde wordt gegeven ‘onder alle omstandigheden’.” “Liefde staat voorop. Voorwaardelijke liefde vereist soms een soort van eindige uitwisseling, daar waar onvoorwaardelijke liefde gezien wordt als oneindig en onmetelijk.”

Interessante omschrijving. Ik heb geen onvoorwaardelijke liefde leren kennen in mijn kindertijd, noch op school of bij vrienden. Elke situatie waar ik mij in bevond, was voorwaardelijk. Ik begon aan mijn tienerjaren zonder te begrijpen waar het bij liefde om ging. Ik was volledig gesloten, om maar niets te voelen wat mij pijn kon doen. Waarschijnlijk herkent u dit.

Ik herinner mij nog duidelijk de gevoelens die ik had tijdens mijn eerste liefdevolle relatie. Hoe kunnen we de eerste liefde van ons leven vergeten! Het raakte iets in mij, dat ik nooit eerder gevoeld had. Ik voelde me voor het eerst ‘levend’. Iets wat van een bron buiten mijzelf kwam, zorgde dat ik me levend voelde. Ik was jong en de relatie was chaotisch, maar ik voelde passie, aantrekkingskracht, liefde van iemand anders – voor de eerste keer. Ik werd volledig omgevormd, van een wezen dat gesloten en verlegen was tot een spontaan, temperamentvol persoon. Ik leerde om naar buiten te komen, in plaats van naar binnen te gaan. Wat een valkuil was dat … ik dacht dat ik voor het eerst gezien werd, maar het bleef toch leeg voelen.

In mijn leven naar buiten toe was ik de gangmaker, die het plezier en de vrienden meebracht naar mijn huis voor geweldige feestmalen. Ik had zelfvertrouwen en nam altijd nieuwe uitdagingen in mijn werk aan, ook al moest ik daarvoor ver weg gaan wonen en mijn hele leven omgooien. Het was opwindend om steeds weer tegenover mijzelf te bewijzen dat ik alles kon bereiken wat ik wilde en dat ik elke angst kon overwinnen. Ik was een winnaar en klaar om gelijk wat aan te pakken! Ik kreeg de ene promotie na de andere en ik verdiende heel goed. Ik was sterk, uitgesproken en mooi. Het was een heel verleidelijke mix. Met deze ‘cocktail’ die ik was, trok ik mannen aan in mijn leven.

Ik had deze ‘mij’ geschapen in mijn tienerjaren, toen ik mijzelf vanuit het niets moest opbouwen. Als iemand naar mij keek met een intens, brandend verlangen, dan dacht ik dat het liefde was. Ik verwarde al die tijd lichamelijke aantrekkingskracht met liefde. Wat een fout idee. Terwijl dit allemaal gebeurde, voelde ik mij niet verbonden en leeg en ik bleef het tekort aan liefde uit mijn kindertijd voelen. Ik was ambitieus in mijn carrière, maar ik bereikte niets in mijn liefdesleven. In elke liefdesrelatie verruilde ik wie ik dacht dat ik was – om de leegte te vullen. Ik was gevoelig voor gevlei en het verleidelijke gevoel, dat iemand mij wilde. In ruil voor heel weinig, gaf ik mijzelf helemaal.

18 maanden geleden viel alles wat ik dacht dat ik bereikt had, in duigen – maar feitelijk viel alles op zijn plek. Het was heel moeilijk en verwarrend en het gebeurde allemaal tegelijk. Ik was een puinhoop – maar wat een zegen! Het was volmaakt en het deed alles in mij – in het diepste van mijn wezen – schudden op zijn grondvesten. Ik was er klaar voor om mijn leven te veranderen, maar dan op een heel nieuwe manier. Het was tijd om erin te duiken en voor het eerst vervulling te voelen, te beginnen met zelf-liefde en dan die liefde uit te breiden naar anderen. Gaandeweg leerde ik dat liefde niet alleen draait om een intieme relatie met een partner. Ik heb het diepgaande plezier en de vervulling leren kennen, die samenhangt met innige vriendschappen die gebaseerd zijn op onvoorwaardelijke liefde.

Om dit echt te doorgronden, moest ik me hierin verdiepen en kijken naar ieder onderdeel waar ik me niet goed bij voelde, om het te begrijpen en te verheffen. Soms zei ik “Wow, dat is niet fraai. Dit is moeilijk om onder ogen te zien. Ik ben niet zo trots op dit gedrag – maar laten we goed kijken naar elk van die minder leuke delen, zodat ik het kan achterlaten.” Ik zag de duistere kant van de marionet, die ik gemaakt had om te overleven in de jungle van tekorten waarin ik ben opgegroeid. Ik moest dat heel duidelijk zien, om het te kunnen achterlaten.

Toen ik eenmaal de marionet – en de absolute noodzaak om haar tijdens mijn kindertijd te scheppen – had aanvaard, zag ik dat mijn emotionele en psychologische overleven daarvan hebben afgehangen. Ik kon mezelf toen feliciteren dat ik haar geschapen had, zodat ik de kans zou hebben om de gezonde, heldere, authentieke volwassene te worden die ik nu ben.

Het was allemaal volmaakt. Ik leerde de les waarvoor ik hierheen was gekomen en dat is, dat echte liefde overal in het leven thuishoort. Ik leer nog steeds, aangezien ik pas onlangs geleerd heb, dat er geen einde is aan onze groei en uitbreiding. We kunnen altijd dieper gaan, meer leren en elke dag groeien. Onvoorwaardelijke liefde moet in mijn hart leven, in elk gebied van het leven.

Om te begrijpen wat Onvoorwaardelijke liefde betekent, besloot ik om bij het begin te beginnen: de liefde tussen gezinsleden. Ik nam uit mijn kindertijd het oude gevoel van tekort en verving het door liefdevolle en betekenisvolle relaties. Door meer dan een jaar bij Kathryn te wonen en samen Noève op te voeden, hebben wij de droomfamilie geschapen die ik mij gewenst heb. Het maakt niet uit dat Kathryn en ik geen familie zijn. Wij hebben elkaar gekozen en hebben een geweldige Moeder-Dochter relatie, die ik nooit eerder ervaren heb. Zij allebei houden van mij, wat er ook gebeurt – en ik hou van hen, wat er ook gebeurt. Voor het eerst weet ik nu, wat een liefdevol gezin betekent. Ik ben dankbaar voor hen allebei.

Ik heb geweldige medewerkers en vrienden. Het Healing for Ascension Team is gewoon pure liefde. Dank je dat jullie er zijn. Door jullie weet ik nu wat het betekent om onvoorwaardelijke, liefdevolle vriendschappen te hebben. Wij hebben deze liefde uitgebreid naar de groepspagina en ik ben er zo trots op om er deel van uit te maken.
De onvoorwaardelijke liefde kan overal om ons heen gevoeld worden. Ik ben zo dankbaar voor ieder van jullie. Dank je voor het scheppen van deze Lichtfamilie met mij, met ons, met alles.

Sinds ik mijn spirituele identiteit heb ontdekt en weet wie mijn tweelingvlam is, heb ik sterke contacten en relaties opgebouwd, vanuit het diepst van mijn hart naar de Hogere Rijken. Ik heb geleerd hoe een liefdevolle relatie aanvoelt. Het lijkt in niets op eerdere ervaringen met liefdespartners. Dat kreeg ik ook steeds te horen, maar naarmate ik meer aan mijzelf werkte, kwam de waarheid naar boven. Het was Vader God – namens mijn tweelingvlam – die mij onderwees in onvoorwaardelijke liefde, zodat ik kon leren. Het was de meest intensieve, liefdevolle relatie in mijn leven. Dank u, Vader God, dat u onvoorwaardelijk van mij houdt. Het heeft mij geholpen om te herstellen en te genezen en mij voor te bereiden op wat gaat komen …

Ik zal mijn tweelingvlam vragen om een dagelijks bericht aan Kathryn te geven, om dit onderricht over onvoorwaardelijke liefde volledig te maken. Het zal vóór morgen geplaatst worden.

Heel veel liefs, Gabriella

Geplaatst op 6 oktober 2014
http://www.whoneedslight.org

* * * * *

Vertaling: www.spiritueellezen.org
Facebook: Spiritueel Lezen (non-profitorganisatie)
Google+: Spiritueel Lezen

Alle verdere (Engelstalige) informatie over Berichten, Boeken, BlogTalkRadio-uitzendingen en Archieven kunt u vinden op whoneedslight.org en op de FB-pagina: Who Needs Light.

© Kathryn E. May, PsyD. Deze berichten mogen vrijelijk worden overgenomen en gedeeld, mits zij volledig en zonder toevoegingen of weglatingen worden aangeboden en met vermelding van het channel en de website, www.whoneedslight.org. Gesproken opnames via de computer zijn niet toegestaan. Vertalingen en transcripties dienen per keer te worden goedgekeurd door de auteur en de schrijver.

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.